Karakterer: EFL Cup, Runde 3 – Brentford vs. Arsenal

Det var et forholdsvist reservespækket Arsenal-hold, der mødte et Brentford-hold i tæt på stærkeste opstilling. Derfor blev det også en tæt og meget rodet affære, hvor Arsenal var bedst i første halvleg, og forsvarede godt i anden.

Af Tobias Halskov

Jeg har sagt det før, og nu siger jeg det igen; Arsenal skal vinde noget i år, og EFL Cuppen er et glimrende sted at starte. Det er ikke den største eller mest prestigefyldte titel at vinde, men det er stadig en titel, og det her Arsenal-hold skal vænne sig til at vinde dem.

Og den mulighed er der stadig for Arsenal spillede sig videre til næste runde, efter en efterhånden klassisk udebane indsats, hvor forsvarsspillet, modsat på hjemmebane, er på et højt højt niveau.

En god sejr for Arsenal forud weekends tur til Bournemouth.

Karakterer

Aaron Ramsdale 10:
Endelig tilbage i målet efter et par uger på bænken. En god chance for at give Mikel Arteta noget at tænke over. På mange måder en klassisk Ramsdale præstation. God distribution på bolden, suveræne redninger og så alligevel en snært af usikkerhed hist og pist. Men alt i alt et flot svar på tiltale efter de seneste uger.

Ben White 4:
Havde nok gerne siddet denne kamp over, men gjorde dog alligevel det der skulle til. Så træt ud i anden halvleg.

Takehiro Tomiyasu 10:
Startede lidt overraskende i midterforsvaret, men jo på ingen måde en plads som er uvant for ham. Blev rykket ud som højre back efter Ben White blev skiftet ud. Vandt sine dueller og stod i vejen for meget. Jeg syntes japaneren var suveræn i dag.

Gabriel 7:
Som altid en klippe nede bagved.

Jakub Kiwior 10:
Jeg godt lide Jakub Kiwior. Han virker bundsolid, og gør det ikke svære end det er. Forhindrer Brentford i at udligne i anden halvleg efter en fantastisk forsvarsaktion. En stabil reserve vi har fået os der. Slutter med 93% præcise afleveringer.

Jorginho 7:
Havde I den grad noget at revanchere efter den graverende fejl mod Tottenham, og det syntes jeg han gjorde. En god kamp af dagens anfører, som styrede og kontrollerede spillet i store dele af kampen. Et stort 7-tal.

Emile Smith Rowe 7:
Han har ikke startet en kamp for Arsenal siden den 16. maj 2022, så i aften var hans første start i 499 dage. Og efter i dag sidder man jo og tænker, at han burde starte mange flere fremover. Han er en enormt god relation- og kombinationsspiller, og hans løb i feltet, er der bare ingen i den her Arsenal-trup der kan gøre som ham. Faldt en smule ud af kampen i anden halvleg.

Kan Mikel Arteta lave plads til ham, ved at flytte Martin Ødegaard over på den venstre 8’er? Uanset hvad gav Emile Smith Rowe i hvert fald Mikel Arteta noget at tænke over.

Kai Havertz 7:
Ja, hvor skal jeg lige starte med Kai Havertz. Han har ikke fået nogen god start i Arsenal, men modsat så mange andre, så synes jeg heller ikke han har været decideret dårlig, og jeg bryder mig meget lidt om det konstante negative narrativ medierne og rigtig mange Arsenal-fans er med til at skabe, og fodrer hver eneste gang han laver den mindste fejl eller ikke scorer.

Det minder til dels om det narrativ, der var omkring Granit Xhaka i hans første tre-fire år i Arsenal-trøjen. Så lang tid tør jeg dog godt sige, at Kai Havertz ikke får til at vende stemningen, men vi kunne da i det mindste give ham mere end syv kampe.

Burde have haft en assist til Reiss Nelson, efter et flot oplæg på tværs af feltet. En fin præstation. Jeg glæder mig til at se ham få flere kampe med Gabriel Jesus på toppen.

Charles Sagoe Jr 02 :
Første start for Arsenal, og lige bestået efter en noget anonym indsats. Havde det svært til tider. Der skal nok komme flere chancer.

Reiss Nelson 7:
Scorede sikkert efter Mathias Zankas store fejl, og var tæt på at score igen i anden halvleg.  Arbejder stenhårdt hele tiden.

Eddie Nketiah 7:
Havde ligesom Jorginho noget at modbevise ovenpå kampen i søndags. Involveret i det første mål, som han noget heldigt får en assist på. Arbejder altid hård og står imod rigtig meget.

Oleksandre Zinchenko 4:
Skabte noget ro og lidt mere kontrol.

Gabriel Jesus 4:
Kom ind og gjorde arbejdet færdigt.

Mohammed Elneny N/A

Martin Ødegaard N/A

Cedric Soares N/A

MOTM – Det bliver Takehiro Tomiyasu, der får den i dag i skarp konkurrence med Kiwior og Ramsdale. Japaneren leverede suværent forsvarspil gennem hele kampen.

Indkøbskurv