Karakterer: Crystal Palace v Arsenal

Af Tobias Halskov

Det var nok mange Arsenal-fans der sad med nerverne uden på tøjet op til Arsenals åbningskamp i Premier League på Selhurst Park, hvor Crystal Palace var værterne. Den forfærdelige start fra sidste sæson, sidder stadig i de fleste af os, og det har da heller ikke hjulpet at få det hele genopfrisket i All or Nothing serien.

Men sådan blev det heldigvis ikke. Arsenal kom blæsende ud i det tempo vi havde set i træningskampene. Tempofyldt, dynamisk og med teknisk høj kvalitet satte Arsenal et tempo Crystal Palace havde svært ved at være med på. Det var tydeligt at se, at det var et Arsenal-hold der havde bygget på hen over sommeren. Selvom Martinelli burde have bragt Arsenal foran efter Jesus’ fantastiske soloridt, så var han heldigvis på pletten kort tid efter, da en indøvet hjørnesparkkombination gav Zinchenko plads til at heade bolden på tværs, hvor Martinelli kunne gøre det til 1-0.

Herefter blev det Crystal Palaces kamp. De sidste 60 minutter, lige med undtagelse af opspillet til den anden scoring, var udelukkende på værternes præmisser. Allerede sidste sæson lærte vi, at Artetas Arsenal er komfortable med at stå dybt uden af være nævneværdig i kontrol på bolden, men det kan næppe være planen i 60 minutter. Arteta vil være skuffet over, at hans hold ikke formåede at være mere i kontrol og vende kampen tilbage på sine egne præmisser, men samtidig vil han være godt tilfreds med kampens første 30 minutter. En solid præstation med plads til forbedring. 

Karakterer

Aaron Ramsdale 7

Bortset fra et par små usikre indgreb i feltet og en fejlpasning som satte Crystal Palace i gang, så var den solid præstation. Leverede redninger når vi havde brug for det, og distribuerede spillet fint nede fra eget mål.

Benjamin White 10

Et par fejlafleveringer skal ikke stå i vejen for Benjamin Whites gode præstation, som efterfølgende er gået lidt under radaren. Han var på en svær opgave overfor vel nok rækkens bedste 1v1 spiller, men som få før har evnet, så fik Benjamin White gjort det til en træls dag på kontoret for Wilfred Zaha. Endte med imponerende otte tacklinger.

William Saliba 12 – MOTM

Vel nærmest den perfekte debut og præstation af den unge franskmand, som man sad med en fornemmelse af ville stå i vejen for det hele. Vandt langt størstedelen af sine dueller og sluttede på hele 94% præcise afleveringer. Imponerende debut i Premier League og fortjent kampens spiller.

Gabriel 10

Han slipper sjældent fra en kamp uden et par usikre indgreb, men han ender næsten altid med at efterlade et godt indtryk, og denne kamp var ingen undtagelse. Bundsolid og taber sjældent sin direkte duel.

Oleksandr Zinchenko 7

Gav smagsprøver på hvad han kan tilbyde, som den dybe playmaker i venstre halvrum, når Arsenal bygger op i 2-3-5. Altid sikker på bolden og er med til, at Arsenal fordeler spillet lang bedre end i forrige sæson. Hans defensive mangler blev udstillet i anden halvleg. Kunne godt have være udskiftet noget før.

Thomas Partey 7

Spillede ikke nogen nævneværdig kamp, men udfyldte rollen fint, som omdrejningspunkt for Arsenals opbygningsspil.

Granit Xhaka 7

Bundsolid som altid. Mandens bundniveau er tårnhøjt. Havde god defensiv disciplin da vi havde brug for det. Hans åbenlyse forsøg på at filme sig til et frispark var dog mindre kønt. 

Martin Ødegaard 4

Det blev aldrig Martin Ødegaards kamp, og nok derfor Arsenal havde svært ved at genvinde kontrol. Nordmanden havde svært ved at få indflydelse på spillet, og misbrugte dertil end oplagt scoringsmulighed. Løb næsten 13 kilometer. Flest af alle.

Bukayo Saka 4

Led en smule under Martin Ødegaards manglende indflydelse. Forsøgte, men lykkedes generelt med for få aktioner. Leverede en god aktion til 2-0 målet, hvor han blev sat godt op.

Gabriel Martinelli 7

Så sprudlende ud de første 30 minutter, men forsvandt da holdet tabte momentum. Burde havde scoret to gange. Scoringen bringer ham op på et syv-tal.

Gabriel Jesus 7

Var her der og alle vegne de første 30 minutter, men fik det svært da det blev Crystal Palces kamp. En storspillende Joachim Andersen gjorde forholdene svære for ham. Skabte en kæmpe chance for Martin Ødegaard efter et fantastisk pres. Burde have haft en assist eller to. 

Eddie Nketiah 83 -> NA

Så skarp ud i opspillet til det andet mål. Ikke lang tid nok på banen til at give karakter.

Kierian Tierney 83 -> NA

Var lige hvad vi havde brug, da han kom ind. Afviste defensivt og var med i opspillet til 2-0 målet. Burde have været indskiftet tidligere. Ikke lang tid nok på banen til at give karakter.

Albert Sambi Lokonga 93 -> NA

Kom ind og gik ud igen. Ikke lang tid nok på banen til at give karakter.

Mikel Arteta 7

Havde sat sit hold imponerende godt op til åbningskampen, hvor tempoet sjældent var set højere i hans tid som træner de første 30 minutter. Vil være utilfreds med at man ikke formåede at få kampen tilbage på egne præmisser. Burde have lavet sine udskiftninger noget tidligere.

Indkøbskurv