KARAKTERER: BRIGHTON – ARSENAL

I takt med at promillerne steg hjemme i stuerne på nytårsdag, så gjorde Arsenals mesterskabschancer det samme, da Bukayo Saka og co. på ny imponerede med en sejr på hele 4-2 mod Brighton.Det er sjovt at være Arsenal-fan for tiden. Spillet flyder, resultaterne er stabile, og vi ligner en sammentømret enhed, der har sat sig for at blive engelske mestre til maj. Derfor har jeg mest af alt lyst til at give topkarakterer til alle, men jeg skal prøve at beherske mig.

KARAKTERER:

Aaron Ramsdale: 7

Aaron Ramsdale er totalt chanceløs på Brightons første mål, og William Saliba påtager sig vel sagtens ansvaret for det andet mål. Foruden de to indkasserede mål, så står vores keeper en pletfri kamp, sikker i sine aktioner, har et par enkelte gode redninger

Ben White: 10

Tænk at en naturlig midtstopper kan spille så godt på højre back. Ben White fortsatte med at imponere, og det er ikke til at se, at han spiller på en uvant position. Han er sikker på bolden, selv i tætpakkede og pressede områder, og han giver noget offensivt. Han blev i øvrigt skiftet ud ved stillingen 3-0.

William Saliba: 02

Fadæsen på Brightons andet mål vejer selvfølgelig meget i denne karakter, men det var bare ikke den samme brølstærke William Saliba, som vi har lært at kende inden VM-slutrunden. Han så lidt rusten ud ved et par enkelte lejligheder, og spillede ikke sin bedste kamp

Gabriel: 7

Gabriel vandt alt i luften, blokerede et par skud, der ellers så farlige ud, og var klart den bedste i midterforsvaret. En indsats som Gabriel godt kan være tilfreds med.

Oleksandr Zinchenko: 7

En moderne venstre back, der spiller 1:1 efter Artetas filosofi. Går nærmest ind og fungerer som en midtbanespiller, når Arsenal er i boldbesiddelse, og derfor er han vigtig, når vi har bolden. Han blev sat af ved et par enkelte lejligheder, men spiller overvejende en god kamp.

Martin Ødegaard: 12 (med pil op – hvis muligt)

Nogen kalder ham Premier Leagues bedste spiller for tiden, og jeg tror ikke, at jeg er uenig. Det skulle da lige være for en vis norsk landsholdskollega. Hvis ikke Ødegaard skal have 12, så er der ingen der skal. Ødegaard er i sit livs form, og brillierede på ny nytårsdag. En uovertruffen genial assist og et mål. Ødegaard er nøglen, hjernen og arkitekten på det her hold, og er vital for vores mesterskabschancer

Thomas Partey: 10

Nu kaldte jeg lige Ødegaard for vores vigtigste spiller, men Partey er også vigtig. Når Partey spiller, så vinder Arsenal. Det har været tilfældet i denne her sæson, og det er ikke tilfældigt Et anker uden lige på den defensive midtbane, og vel sagtens den vigtigste spiller, når vi ikke er i boldbesiddelse. Han standser, på typisk Partey-manér, et lovende kontraangreb, der leder op til vores første mål. Det kunne ikke være mere ”Parteysk”.

Granit Xhaka: 4

Xhaka spiller en atypisk anonym kamp, og har spillet bedre kampe end den mod Brighton. Vi så ikke en boks til boks-midtbanespiller, som vi ellers har gjort tidligere på sæsonen, men der var heldigvis andre, der trådte i karakter.

Bukayo Saka: 10 (med pil op)

Saka har i sandhed fundet målformen frem i fraværet af Gabriel Jesus, og han påtager sig et endnu større ansvar. Igen mod Brighton var han på måltavlen med en kølig afslutning fra tæt hold. Han var farlig gennem hele kampen, og der var virkeligheden ikke en finger at sætte på hans indsats.

Eddie Nketiah: 10

Nketiah har også grebet sin chance i Jesus’ fravær. To mål på kampe, og endnu vigtigtigere, to gode indsatser. Han leverede en høj arbejdsindsats, gav ikke Brightons forsvar et sekunds ro, og fik til sidst det mål han fortjente.

Gabriel Martinelli: 10

Martinelli var en konstant trussel gennem hele kampen, og befandt sig i et hav af farlige situationer på kanten af Brightons felt. Han var stærkt involveret i det første mål, og scorede også et rigtig flot mål, der afgjorde kampen definitivt.

Indkøbskurv