KARAKTERER: ARSENAL – MANCHESTER CITY

Arsenal er tilbage på andenpladsen i Premier League efter et smertefuldt nederlag onsdag aften hjemme mod Manchester City. Artetas mandskab leverede en hæderlig indsats i første halvleg, men kom aldrig rigtigt i gang efter pausen, hvilket i sidste ende betød, at Manchester City kunne rejse fra London med en velfortjent sejr på 3-1.

Af Troels Thøgersen

Kort om kampen:

Der var to nye navne i startopstillingen i forhold til weekendens kamp mod Brentford. Tomiyasu erstattede White på højre back, mens Jorginho gled ind på midtbanen til fordel for Partey, som få timer før kampstart blev meldt ude med en muskelskade. Kampens indledning var præget af ekstrem intensitet og nervøst spil fra begge mandskaber, hvilket kulminerede i det 24. minut, da Tomiyasu relativt uprovokeret spillede De Bruyne fri i dybden til stillingen 1-0. Arsenal svarede stærkt tilbage på scoringen, og kort før pausen blev det tunge pres belønnet med et straffespark, som Saka tog sig af til pausestillingen 1-1.

I anden halvleg var udtrykket et andet. Manchester City sad på kampen, og Arsenal havde store problemer med at få bolden ud af egen zone – særligt i venstre forsvarsside. Zinchenko gav en kæmpe chance væk, og Gabriel begik et kluntet straffespark på Haaland, som dog blev annulleret på grund af en smal offside. I det 72. minut gik den ikke længere. Grealish satte sidste fod på en flot eksekveret kontrasekvens, og 10 minutter senere lukkede Haaland endegyldigt festen med en kontrolleret afslutning til slutresultatet 3-1.

Aaron Ramsdale 7:

Den engelske landsholdsmålmand vil næppe være tilfreds med at være blevet passeret tre gange, om end han ikke kunne have gjort meget for at forhindre nogen af målene. Dominerede luftrummet og var sikker med bolden for fødderne.

Takehiro Tomiyasu 00:

En dumpet indsats af Arsenals japanske højre back. Tomiyaso virkede nervøs fra første fløjt og leverede flere fejlpasninger, inden han midtvejs i første halvleg kostede et mål, da han i blinde spillede De Bruyne fri foran mål. Kort inde i anden halvleg blev det endnu mere pinligt, da han – efter flere advarsler fra Anthony Taylor – modtog et gult kort for at tage et indkast for langt fremme på banen.

William Saliba 10:

Arsenals bedste spiller på dagen. Han afmonterede Haaland i store dele af kampen med aggressivt forsvarsspil og var modsat sin brasilianske forsvarsmakker sikker i opspilet.

Gabriel 02:

En kamp, som på mange måder emulerede hans mareridtspræstation mod Manchester City i sidste sæson. Han virkede nervøs og overtændt – som han somme tider gør i de store kampe – og var givetvis heldig kun at være involveret i ét mål.

Oleksandr Zinchenko 4:

Ukraineren spillede en god første halvleg, men faldt sammen med holdet i anden halvleg. Han havde flere fine offensive aktioner – blandt andet et gudeindlæg til Nketiah – men sløsede også med bolden i den anden, hvilket nær kostede et mål.

Jorginho 7:

En mere end godkendt indsats fra den italienske playmaker, som var blevet hasteindkaldt til startopstillingen på grund af Parteys pludselige skade. Han placerede sig godt på midtbanen, og hans lederskabsevner kom til udtryk i måden, han dirigerede sine holdkammerater rundt på inde på banen. Mange fans var givetvis utilfreds med, at man hentede en 31-årige Chelsea-spiller i januar, men onsdag aften viste han, at han har kvaliteterne til at spille en rolle i Parteys fravær.

Granit Xhaka 4:

Et lille firetal til Arsenals schweiziske viceanfører. Xhaka har spillet under niveau i et stykke tid, og mod Manchester City så vi igen hans begrænsninger det chanceskabende spille længere fremme på banen.

Martin Ødegaard 4:

Han er af gode grunde blevet sammenlignet en del med De Bruyne, men i går var det helt tydeligt belgieren, som slap bedst fra det. Ødegaard fik aldrig sat sit præg på kampen og har ligesom Xhaka spillet under niveau i en rum tid nu.

Bukayo Saka 7:

En åbenlyst frustreret Saka, som endnu engang oplevede at blive sparket ned, uden det fik nogle alvorlige konsekvenser for modstanderen. Det er ham, som det skal komme fra for øjeblikket, men han får ikke nok støtte. Scorede på et usvigeligt sikkert straffespark.

Gabriel Martinelli 4:

Endnu en anonym indsats fra Arsenals lynhurtige brasilianer. Martinelli kæmper helt tydeligt med selvtilliden og har nu været uden målinvolveringer i seks Premier League-kampe i streg. Det vil ikke være nogen overraskelse, hvis han er at finde på bænken til weekendens kamp mod Aston Villa.

Eddie Nketiah 4:

Han tilkæmpede sig et straffespark, men missede også to store hovedstødsmuligheder. I store kampe som disse er man nødt til at udnytte sine muligheder, og det formåede Nketiah.

Leandro Trossard U/B:

Blev skiftet ind med et kvarter igen og leverede et fint indhop – dog uden for alvor at skabe nogle store chancer.