Karakterer: Community Shield – Arsenal vs. Manchester City

Der blev spillet for at vinde, da Arsenal og Manchester City indledte sæsonen i Commmunity Shield, i en kamp, hvor begge hold havde hver deres halvleg, men hvor Arsenal til sidst kunne trække sig sejrrigt ud efter straffespark.

Af Tobias Halskov

Præstationen var vigtig, men udfaldet endnu vigtigere

Community Shield er hvad man gør den til, og netop derfor var det en oplagt mulighed for Arsenal til at få et mentalt boost før starten på Premier League. Og det kunne man få ved at gøre noget dette Arsenal-hold ikke har gjort meget af; slå Manchester City og løfte et trofæ.

Efter meget jævnbyrdige 90 minutter måtte kampen afgøres i straffesparkskonkurrence. Noget Arsenal jo havde prøvet hele to gange før i opstarten. Hvem havde dog troet, at de til tider lidt ligegyldige straffesparkskonkurrencer i træningskampe blev godt for noget. Men det blev det, og meget sigende og ikke mindst dejligt, at det blev Fabió Vieira, som blev helten med det afgørende straffespark, efter han selv missede i træningskampen mod Manchester United.

Det her er stort for Arsenal af to årsager; vi går fra kampen uden at tabe og spiller helt lige op med Manchester City, og vi vinder et trofæ, vi har gjort os fortjent til at spille med om. Det handler om at vinde og blive vant til at vinde, uanset hvad vi spiller om. Se bare reaktionerne og udtalelserne fra spillerne efter kampen. Det her betød noget, og meget bedre optakt til sæsonstarten på lørdag findes vist ikke.

Karakterer

Aaron Ramsdale 10:
To afgørende redninger da det hele brændte på i anden halvleg. Fin distribuering gennem kampen med fødderne, på trods af få usikkerheder her og der. Redder straffesparket fra Rodri i straffesparkskonkurrencen. Vigtigt for ham at bevise sig selv med afgørende redninger inden han får mere konkurrence om pladsen i målet.

Ben White 7:
Solid kamp som altid. Med til at iscenesætte en stor chance i første halvleg. 

William Saliba 10:
Tæt på topkarakter, og hvor har vi dog savnet ham. Suveræn 1v1 og sætter sjældent en fod forkert.

Gabriel 7:
Solid kamp. Har hævet sit bundniveau betragteligt gennem sin Arsenal-tid. Efterhånden en sikker skanse hver eneste gang.

Jurrien Timber: 7
Stort 7-tal og flot officiel debut i Arsenal-trøjen. Den af de tre nye som gjorde det bedst. Var rigtig god i vores gode periode i første halvleg og var ganske solid bagtil gennem kampen. Forbavsende få aktioner i den inverterede rolle, men fik alligevel vist sin kunnen på bolden. Han kommer til at starte mange kampe for Arsenal.

Thomas Partey: 7
Ja, hvor skal jeg starte, for det var en noget blandet oplevelse med Thomas Partey, som det jo desværre lidt ofte er. Smed for mange nemme bolde væk de første 20 minutter, men så snart hans progressive spil blev mere velovervejet og knap så forhastet, så kom Arsenal ind i kampen. Og i de momenter er der få, hvis overhovedet nogen, der er bedre end ham til den del af spillet. Blev sat noget så eftertrykkeligt af Phil Foden ved Manchester Citys føringsmål.

Declan Rice: 7
Sniger sig lige op på et 7-tal. Havde lidt svært ved at finde sin plads i kampen, men kom godt efter det, i en rolle der ikke helt var lig med den Xhaka-rolle vi kender, men generelt tættere på Thomas Partey i en dobbelt pivot. Fylder så meget i spillet uden bold, mens han skal ture at tage flere chancer i sit eget spil med bolden. Skabte et fedt moment i anden halvleg, hvor han erobrede bolden fra Bernardo Silva, som var det en mindre dreng der mistede bolden til en stor i skolegården.

Martin Ødegaard: 4
Et stort 4-tal. Masser af aktioner og momenter på bolden, men manglede den sidste skarphed til at for alvor skabe det helt store.

Bukayo Saka: 2
Var ude med sygdom mod Monaco i midtugen, og måske sad det stadig i kroppen. En nem assist til sidst kan altså ikke helt give Saka en højere karakter i dagens opgør. Havde et par gode aktioner her og der og arbejdede hårdt, men manglede generelt skarphed gennem kampen, som blev præget af for mange fejl.

Gabriel Martinelli 2:
Ligesom Bukayo Saka var det heller ikke nogen prangende kamp af Gabriel Martinelli, som heller ikke kunne få sat sit aftryk på kampen, men arbejder altid stenhårdt. Brændte en stor chance i første halvleg. Tabte bolden 13 gange.

Kai Havertz 7:
Får et lille 7-tal for sin præstation i første halvleg. Var kaninen i hatten i opstillingen, hvor Arteta tydeligvis har ønsket en på toppen med fysik, så vi havde muligheden for at spille langt og over Manchester Citys første pres. Den opgave løste han flot i første halvleg, hvor han også burde have scoret. Blev lidt for anonym i anden halvleg.

Leandro Trossard 10:
I NBA har man betegnelsen sixth-man. Den første og bedste reserve man har. Det er hvad Leandro Trossard har udviklet sig til for Arsenal, på trods af, at han nu snart må banke på til en startplads. Får ting til at ske omkring ham, når han er på banen.  

Kieran Tierney 4:
Gjorde ikke sådan rigtig væsen af sig, men leverer altid 100 pct. Lidt uheldigt involveret i Manchester Citys føringsmål.

Eddie Nketiah N/A

Emile Smith Rowe N/A

Fábio Vieira N/A

Man of the match – William Saliba
Jeg var meget i tvivl om hvem der skulle være MOTM. Aaron Ramsdale lå lunt i svinget med sine afgørende redninger, da jeg startede med at skrive, men så faldt jeg over William Salibas statistikker for kampen. Pasningsprocent på 96%, seks pasninger gennem til sidste tredjedel, seks erobringer, fire clearinger og fire vundne dueller. Alt sammen direkte overfor Erling Haaland, som for første gang sluttede en kamp med en XG (Expected Goals) på 0,00. Vores unge franskmand er helt oppe på niveau med sin norske konkurrent, når vi snakker Premier Leagues største talenter. Kun et par rustne momenter fra at få topkarakter.

Indkøbskurv