KARAKTERER: BOURNEMOUTH – ARSENAL

Arsenal fortsatte de gode takter, da de lørdag d. 20. august var på besøg hos A.F.C. Bournemouth, der fik sig noget af en snitter. Det blev til en komfortabel 0-3 sejr til Arsenal, der aldrig rigtig kom i problemer på Vitality Stadium.

Af Christian Leander Simonsen

Kort om kampen

Endnu engang var der smæk for skillingen fra første fløjt, hvor Arsenal viste imponerende spil og en stålsat vilje om at tage kampen på deres skuldrer. Kanonerne fra London skød da heller ikke med løst krudt, da Arsenal allerede førte 0-2 efter to mål af vores norske kaptajn blot ti minutter inde i kampen. Dog var det især Gabriel Jesus, der igen viste klassen i hans offensive spil, der gjorde det nærmest umuligt for Bournemouth at holde den defensive skanse. Værterne på Vitality Stadium formåede heller ikke at skabe noget i løbet af kampen, hvor William Saliba hamrede de sidste søm i kisten med hans drømmemål til resultatet 0-3.

Karakterer

Aaron Ramsdale: 7

Et clean sheet og endnu en allround komfortabel præstation efterlader vores energiske fanfavorit på et sikkert syvtal. Dog var der aldrig fare på færde, da Bournemouth aldrig kom frem til de store chancer, der gav Ramsdale chancen for at vise sig frem. Den eneste snært af usikkerhed viste sig dog ved en udsparkssituation, hvor Ramsdale blev markeret lidt for tæt af en modspiller.

Ben White: 10

Med tanke på, at Ben White endnu engang spiller ude af position samt holder vores vante højreback, Takehiro Tomiyasu ude af startelleveren, fortjener det et flot karakter i den højere ende af skalaen. White laver meget få fejl, og er næsten med til at assistere målet til 0-2, hvor han overlapper Bukayo Saka, og slår en flot diagonalbold ind i feltet til Ødegaard og Jesus.

Gabriel: 10

Vores defensiv ser stærkere og stærkere ud for hver kamp, og Gabriel virker til at have fundet sin fremtidige forsvarsmakker i William Saliba. Gabriel spiller igen en nærmest fejlfri kamp med endnu et clean sheet, og formår at stoppe samtlige trusler fra Bournemouth. Derudover er han med til at cleare to farlige bolde væk fra hjørnesparkssituationer.

William Saliba: 12

Hans hidtil bedste præstation i Arsenaltrøjen, hvor det både blev til et clean sheet og et fantastisk mål ude fra feltet. Med b.la. 100% succesfulde afleveringer, seks bolderobringer, to clearinger og to interceptions fortjener et flot 12-tal.

 class=

Oleksandr Zinchenko: 10

Zinchenko fortsætter stadigt med at levere elektriske toppræstationer i Arsenaltrøjen, og kampen mod Bournemouth var ingen undtagelse. En fejlfri præstation med enorm offensiv deltagelse i angrebet efterlader ham på et flot 10-tal.

Granit Xhaka: 10

Hans nye rolle på holdet giver ham i den grad nye muligheder på modstanderens sidste tredjedel af banen. Dette gør det muligt for ham at udfolde sit offensive spil i langt højere grad, hvilket også smed en assist af sig for anden kamp i træk. Xhaka har lavet minimale fejl indtil videre i sæsonen, og har virkelig været en solid spiller for Mikel Arteta.

Thomas Partey: 7

Partey spillede en vigtig rolle for holdet i hans måde at flytte bolden rundt på. Hansikre præstationer og hans  tilstedeværelse skaber en enorm selvtillid blandt hans medspillere.

Martin Ødegaard: 12

Vores norske kaptajn leverede endnu en pragtpræstation, og scorede samtidig to mål for første gang i Arsenaltrøjen. Han var hele tiden med i de offensive takter, og spillede som altid sine medspillere bedre. Efter en lidt stille start på sæsonen ligner det, at han har fundet formen frem.

 class=

Gabriel Martinelli: 7

Kampen mod Bournemouth var den første i denne sæson, hvor Gabriel Martinelli ikke var involveret i et mål. Dog havde han stadigvæk en god kamp, hvor han udfordrede og gjorde det svært for modstanderens forsvar.

Bukayo Saka: 7

Saka gjorde ikke det store væsen af sig, da meget af spillet foregik op gennem midten af banen. Dog var han en trussel i de situationer, hvor han fik bolden på den sidste tredjedel af banen.

Gabriel Jesus: 10

Gabriel Jesus var som altid en stor trussel allerede fra første fløjt. Han sprudlede af energi og angrebslyst, hvilket gjorde ham til en konstant hovedpine over for modstanderens forsvar. Han leverede en assist, og skulle måske endda have været noteret for to. Desværre blev det ikke til et mål i denne omgang, hvilket efterlader ham på et flot 10-tal.

Emile Smith-Rowe: 4

En godkendt indhop i det 74. minut, der dog ikke kastede de store præstationer af sig. Det var dog interessant at se ham spille i en mere central rolle fremfor på kanten som han plejer.

Eddie Nketiah: 4

Ligeledes et godkendt indhop. Han havde fine takter og opspil med Gabriel Jesus, men missede desværre de målgivne chancer når han fik dem. Han kom på banen i det 75. minut.

Takehiro Tomiyasu: 4

Et godkendt indhop med et par solide defensive aktioner. Han nåede aldrig at gøre det store væsen af sig efter et indhop i det 75. minut.

Kieran Tierney: N/A

Albert Sambi Lokonga: N/A

Mikel Arteta: 10

Mikel Arteta kunne ikke have gjort meget anderledes i forhold til at sætte sit hold bedre op. De var fuldstændig klart fra start, og leverede allerede fra første fløjt. Dog kunne gassen godt gå lidt af ballonen til tider, hvor Arsenal godt kunne have lukreret med endnu et mål mod den svage modstander i Bournemouth.

Indkøbskurv