KARAKTERER: ARSENAL – WEST HAM UNITED

”Ooh, to be a Gooner” – Det har været længe undervejs, men mandag d. 26. december var Arsenal atter tilbage i aktion i Premier League, da de på hjemmebane slog London-rivalerne fra West Ham. Der var mange spørgsmål, der skulle besvares efter en lang pause og man må sige, at The Gunners fortsatte hvor de slap.

Af Christian Leander Simonsen

KARAKTERER:

Aaron Ramsdale: 7

På nær et stensikkert straffespark fra Saïd Benrahma, var der ikke meget at lave for vores engelske landsholdskeeper i denne omgang. Dog var Aaron sikker som amen i kirken, når han endelig fik lov til at udfolde sit akrobatiske potentiale.

Ben White: 7

Lige så vel som Ramsdale, havde hans engelske landsholdskollega heller ikke de store udfordringer i løbet af kampen. White spillede som altid en solid kamp med både offensive og defensive ’master classes’, hvorfor han sniger sig op på en over midel-karakter.

William Saliba: 4

Saliba leverede ikke en af de mest overbevisende indsatser som hans ellers har for vane. Om han er mentalt udfordret efter et langt VM vides ikke, men den var der desværre ikke denne gang. Saliba giver et straffespark, men bliver efterladt alene tilbage af hans forsvarsmakker, Gabriel, hvorfor han ikke kan få hele skylden. En usynlig, men godkendt indsats.

Gabriel: 4

Som nævnt, sælger Gabriel sin forsvarsmakker i situationen til straffesparket, og det er desværre ikke første gang i denne sæson. Han taber desværre hovedet i ny og næ, og dette var en af de få kampe. Dog leverer han en moderat indsats i den resterende del af kampen, hvorfor ham også må se sig tilfreds med en karakter, der afspejler sig af den jævne præstation.

Kieran Tierney: 4

Inden kampen havde man nok forventet at se Takehiro Tomiyasu på venstrebacken, men det var naturligvis en fryd at se vores skotske ’no-nonsense-profil’ tilbage i startelleveren. Dog havde han en svær kamp over for Bowen, men med en masse offensive trusler sniger Tierney sig op på den jævne præstation.

Thomas Partey: 7

I ægte Partey-stil, blev der leveret solide defensive som offensive ’breaks’, der gjorde det muligt for vores offensiv at udfolde sig. Kontrol og kvalitet sikrer Partey en 7’er.

Granit Xhaka: 7

Xhaka gjorde ikke det store væsen af sig, men udgjorde en altid trussel mellem linjerne. Dog blev han aldrig helt afgørende i hans ellers fornuftige løb. En moderat præstation, hvor der lige manglede det sidste fra hans side af.

Martin Ødegaard: 12

”Karakteren 12 gives for den fremragende præstation, der demonstrerer udtømmende opfyldelse af fagets mål, med ingen eller få uvæsentlige mangler”. Som Børne- og Undervisningsministeriet selv forskriver 7-trins skalaen, så er der vidst ikke meget tvivl om, at vores norske anføre endnu engang løber afsted med et 12-tal. Der er sjældent en finger at sætte på hans kvalitet, og endnu engang var han simpelthen altafgørende for vores offensive spil.

Bukayo Saka: 10

Endnu en solid præstation af vores engelske stjerneskud, der kastede det store væsen af sig, men leverede varen når han skulle. Med et køligt mål til 1-1 til en fysisk dominans over for hans engelske landsholdskollega, Declan Rice, så var Saka endnu engang afgørende på de helt rigtige tidspunkter. Involveret i to mål efterlader ham på en 10’er

Gabriel Martinelli: 10

Når den anden Gabriel er skadet, så må Martinelli tage over, og det må man sige han gjorde. Pånær et genialt mål til 2-1, så var han som altid en konstant trussel mod forsvaret. Man kan altid regne med offensive stjernestunde fra Martinellis side af, og denne kamp var da heller ingen undtagelse.

Eddie Nketiah: 10

Der hvilede et enormt pres på Eddie inden dagens kamp, da han nu har chancen for at vise hans værd i lyset af skaden til Gabriel Jesus. Eddie formåede at efterligne sin brasilianske landsholdsmakker ved at gå dybt ned i banen for at bygge det offensive spil op. Han har virkelig lagt meget energi i sit spil, og er i konstant bevægelse. Det mål til 3-1 var uomtvisteligt nok til at lande på et 10-tal.

Oleksandr Zinchenko: 4

En jævn præstation, hvor Olek ikke formåede at sætte det store præg på kampen med et kvarters tid tilbage.

Fabio Vieira: N/A

Mohammed Elneny: N/A

Indkøbskurv