KARAKTERER: LEEDS v ARSENAL

Den måske grimmeste præstation i denne sæson endte lykkeligt for The Gunners, der vandt med 1-0 på udebane mod Leeds. Særligt Aaron Ramsdale kan takkes for, at alle tre point kom med hjem til London.

Af Mads Adam Wegener

Kort om kampen:

Der var strøm til hanerne i ølboderne, men ikke noget i hverken VAR-rummet eller omkring teknologien omkring mållinjerne, da kampen skulle fløjtes i gang. Rettere sagt, 22 sekunder blev kampen spillet før begge hold igen blev sendt tilbage i omklædningsrummene. Kampen blev dog sat i gang igen til en kamp, der ligesom opløbet til kampen bar præg af at være kaotisk. Arsenal udnyttede kun en enkelt af sine fine muligheder i første halvleg og fandt det svært ved at holde stand i anden halvleg. Det lykkedes dog, takket være et brændt straffespark fra værternes Patrick Bamford og en flot målmandspræstation fra Aaron Ramsdale.

Karakterer:

Aaron Ramsdale: 10

Ikke kun solid, men også flere spektakulære redninger. Flere vigtige redninger ved både 0-0 og igennem hele anden halvleg. Efter en ikke alt for prangende start på sæsonen viste englænderen igen, hvorfor han er et ubetinget førstevalg på posten.

Ben White: 4

Ganske solid, men. Leeds’ Louis Sinisterra voldte englænderen problemer til tider med sin hurtighed og kombinationsspil.

Gabriel: 7

Leder I forsvaret og stor personlighed i sit spil og måden at dirigere. Tog sig af de fleste dueller med angriberne og det med succes til følge. Kunne have endt fatalt for Gabriel og Arsenal i slutminutterne, men det røde kort og straffespark endte heldigvis med at blive omgjort. Han skal passe på med ikke at lade kampens hede sætte hans spil over styr, som det til tider har gjort i denne sæson.

Wiliam Saliba: 4

Ærgerligt straffespark at give væk. Stadig stabil i sine pasninger og defensive disciplin, selvom holdet

Takehiro Tomiyasu: 02

Sløj indsats af japaneren, der var ukarakteristisk ubeslutsom i sin boldomgang. Farlige boldtab på egen banehalvdel og for lidt offensiv pondus.

Thomas Partey: 7

God boldomgang og spiller klogt rundt om Leeds presset særligt i første halvleg.

Granit Xhaka: 4

Massere af løb og fine løb omkring Ødegaard, der gav nordmanden og ham selv fin plads at spille på i første halvleg. Mere defensiv rolle i anden halvleg, da Arsenal blev skubbet tilbage.

Martin Ødegaard: 7

Var kontrollerende for alt offensivt i første halvleg og var selv farlig i en række situationer. Endte med en assist til Saka, men skulle være noteret for en til, da Jesus sparkede over fra tæt hold i første halvleg. Havde svært ved at finde samme rytme i sit spil i anden halvleg.

Gabriel Martinelli: 7

Skarp og dynamisk som altid, men Rasmus Nissen Kristensen var ganske. Stadig flere farlige aktioner fra brasilianeren i specielt første halvleg.

Bukayo Saka: 7

Skarp og direkte som altid, men . Skønt mål op i nettaget med sin ’svage’ fod. Kunne måske været stærkere i sin defensive støtte af White.

Gabriel Jesus: 4

Var meldt tvivlsom op til opgøret og virkede aldrig får alvor oplagt. Kom for langt tilbage i banen, hvilket til tider skabte nogen kombinationer mellem ham og Ødegaard, men var kun selv farlig foran mål en enkelt gang i første halvleg. Skulle have scoret, men lobbet endte over mål.