KARAKTERER: MANCHESTER CITY – ARSENAL

Arsenal led et knebent nederlag til Manchester City i det første af tre meget vigtige indbyrdes opgør. Det er altid irriterende at tabe til sine konkurrenter, men Arteta må alt andet lige være tilfreds med at se sit hold spille mere end lige med Manchester City på en meget svær udebane.

Af Troels Thøgersen

Kort om kampen:

Arteta valgte vovet nok at skifte hele seks spillere fra startopstillingen mod Manchester United i sidste weekend. Turner erstattede Ramsdale i buret, mens Tierney, Tomiyaso og Holding fik chancen i forsvaret. På midtbanen blev var der blevet plads til Vieira og den nye mand, Trossard, som leverede en hæderlig indsats i sin første start i Arsenal-trøjen. Kampen blev en chancefattig affære præget af to veldisciplinerede hold med stor indbyrdes respekt. I sidste ende blev det dog Manchester City, som trak det længste strå, efter Nathan Ake midt inde i anden halvleg krøllede bolden ind i det lange målhjørne til slutresultatet 1-0. Arsenal kom aldrig tilbage efter scoringen, men spillerne beviste om ikke andet, at de er fuldt ud i stand til at bide skeer med Guardiola og Manchester City.

Matt Turner 7:

En solid præstation i, hvad der vel nok må være hans hidtil største kamp i Arsenal-karrieren. Den amerikanske målmand var prisgivet ved scoringen og reddede desuden Holding ud af ilden, da han årvågent opsnappede en farlig stikning til Haaland.

Takehiro Tomiyaso 7:

Han er stadig et stykke vej fra sit høje niveau i sidste sæson, men det var vigtigt for Tomiyaso at få nogle flere minutter i benene. Japaneren håndterede sine defensive opgaver pligter fint og var tæt på at score sit første Arsenal-mål efter en glimrende flugter tidligt i første halvleg.

Rob Holding 4:

Min tålmodighed er ved at være opbrugt, hvad angår Rob Holding. Kvalitetsforskellen fra Saliba og Gabriel til Holding er simpelthen for stor, hvilket også kom til udtryk fredag aften, hvor Holding havde store problemer med at holde snor i Haaland. Han forærede næsten en friløber og blev taget ud i pausen efter at have modtaget et unødvendigt gult kort.

Gabriel 10:

Arsenal sikreste defensive kort leverede endnu en skudsikker præstation på trods af meget vanskelige arbejdsbetingelser. Arteta havde skiftet hele den defensive organisation rundt om Gabriel, men den brasilianske midtstopper lod sig aldrig kue.

Kieran Tierney 7:

En god defensiv kamp fra vores skotske venstreback. Holdte Mahrez fra fadet og fik vigtige minutter i benene.

Thomas Partey 7:

Arsenal manglede kontrol på midtbanen i anden halvleg, efter Partey var blevet skiftet ud grundet nogle smerter på ribbenene. Lad os håbe, at det ikke er alvorligt, for vi ser bekymrende sårbare ud hver eneste gang, Partey ikke spiller. Med nyheden om Elnenys skade er en signing på den defensive midtbane et absolut must.

Granit Xhaka 7:

Den schweiziske midtbanespiller spillede længere tilbage end normalt for at hjælpe Partey med de defensive opgaver. Det sikrede os stabilitet bagud på bekostning offensive løb. God disponering med tanke på, at Vieira ikke fylder det samme som Ødegaard.

Fabio Vieira 4:

Han er god, når modstanderen hedder Bodø/Glimt, Brentford og Oxford, men i de store kampe leverer han for lidt. Det var også tilfældet mod Manchester City, hvor han forsvandt i store dele af kampen. Han er stadig ung og har åbenlyst et stort udviklingspotentiale, men lige nu er der lang vej til startelleveren.

Bukayo Saka 02:

Sæsonens ringeste præstation af den ellers altid gode Bukayo Saka. Det unge stjernefrø fik ikke meget at arbejde med, men tog heller ikke de muligheder, han trods alt fik. Det skal blive bedre, når vi den 15. februar skal tage revanche imod Manchester City på The Emirates.

Leandro Trossard 10:

Strålende startdebut af den beggebenede belgier. Arsenals bedste offensive kort på dagen og kun en pragtredning fra at komme på måltavlen. Trossard var effektiv i kombinationsspillet og bidrog desuden med to kvalitetsindlæg til henholdsvis Tomiyaso og Nketiah. Han banker på til startopstillingen.

Eddie Nketiah 7:

Det blev ikke til de store målchancer, men Eddie Nketiah kan alligevel være sin indsats bekendt. Han arbejdede hårdt og tilbød sig fint i det opbyggende – en del af spillet, som han fortsætter med at udvikle.

Udskiftere:

William Saliba 7:

Blev skiftet ind i pausen og leverede en solid indsats. Han er efterhånden ved at være tilbage på det flotte niveau, vi så før VM.

Albert Sambi Lokonga 4:

Sambi Lokonga ligner en spiller blottet for alt, der minder om selvtillid lige nu. Fik 45 minutter og havde generelt i positioneringsspillet, hvilket Ødegaard da også fik fortalt ham med et nogle temmeligt aggressive gestikulationer. Gik direkte i omklædningsrummet uden at takke de rejsende fans.

Gabriel Martinelli U/B:

Fint indhop af den lynhurtige brasilianer. Forhåbentlig kan konkurrencen med Trossard løfte hans spil til nye højder.

Oleksandr Zinchenko U/B:

Vi fik mere kontrol med indskiftningen af Zinchenko, men der var ikke nok tid. Ingen tvivl om, at ukraineren er en nøgle for Arsenals opbyggende spil lige nu.

Martin Ødegaard U/B:

Den norske anfører fik et kvarter på banen, men fik aldrig rigtig sat sit præg på kampen.

Indkøbskurv