Karakterer: Champions League, Runde 3 – Sevilla vs. Arsenal

Puha, så kan vi godt sænke skuldrene igen. Det endte med at blive lidt for spændende, men Arsenal henter en sejr på 2-1, der kan vise sig at blive så vigtig i forhold til videre avancerement fra gruppen.

Af Pelle Kirchner

Arsenal gik ikke ind til kampen med kniven for struben, men noget der kunne minde om. Mikel Arteta og co. havde nemlig gjort livet svært for sig selv med en lille svipser senest mod Lens, hvor man tabte 2-1 efter at have været foran.

Det betød, at det i hvert fald ikke måtte ske igen. Fordi så ville man i så fald befinde sig i en situation med lort til halsen – og det har man altså ikke lyst til. Og selvom Sevilla ikke er, hvad de har været, så tager man ikke ”bare lige sådan” til Estadio Ramón Sánchez Pizjuán og vinder uden besvær. Og det blev da heller ikke uden besvær, at Arsenal klarede skærene tirsdag aften. Det lignede det ellers, da Gabriel Jesus med en Cruyffsk vending på midten af banen satte to-tre spillere til vægs og kunne spille landsmand- og navnebror Gabriel Martinelli alene med keeperen, hvorfra han på køligste vis afdriblede ham og gjorde det til 1-0.

Men Jesus var langt fra færdig. I starten af anden halvleg bankede han bolden op i hjørnet fra en skarp vinkel efter et par snævre driblinger.Alligevel endte det med at blive spændende til sidst, da Nemanja Gudelj pandede et hjørnespark i mål med en halv time tilbage. Det blev heldigvis kampens sidste mål, hvorfor Arsenal nu ligner det bedste bud til at vinde gruppen.

David Raya: 4
Og så er jeg også sød ved dig, Raya. Mikel Arteta har valgt at spille med David Raya, fordi han skulle være god med fødderne. Alligevel sidder jeg med hjertet oppe i halsen, hver gang han modtager bolden langs græstæppet. Og med rette. Han har mildest talt set ”shaky” ud med fødderne. Det kostede senest mod Lens, og det kostede igen i dag. Dét fire-tal er i hvert fald med pil ned, fordi der skal andre boller på suppen, hvis Arteta fortsat skal kunne forsvare at sidde med Premier Leagues bedste keeper i sidste sæson på bænken.

Benjamin White: 4
Det var ikke Ben Whites bedste kamp. Han slækkede flere gange med markeringen, hvilket også var tilfældet ved Sevillas reducering, selvom der bestemt ikke skal tages noget fra hovedstødet fra serbiske Gudelj. Det var i højere grad et flot udført hjørnespark end det var en fejl af Ben White, så fred være med det. Vi ved at White kan være bedre, og han plejer også at være det. Pluspoint for den nye afblegede frisure til gengæld.

William Saliba: 7
Jeg kan ikke sætte en finger på Salibas præstation. Han var stabil som altid, fristes jeg næsten til at sige, og nu kan du bare kalde mig en dum, naiv og farvet Arsenal-fan, men jeg synes at han rangerer blandt de bedste midtstoppere i Europa for tiden, og det beviste han igen tirsdag aften med sit høje bundniveau.

Gabriel Magalhaes: 7
Det samme kan i virkeligheden siges om Gabriel. Han er lige et halvt niveau under Saliba, men det siger heldigvis mere om, hvor vild franskmanden er i øjeblikket. Gabriel spillede en solid kamp sammen med Saliba i forsvaret. To gode præstationer.

Takehiro Tomiyasu: 7
Okay, jeg indrømmer! Jeg var skeptisk, da startopstillingen kom frem. Hvorfor skulle han spille i stedet for Zinchenko? Derfor er jeg ikke træner for Arsenal. Tomiyasu spillede nemlig en mere end godkendt kamp. Deltog fint offensivt, og var samtidig stærk defensiv. En helstøbt præstation fra vores japaner.

Martin Ødegaard: 4
Han er ikke den Ødegaard, vi kender fra sidste sæson. Det har han i hvert fald ikke været de sidste par kampe, men jeg er slet ikke nervøs. Det skal nok komme. Tirsdag aften var bare heller ikke hans dag. Ikke lige så sikker på bolden, som vi kender ham, og missede en pæn chance i anden halvleg.

Jorginho: 7
Han mødte aldrig op imod Chelsea, selvom han spillede det meste af kampen. Men det gjorde Jorginho i dag. Bestemt en godkendt præstation fra vores italiener, der vandt slaget mod Ivan Rakitic på midtbanen.

Declan Rice: 7
Okay, nu siger jeg noget. Jeg tror aldrig at Declan Rice kommer til at få en karakter under 7. Hans bundniveau er uhyggeligt højt, og han har vel stadig sin første dårlige kamp i en Arsenal-trøje til gode. Lad os håbe den aldrig kommer. Det gjorde den i hvert fald ikke i tirsdags. Declan Rice gjorde, hvad Declan Rice gør bedst. Sikker på bolden og skabte samtidig uro for Sevillas defensiv.

Bukayo Saka: 4
Det samme jeg skrev ved Martin Ødegaard, gør sig også gældende med Bukayo Saka. Vi ved, hvor uhyggelig god han kan være, men han kæmper med at finde sit topniveau, og fandt det heller aldrig mod Sevilla, hvor han ikke kom til sin ret og blev spist af Sevilla-forsvaret.

Gabriel Jesus, MOTM: 10
Med pil op! Wooow Jesus. Ja, det var næsten guddommeligt, som efternavnet indikerer, fra Jesus i dag. Uden ham havde vi ikke vundet i dag. Det var to solopræstationer fra den spillelystne brasilianer, der gjorde at vi vandt kampen. Sikke en Johan Cruyff-vending ved målet til 1-0, og sikke et slangehuk ved målet til 2-0. Desværre måtte han forlade banen med en skade, og det ligner desværre at han er ude i et par. Men helt klart kampens spiller!

Gabriel Martinelli: 10
Den tredje Gabriel på banen var også eminent mod Sevilla. Viste stort overskud ved sin scoring til 1-0, da han driblede udenom norske Nyland i Sevilla-buret og bragte Arsenal i front. Derudover var han farlig ved flere andre situationer, og med lidt mere held og skarphed i sprøjten, havde han også scoret mere end det ene mål.

Indkøbskurv