KARAKTERER: BRENTFORD – ARSENAL

En solrig søndag formiddag, på Gtech Community Stadium, går de to managers forrest ud for at minde den engelske dronning. Lyden af God save the King brager ud af stadionhøjtalerne, og de fleste fans synger med. Arsenalspillerne er fokuseret, og er klar til at gøre op med den forfærdelige oplevelse de havde, sidste gang de var på besøg. Men den her gang er det ikke en ung Folarin Balogun og et corona ramt Arsenal, som skal møde Brentford. Det er derimod Gabriel Jesus og et Arsenal, som med en sejr vil ligge alene på første pladsen.

Af Simon Vinther

Karakterer:

Aaron Ramsdale: 10

Et vigtigt cleansheet for Arsenals nummer 1. Aaron Ramsdale blev ikke udfordret for alvor, ud over en enkelt chance fra Danmarks Mikkel Damsgaard, hvor han lavede en sikker redning. Flot kamp som man ikke kan sætte en finger ved.

Ben White: 7

Ikke nogen iøjnefaldende kamp for Benjamin White, som tidligere på ugen blev forsømt af Gareth Southgate, og det engelske landshold. White lavede ingen store fejl, og han havde ikke nogen magiske øjeblikke fremme på banen. Han skal være glad for et cleansheet og tre point.

William Saliba: 12 MOTM

Dododododo do SALIBA! Sikke en kamp for den unge franskmand, der endnu en gang blev man of the match. En flot hovedstødsscoring leveret af Bakayo Saka. William Saliba spiller en fejlfri kamp, både offensivt og defensivt.

Gabriel Magalhães: 7

En flot defensiv præstation for Gabriel. En kamp, hvor William Saliba var i fokus, legede Gabriel skraldemand, og det er et erhverv han er god til. Til tider taber han dog hovedet, og er til at finde på modstanderens banehalvdel, på nogle sjove tidspunkter. Stærkt cleansheet, bliv ved.

Kieran Tierney: 4

Vi savner Oleksandr Zinchenko, og det er tydeligt, at Kieran Tierney ikke passer som fod i hose, i Mikel Artetas system, som Oleksandr Zinchenko gør. Det ser akavet ud. Tierney er en klassisk venstre back, han er en arbejdshest, men han er ikke midtbanespiller, det var tydeligt. Flot cleansheet, dog.

Thomas Partey: 4

En rusten opvisning fra Thomas Partey, som har været ude i en række kampe. Det er dejligt, at han er tilbage, men han skal opbygge kampform. Det var en usikker præstation, og han spillede simpelt, hvilket nok var for det bedste. Dejligt du er tilbage, Thomas.

Granit Xhaka: 10

Stærk, stærk kamp, for den stærke Granit Xhaka. Hans nye rolle klæder ham godt, og nu kan vi alle få at se, hvad han egentlig kan, det tog kun seks år. Han havde en flot sekvens med Garbiel Martinelli, i starten af kampen. Udover det, leverede han også en fremragende assist, til Gabriel Jesus. Virkelig god kamp for schweizeren.

Bakayo Saka: 7

Endnu en lidt anonym kamp fra den gode Bakayo Saka, som alligevel får leveret en assist, fra hjørne. Han spiller en fin kamp, men det er tydeligt, at alle Premier League højresider specifikt får af vide, at han skal lukkes ned. Saka tiltrækker en masse gode frispark, og laver sjældent fejl. Det skal nok blive bedre, jo længere i sæsonen vi kommer.

Fabio Vieira: 10

Mange små fejl, dumme beslutninger og nervøsitet, prægede Fabio Vieiras første del af første halvveg. Men som kampen skred frem, kunne han endelig føle sig komfortabel, og han virkede pludselig rolig, når han var på bolden. Den kølige attitude kom også frem, da han iskoldt hamrer bolden ind med indersiden, langt udefra. En flot første kamp som starter, i Premier League.

Gabriel Martinelli: 4

Udover den første chance i kampen, levere Gabriel Martinelli ikke nogen stor præstation. Han arbejder hårdt som altid, men det var så også det. En ærgerlig kamp, for den unge brasilianer.  

Gabriel Jesus:  10

Fem dueller vundet, et hovedstødsmål og en fed dans, det er Gabriel Jesus. Han bliver ved med at levere. Meget få gange laver han fejl, fx på egen banehalvdel, hvor han taber hovedet i 30 sekunder. Men igen scorer han mål. I de syv Premier League kampe, som er spillet, har han lavet fire mål og tre assist. Det er virkelig imponerende, og det vi har manglet.

Bænken:

Alle spillere fra bænken fik plus, minus ti minutter, og kampen var afgjort da de trådte til. Dog var der få highlights, fra et par stykker af de ind skiftede. Sambi Lokonga kom ind, og hans første aktion var at begå et straffe, som heldigvis blev reddet af en offside. Udover det, slog 15-årige Ethan Nwaneri Premier League rekord, da han som den yngste spiller nogensinde, overgik Liverpools Harvey Elliot, da han blev skiftet ind i overtiden. Om vi har en fremtidig storspiller gemt i truppen, eller om det var et mediestunt, begået af de højere magter i Arsenal, må tiden vise. Vildt er det i hvert fald.  

Sambi Lokonga: N/A

Eddie Nketiah: N/A

Takehiro Tomiyasu: N/A

Marquinhos: N/A

Ethan Nwaneri: N/A

Mikel Arteta: 10

Alt i alt, kan Mikel Arteta være helt tilfreds med præstationen mod Brentford. En 3-0 sejr, kan han umiddelbart ikke være utilfreds med. Havde han haft sin favorit venstre back, og en Martinelli i sin normale form, havde måltavlen også set anderledes ud.

Indkøbskurv