KARAKTERER: ARSENAL – FULHAM

Det blev til fjerde sejr i streg for Mikel Artetas mandskab, da Fulham gæstede Emirates Stadium lørdag d. 27. august 2022. Kampen endte med at blive langt sværere end ventet, men det lykkedes alligevel at få alle tre point.

Af Christian Schlüter

Kort om kampen

Arsenal begyndte som de sluttede i Bournemouth – angrebsivrige og dominerende. Sådan så kampbilledet ud de første 35 minutter, indtil kræfterne løb ud hos flere af de offensive spillere. Det betød samtidig at Fulham kom bedre med i kampen. Anden halvleg begyndte derfor også med at Fulham var mere på bolden og kom længere frem på banen. Det var tydeligt at se Fulhams taktiske tilgang til kampen – få bolden op til Aleksandar Mitrović. Han blev også hovedperson i kampens første scoring, hvor Gabriel Magalhães dummede sig gevaldigt og lod sig overmande af serberen, som derefter scorede til 1-0. En velspillende kaptajn, Martin Ødegaard, som også blev kåret til kampens spiller, tog derefter kampen i egen hånd og scorede til 1-1. Efter scoringen pressede Arsenal hårdt på, og det lykkedes at afgøre kampen i det 86. minut, hvor Gabriel gik fra at være skurk til at blive helt og score det sidste mål efter tumult i straffesparksfeltet. Dermed blev det til fjerde sejr i streg for Arsenal.

Karakterer

Aaron Ramsdale: 10

Ramsdale havde i store dele af kampen ikke meget at lave. På trods af dette, deltog han stadig i dele af opspillet. Samtidig havde han to enormt vigtige redninger: Et hovedstød fra Mitrović, som holdt Arsenal inde i kampen, og et skud fra Nathaniel Chalobah tæt på slutfløjt, som reddede kampen.

Ben White: 10

En solid kamp fra White, som dog havde få problemer med Neeskens Kebano i første halvleg. Udover dette, spillede White en god kamp, hvor han både var afgørende i defensive situationer, samtidig kom med han kom frem og lavede flere indlæg.

William Saliba: 12

En nærmest fejlfri præstation af Saliba som samtidig assisterer det sidste mål i kampen. Han holdt hovedet koldt selv i farlige situationer overfor Mitrović, som var en konstant trussel for bagkæden.

Gabriel Magalhães: 7

På trods af hans del af skylden ved første mål, spillede Gabriel en solid kamp. Både han og Saliba udviste ro og overblik i forsvaret. Som nævnt, gik han fra at være skurk til at blive helt med scoringen i 86. minut. Dog kan det ikke blive til mere end et 7-tal grundet fejlen ved første mål.

Kieran Tierney: 4

Ikke en nævneværdig præstation fra Tierney, som mest af alt virkede lidt ude af form. Han havde enkelte løb frem ad banen og nogle indgreb i forsvaret, men mere blev det ikke til for skotten. Han blev skiftet ud i 61. minut, da Arsenal skulle længere frem ad banen.

Mohammed Elneny: 7

Man ved, hvad man får med Elneny – en solid indsats. Han spillede en fin kamp med en del bolderobringer, som var vigtige for ikke at få gang i Mitrović.

Granit Xhaka: 10

Xhaka er så småt ved af indfinde sig med sin nye rolle på banen. Det var tydeligt at se ham komme længere med frem, mens han samtidig var at finde på venstre back i løbet af kampen. Han spillede en god kamp og var sikker på bolden. Dog brændte han en stor chance.

Bukayo Saka: 4

På trods af assisten til Ødegaard var der ikke meget som lykkedes for Saka i denne kamp. Han så træt ud, og kom ikke rigtigt forbi modstanderne. Samtidig brændte han en stor chance, som han dog selv skabte. Arteta burde overveje at give ham en pause, da han i løbet af de sidste par kampe, har set træt ud.

Martin Ødegaard: 12

Alt hvad Ødegaard rørte ved lykkedes. Ødegaard blev kåret til kampens spiller af Premier League, og det var på sin plads. Han var med i nærmest alt der foregik fremad på banen, og viste sine kvaliteter som kaptajn ved at hanke op i både medspillere og fans. Han tog kampen i egen hånd da han scorede til 1-1. Et 12-tal og kampens spiller går til Ødegaard.

Gabriel Martinelli: 7

Et lille 7-tal til Martinelli. Han forsøgte at skabe noget gennem hele kampen, og var også ivrig efter at komme på måltavlen. Det var dog langt fra alt, der lykkedes. Der var mange indlæg og frispark, som enten blev taget af Bernd Leno, som er røget i målet for Fulham, eller som sejlede over målet. Det tætteste han kom på at ramme målet, var da han ramte overliggeren fra et hjørnespark.

Gabriel Jesus: 7

Jesus spillede i første halvleg en fin kamp, men gjorde sig ikke yderligere bemærket i anden halvleg. Han skubbede sig samtidig til et gult kort.

Eddie Nketiah: 7

Et rigtigt godt indhop fra Nketiah, som skabte store chancer for sig selv og sine medspillere efter han blev indskiftet i 61. minut. Han lykkedes dog ikke selv med at udnytte sine chancer, men skabte energi til holdet.

Takehiro Tomiyasu: N/A

Rob Holding: N/A

Mikel Arteta: 10

Med et par skader til træning, var Arteta for første gang nødt til at sætte en anderledes start-ellever. Elneny og Tierney overtog pladserne fra Thomas Partey og Oleksandr Zinchenko. Det var derfor nærmest ikke muligt for Arteta at stille et stærkere hold, som skulle kæmpe for sejren over et velspillende Fulham-mandskab. Indskiftningen af Nketiah til fordel for Tierney viste sig at give pote, da han bidrog med energi og flere angrebsmuligheder for holdet. Indskiftningerne af Tomiyasu og Holding var nødvendige for at forsvare sejren hjem. Saka kunne godt være pillet ud, da han så træt ud gennem hele kampen, til fordel for Smith Rowe, som de fleste nok savner på Emirates.

Indkøbskurv