Karakterer: Champions League, runde 1 – Arsenal vs. PSV

Arsenal i Champions League. Ja, man skulle næsten høre den berømte melodi før man troede på det. En turnering som vi ikke har været en del af siden vi blev sendt samlet 10-2, denne gang måtte en anden engelsk klub dog rejse til München og mærke tyskernes styrke.

Af Konrad Juul

Så er Arsenal tilbage i Europas bedste selskab, nemlig Champions League. En dag, mange har ventet længe på, siden vi i sidste sæson indfriede målet om at kvalificere os til den glorværdige turnering.

Forventningerne skulle indfries mod PSV Eindhoven, som har hidtil har gjort rent bord i den hjemlige turnering. Det blev til en kamp hvor Arsenal aldrig rigtig kom ud af 2. gear, men stille og roligt kunne tromle et PSV hold som ikke lignede meget andet end et Europa League hold denne onsdag aften.

Selvom modstanderen ikke så ud af meget skinnede Arsenals kvalitet igennem. På mål af Bukayo Saka, Leandro Trossard, Gabriel Jesus og Martin Ødegaard fik de kørt en sikker sejr hjem, hvor også andre ting omkring startopstillingen havde taget overskrifter.

Karakterer

David Raya: 10

En af de overskrifter som har præget ugens nyheder var fravælgelsen af Aaron Ramsdale mod Everton. Nu fortsatte David Raya mellem stængerne, hvilket var yderst overraskende i manges øjne. Det var ikke den mest travle aften for den 28-årige spanier, men kvaliteten i hans indgreb og sikkerheden i hans pasninger var uden lige, af hvad man tidligere har set på Arsenals keeperposition.

Ben White: 4

En aften hvor PSV ikke kom med meget, kørte den hollandske Noa Lang gæk med Arsenals højre back. Han begyndte at få lidt momentum i starten af 2. halvleg med overlappende løb, samt gode indlæg.

William Saliba: 10

Der er snart ikke flere rosende ord man kan sætte på vores 22-årige forsvarsspiller, men lad os prøve. Man kan tale nok så meget om hans styrker i forsvaret, men at en mand på 1,93 m kan bevæge sig så flydende op gennem banen på Europas største scene, giver forhåbninger om at Arsenal potentielt står med en af verdens bedste forsvarsspillere. Flot kamp af William Saliba.

Gabriel: 7

En helt igennem godkendt kamp af Gabriel. Han har en masse gode indgreb, hvor han får lov til bruge sin fysik til at holde styr på en gammel fjende ved navn Luuk De Jong. Han er også fantastisk god til at tage fra de gange PSV kom op omkring vores felt.

Oleksandr Zinchenko: 7

Fin kamp af Ukraineren. Driver spillet rigtig godt fra sin venstre side og op gennem midten. Han var ikke udfordret på det store af Bakayoko, som Gabriel også hjalp godt til med. Man savnede måske, at han kom anelse længere frem på banen, og fik lagt nogle af de flotte bolde ind i feltet, som vi så mod Everton.

Declan Rice: 10

Kommentatoren på kampen sagde det egentlig bedst, “Declan Rice må have verdens højeste bundniveau”. Man kan ikke være uenig. I en kamp, hvor han ender med at ligge meget alene inde på den centrale akse, løser han opgaven til UG. Mon han overhovedet kan spille en middelmådig kamp? Det må tiden vise, men indtil da skal han bare fortsætte.

Kai Havertz: 4

Hvis man spurgte samtlige Arsenal fans, om hvem de gerne ville have haft på tavlen i dag, havde svaret nok ligget på Kai Havertz. Den uforløste tysker spiller ikke en dårlig kamp, men man kan stadig se at han skal indpasse sig i et nyt system og en ny position. Han havde nogle få sekvenser, hvor han tog et kreativt ansvar på den sidste tredjedel, men mere blev det ikke til. Han viste dog gode takter i slutningen af kampen, efter at Gabriel Jesus blev taget ud, og Kai Havertz fik tid som angriber.

Martin Ødegaard: 10

Et deja-vu fik man da Arsenal-kaptajnen sparkede den ind til 4-0. Signatur sparket som vi så i forhenværende sæson mod både Spurs og Newcastle, fik også sit indtog imod PSV’s argentinske målmand. Udover målet spiller Martin Ødegaard en pragtkamp. Han finder det centrale mellemrum på kanten af feltet, hvor han er farligst. Lad os håbe på flere hug fra distancen fra kaptajnen! Måske i weekenden…

Bukayo Saka: 10

En teknisk minimalist af Guds nåde. Bukayo Saka blev nok en smule forundret her til aften, for første gang fik han lov til at angribe PSV’s venstre side uden at blive dobbelt bemandet. Men når man giver “Star Boy” den plads, kommer det til at koste. Han laver et mål og en assist, på en aften hvor han ikke kommer ud af 2. gear. Cadeau til Bukayo Saka, en dreng som har været med i genopbygningen af Arsenal og fortjener denne aften mere end nogen andre.

Leandro Trossard: 10

Tager denne mand dårlige beslutninger? Leandro Trossard udviser kynisme i alle facetter af spillet. Lige nu tror jeg mange Arsenal-fans er meget glade for at Chelsea endte med at betale 80 millioner pund for Mykhaylo Mudryk, så vi endte med denne lille belgiske dæmon. Helten på Goodison fik kronet sin aften med en flot assist til Gabriel Jesus og et endnu flottere mål for sig selv.

Gabriel Jesus: 7

Brasilianeren presser PSV rigtig godt i aften. En evig kilde til uro for hvem end der tør tage sig af ham, og får også sparket den flot ind til 3-0. Han skaber ufatteligt meget rum for sig selv, som gør ham utrolig giftig. Han mangler lige den sidste skarphed foran målet, som vi også har set tidligere. Men dejligt at se Gabriel Jesus tilbage i topform efter sin lange skade.

Reiss Nelson: 7

Flot indhop af Reiss Nelson, som altid bringer fart og noget uforudsigelighed til de kampe han deltager i. En Champions League assist på CV’et bliver han nok også glad for. Han kan forhåbentlig få en rolle i denne sæson, som kommer til at byde på en masse kampe.

Takehiro Tomiyasu: 4
Det var ikke den sværeste opgave for Takehiro Tomiyasu at komme ind til. Et mentalt udkørt PSV hold, som ikke gjorde meget væsen af sig i 2. halvleg. Han løste sine opgaver fint, og hvis man ikke lægger mærke til en forsvarsspiller, har han vel bestået sin opgave.

Emile Smith-Rowe: 4

Han gjorde ikke det store væsen af sig, men viste god fysik ved Martin Ødegaards mål. Denne kamp kan forhåbentlig blive startskuddet til en comeback-sæson for Emile Smith-Rowe, hvor han i aften fik sine første minutter.

Fabio Vieira: 4

Han havde ikke lang tid til at sætte sit aftryk, men Fabio Vieira har fødderne til at næsten alle bolde farlige, som vi også har set i indeværende sæson. Han fortjener snart endnu en startplads.

Jorginho: N/A

Mikel Arteta: 10

Endnu en stor beslutning af Mikel Arteta ift. David Raya. Men selvom vi som fans elsker Aaron Ramsdale, kan vi som Arsenal fans være sikre på en ting her i livet, Mikel Arteta har mere forstand på hvad der sker i Arsenal end os. Vi under alle sammen Aaron Ramsdale at stå i den turnering han har kæmpet så hårdt for at komme i. Mikel Arteta virker dog til at synes David Raya er bedre for tiden, og det kan vi kun give ham ret i efter hvad han har givet os under sin tid i klubben.

MOTM – Leandro Trossard Selvom han ligner en mand med konstant søvnmangel, virker han til at have god tur i den for tiden. En flot landskamp periode, matchwinner mod Everton og 2 G/A her til aften. Lad os se, om formen kører videre mod Spurs i weekenden, noget kunne tyde på det.

Indkøbskurv