KARAKTERER: ARSENAL – TOTTENHAM

En sejr smager bare lidt sødere, når det er mod lillebror. Det kender alle storebrødre til. Netop sejrens sødme var da heller ikke til at tage fejl af, da Arsenal malede byen rød i bedste Birthe Kjær-stil med en sejr på 3-1 mod de evige lokalrivaler fra Tottenham. Det blev til flere gode præstationer, men kun ét enkelt 12-tal.

Af Pelle Kirchner

KARAKTERER:

Aaron Ramsdale: 7

Tottenham var sjældne gæster i Arsenals straffesparksfelt, og det var ikke den travleste dag på kontoret for Ramsdale. Han tog det han skulle, og en scoring på straffespark kan man heller ikke klandre ham for.

Ben White: 7

Ligesom holdkammeraten i buret, så havde White ikke meget at se til rent defensivt. Offensivt bidrog han fint med overlaps i ny og næ. En godkendt kamp på en unaturlig position for den landsholdsaktuelle englænder, der også noterede sig for en nem assist til Parteys drømmekasse.

William Saliba: 10

Saliba fortsætter bare med at imponere. Har han overhovedet et bundniveau? En fejlfri og overlegen kamp fra den brølstærke franskmand, der gned salt i såret på stakkels Oliver Skipp, da han lavede en tunnel på ham i en presset situation i eget felt.

Gabriel Magalhães: 02

Det var ikke Gabriels bedste kamp. Han forærede et straffespark til Tottenham på en klodset fejl, og havde det svært i første halvleg. Det blev bedre, da Arsenal spillede i overtal, men nogen god kamp spillede han ikke.

Oleksandr Zinchenko: 4

Det samme kan i virkeligheden siges om Zinchenko. Flere boldtab end sædvanligt for den ellers normalt så fleksible, boldsikre ukrainer. Han skal være undskyldt af de tårnhøje forventninger, der med rette er til ham, efter en lovende start i Arsenal – men i lørdags viste han det ikke.

Thomas Partey: 12

Man of the match. Wow, sikke en kamp fra Partey! Vi ved at han elsker et skud eller to fra distancen, men det er sjældent, at han rammer den så godt, som han gjorde i lørdags. En vaskeægte ”screamer” fra ghaneseren, der ikke satte en fod forkert under hele kampen.

Granit Xhaka: 10

Xhaka har været en uvurderlig del af Arsenals succes i denne sæson, og det var han også mod Tottenham. Han er blevet mere offensiv i sit udtryk, og det viste han med et fint mål. Xhaka spillede en bundsolid kamp, men var minimalt involveret i situationen, der førte til straffesparket, da bolden sprang fra ham efter en dårlig førsteberøring.

Martin Ødegaard: 4

Vi ved, hvad vores norske troldmand kan med en bold mellem fødderne, men det viste han ikke i lørdags. Det var der heller ikke brug for, da andre spillere strålede i, hvad der var en noget anonym kamp for Ødegaard.

Bukayo Saka: 7

Saka var ikke direkte involveret i nogen af målene i form af mål eller assist, men han var en konstant kattepine for Ivan Perisic, der havde en hård dag på kontoret overfor en konstant udfordrende Bukayo Saka.

Gabriel Jesus: 7

Det lå i kortene. Selvfølgelig skulle Gabriel Jesus score i sit først North London Derby. Det var ikke hans smukkeste mål i karrieren, og mon ikke han sender en buket blomster fra Interflora til Hugo Lloris efter kampen? Jesus var som altid livlig og udfordrende, og gjorde livet svært for Tottenhams defensiv

Gabriel Martinelli: 10

Kan han aldrig blive træt? Martinelli løber åbenbart aldrig tør for kræfter. Han var ihærdig, bevægelig, og som en irriterende flue, der ikke var til at få ram på, for Tottenhams bagkæde. Emerson Royal fik dog ramt på ham, men det gjorde ikke just kampen sværere for Arsenal at spille i overtal. En klassisk kamp fra Martinelli, ham skal vi være taknemmelige for. 

BÆNKEN:

Kieran Tierney: 4

Tilskuerne kaldte allerede på Tierney ved pausen, da Zinchenko ikke havde spillet sit livs kamp. Skotten kom ind med tyve minutter igen, men gjorde ikke et væsen af sig. Det var ren cruise control for Arsenal i den periode, og Tierney er bedst, når kampe er hektiske, og han kan bruge sin energi, fart og aggressivitet

Albert Sambi Lokonga: 4

Det må have været svært for Lokonga at erstatte Partey efter den kamp han havde haft. Belgieren stod da også i skyggen af Parteys præstation. Kampen var afgjort, og det var mest bare boldflytteri i kampens sidste fase, og det bidrog han fint til, men var relativ anonym.

Fabio Vieira: 4

Vieira overtog Ødegaards rolle. Ingen af dem var særlig iøjnefaldende, og vi ved at de kan meget mere. Det var dog en svær kamp at gøre en forskel i, da nerven og intensiteten var suget ud af opgøret i takt med spændingen om kampens udfald.

Eddie Nketiah: 4

Det var ikke indskifterne, der ændrede kampen for Arteta. Nketiah forsøgte sig med nogle fine løb, men gjorde heller ikke noget væsen af sig. Meget anonyme præstationer for alle indskiftere.

Takehiro Tomiyasu: N/A

Indkøbskurv