INTERVIEW MED STEMMEN PÅ EMIRATES: NIGEL MITCHELL

Hvis du har besøgt Emirates Stadium enten for at se en kamp eller tage på en rundvisning er du sikkert stødt på Nigel Mitchell og ikke mindst hans stemme. På kampdage står Nigel nemlig klar omkring spillertunellen for at guide dig igennem både før, under og efter kampen. Og når Arsenal-spillerne flyver mod fjerne kyster i sæsonopstarten er Nigel også med ombord for at tage del i løjerne. Vi har fanget Nigel til en snak om sin gang blandt store Arsenal-legender, at lancere Arsenal-trøjer sammen med Thierry Henry og en helt speciel peanutbutter/nutellamad.

Et sandt niv-dig-selv-i-armen-job. Intet mindre. Sådan beskriver Nigel Mitchell sit privilegie af at han som freelance programvært blandt andet har æren af at kunne arbejde for sin favoritklub Arsenal. De fleste Arsenal-fans kender nok Nigel fra deres besøg på Emirates Stadium. Her er det nemlig Nigel, der har æren af at byde fansene velkommen på Emirates Stadium, hvor han sammen med en række gæster er med til at sørge underholdning, så kampdagsoplevelsen bliver mere end bare de 90 minutters fodbold for de 60.000 fans. Mr. Mitchell orkestrerer alt fra annonceringen af startopstillingerne til halvlegsinterviews med tidligere Arsenal-stjerner og straffesparkskonkurrencer med de mindste Arsenal-fans. Stemning skal der til på kampdage, og Nigel har nu siden 2012 hver gang gjort sit bedste, når han har fået lov til at springe frem på sidelinjen og oppe på de to storskærme på Emirates Stadium:

”Jeg startede i januar 2008, da jeg var en del af det hold, som startede Arsenal TV. Min baggrund ligger i børnefjernsyn, så jeg havde aldrig arbejdet inden for sport. Alligevel gav Arsenal mig en chance, tog mig under deres vinger og siden da har jeg haft så mange utrolige oplevelser med klubben. Først var jeg vært for et dagligt nyhedsshow, Arsenal Today, hvor vi hver blandt andet hver fredag var live fra træningsanlægget. Arsenal TV blev sidenhen Arsenal Player og derfor ændrede programmerne sig også.”

”Da jeg så en tilfældig tirsdag i oktober 2012 gik igennem kontorerne for vores medieafdeling på vej hen til at lave en voice over, blev jeg spurgt om jeg ville være den nye vært på kampdage. Jeg overvejede det ikke engang et splitsekund, og siden da har jeg vært på kampdage på Emirates Stadium for Arsenal. Det er et par hektiske timer fra når jeg møder ind 3-4 timer før kampstart, men det er fremragende.”

Ian Wright, Lee Dixon, Nigel Mitchell, Arsenal legends
Ian Wright, Lee Dixon & Nigel / Foto: Flickr

At kunne tage temperaturen

For Nigel er hans job ikke alene hektisk og hæsblæsende med alle de ting, han skal nå at få sagt og gjort i løbet af den tid, spillerne ikke indtager scenen. Når Arsenal-spillerne nemlig indtager scenen, tager de ikke alene dem selv igennem 90 uforudsigelige minutter, men også fans og medarbejdere som Nigel.

”Fodbold er en resultatorienteret verden, så forskellen mellem at vinde og tabe kan være udfordrende i forhold til at skulle præsentere ting og være vært. Hvis vi på vej mod halvleg er bagud skal jeg naturligvis ændre min tone og finde et leje I forhold til fansene, før jeg går i gang med at et interview, eller hvad vi nu ellers har sat op i pausen. Heldigvis sker det ikke så ofte på Emirates, og Arsenal har ofte været dem, der har scoret lige før pausefløjt, hvilket jeg er taknemmelig for.”

Selvom det til tider ikke kan være til at bære, så kan rutsjebaneturene i sidste ende være det hele værd at være en del af. En af de ture, der står klarest i Nigels erindring er et par varme sommerdage i slutningen af maj måned i 2014.   

”En af de dage, der star klarest for mig er trofæparaden i forbindelse med FA Cup-sejren i 2014. Vi havde lige vundet vores første trofæ i ni år i en meget dramatisk finale, så det var fantastisk at se gaderne omkring Emirates være fyldte med næsten en kvart million mennesker. Det var min opgave at introducere Arsene Wenger og holdet på vej op til scenen, hvor de skulle vise trofæet frem foran fansene. Jeg har et vidunderligt billede af mig, der interviewer Arsene fra den dag, hvilket jeg har fået indrammet og hængt op i min stue. Det er en af min karrieres højdepunkter.”

De stærke minder fra FA Cup-triumfen har også sat sine spor i Nigels holdning til hans personlige Arsenal-favoritmål.

” Jeg elsker Olivier Girouds skorpionspark mod Crystal Palace nytårsdag i 2017. Jeg sad på mit sæde tæt på spillertunnellen, hvor ingen af dem omkring mig inklusiv mig selv kunne forstå, hvad vi lige havde set. Det var simpelthen spektakulært.”

”Mit favoritmål må dog være Aaron Ramseys vindermål i FA Cup-finalen i 2014 mod Hull City. Den kamp var en rutsjebanetur fra start til slut, og målet var et perfekt punktum. Det var en skøn hælaflevering fra Giroud til Ramsey, der scorede med en flot afslutning. Det var dog mere, hvad målet betød for Arsenal Football Club og Arsenal-fansene. Det var historisk, fordi det var det første trofæ i en række år, og det skabte nogen fantastiske jubelscener. Jeg var vært på den fladskærmsvisning, som fandt sted på Emirates Stadium på selve banen, og jeg vil aldrig glemme det moment, hvor bolden røg i nettet samt den efterfølgende trofæparade om søndagen.”

Nigel Mitchell
Foto: Zimbio

En fører og hans passager

På trods af at Nigel kan lade sig rive med af begivenhederne på banen, ligesom fansene gør, er nøgleordet for den garvede vært at kunne være afslappet. For Nigel er det nemlig altafgørende at kunne få det bedste frem i sin interviewperson. En vigtig lektie han lærte for år tilbage:  

”Da jeg voksede op var en af mine yndlingsinterviewere en britisk nyhedsvært, som hed Michael Parkinson. Han sagde engang, at det at interviewe er ligesom at køre en bil. Man er føreren af bilen og den interviewede er din passager. Hvis du er en nervøs fører vil din passager blive nervøs og derfor vil de have sværere ved at være afslappede og give dig de spørgsmål, du er ude efter.”

”Da jeg hørte det råd tænkte jeg straks, at jeg derfor aldrig kunne blive nervøs. Derfor tillader jeg ikke mig selv at tænke over, hvor famøse de personer, jeg interviewer, er og derfor bliver jeg forud for et interview ikke enormt spændt over dem jeg skal interviewe for ikke at påvirke interviewet. Jeg prøver mit bedste for at være en god fører og gøre rejsen så behagelig som mulig. Når jeg laver VIP-oplevelser med Arsenal har nogen af Arsenal-legenderne fortalt nogen helt fantastiske historier som resultat af at have følt sig som en rolig passager.”

Selv for den mest erfarende vært kan der opstå situationer omkring Arsenal, som kan blæse en bagover. I ren stilhed:

”Der var en enkelt gang, som står klart i min erindring, som gjorde mig spændt. Ikke fordi jeg skulle møde og interviewe denne specifikke person, men fordi jeg vidste, hvor spændte Arsenal-tilhængerne ville være, når de så og hørte ham. Den person var Dennis Bergkamp. Den dag, hvor Dennis´ statue blev offentliggjort uden for Emirates Stadium var han nede og tale med os i pausen for at snakke om dagen og hans største bedrifter i den røde Arsenal-trøje. Det var svært at give anerkendelse til alt, hvad han havde gjort for klubben i de fem minutter, men vi gjorde vores bedste. Det var overvældende. 60.000 mennesker var fuldstændig stille for at høre på, hvad ’The Iceman’ havde at sige. Det var et moment, som jeg var meget stolt for at have været en del af. Tak Dennis.”

Fra Britney Spears til Thierry Henry

Før Nigel sprang ud i at være en kendt stemme i Arsenal-regi havde den skarpe vært siden sine teenageår været vant til at være foran et kamera. Som børne tv-vært for blandt andet Nickelodeon, Disney Channel og ITV havde Nigel haft fornøjelsen af at interviewe store popstjerner som Britney Spears, Phil Collins og et utal af Hollywood-stjerner. Med Arsenal som arbejdsgiver kan Nigel Mitchell nu også tilføje de allerstørste Arsenal-legender til sit CV. Nogen af disse har han endda også haft fornøjelsen af at skulle arbejde sammen med.

”Jeg har arbejdet med Thierry Henry et par gange over årene og havde fornøjelsen af at være hans medvært til en trøjelancering i 2015, hvilket var et stort privilegie.”

Nigel Mitchell, Thierry Henry
Foto: David Price

Og Henry er langt fra den eneste. Legender er der nemlig nok af tag af i Nigels hverdag som Arsenal-vært:

”Hjemme i London et VIP Legende-turene omkring Emirates Stadium altid en spændende oplevelse. Vi arrangerer et par i løbet af sæsonen, hvor jeg har fornøjelsen af at være i selskab med enten Lee Dixon, David Seaman, Ray Parlour eller Martin Keown. Her tager vi en lille gruppe af fans med rundt på en eksklusiv tur rundt omkring Emirates Stadium, mens jeg har fornøjelsen af at interviewe en af de her legender om deres spilledage. Efterfølgende har vi frokost i The Diamond Club, hvor den pågældende legende bruger tid sammen med gæsterne. Det er altid skønne dage, og hver gang vi laver en af de her ture, bliver der fortalt en række gode historier.”

Selv uden at skulle have den store pengepung frem kan du have fornøjelsen af at være i selskab med Nigel og en række Arsenal-legender:

”Det har også været en stor ære at være en af de stemmer, som guider gæster igennem på den audio tour, man kan komme på rundt omkring Emirates Stadium. Jeg er i selskab med Arsenal-legenderne Lee Dixon og Charlie George. Det var også et ganske særligt projekt at være en del af.”

Næste stop: Singapore, Sydney, The States

Tjansen som vært på kampdage og guide på VIP-ture er dog langt ikke det eneste, Nigel hygger sig med. Arsenal har fra tid til anden også hyret Nigel til at skulle være vært for JuniorGunners-fester eller træningsturneringer hos Arsenal-akademiet Hale End. I forbindelse med hans seneste ture til Hale End har særligt en gut gjort værten begejstret:

”Jeg besøger Hale End-akademiet et par gange om året, når jeg er vært for en akademiturnering, så jeg får set nogen fantastiske fodboldspillere, der stadig er i svøb, og som muligvis kommer til at nå førsteholdet en dag ligesom Bukayo Saka. Han har gang i en helt vild sæson, men han har også arbejdet meget hårdt i lang tid for at nå hen til det her punkt. Det fantastiske ved det hele er, at han stadig lærer. Jeg er meget spændt på hans fremtid.”

Ligesom Saka var Nigel også ombord på sidste sommers træningstur til USA. Også på tidligere træningsture har Nigel haft et sæde reserveret i det samme fly som Arsenals førstehold. For lige så meget som turene er til at skulle fodboldkampe, er de også med til at promovere og lave markedsføring for klubben, hvilket Nigel hjælper til med.

”De trøjelanceringer jeg har været vært for har været meget spændende projekter at deltage i, tilmed i nogen utrolige steder som Singapore, Hollywood og Sydney, hvor jeg har haft fornøjelsen af at arbejde med nogen fantastiske internationale fanbaser. De fik mig til at føle mig hjemme, og jeg elskede oplevelsen af at møde Arsenal-fans fra hele verden og dele vores fælles kærlighed til klubben.”

”Min første snært af at være på tur med førsteholdet var i Singapore i 2015. Jeg havde aldrig været udenlands med Arsenal før, så jeg havde ingen idé om, hvad jeg kunne forvente Da flyveren dog landede, og jeg kunne så hvor mange fans som ventede ude ved lufthavnen, det var fuldstændig vandvittigt. Jeg var klar over, at Arsenal havde en utroligt dedikeret fanskare uden for Nordlondon, men at opleve det med sine egne øjne var ikke til at kunne forstå. Fansene kendte til alles navne, hvilket fik mig til at føle mig meget velkommen, så da jeg var vært for en række events i løbet af den uge havde jeg ikke brug for at bekymre mig om publikum.”

”Min bedste oplevelse af alle de ture, jeg har været med på indtil videre, har været vores besøg til Sydney i 2017. Når vi tager på træningstur arrangerer vi altid en fanfest, som er et to timers show inde på et hotel, hvor omkring 800 Arsenal-fans har mulighed for at stille spørgsmål til en række spillere fra førsteholdet samt en Arsenal-legende. I Sydney kombinerede vi denne begivenhed med en åben træning, hvilket gjorde det til en fire timers lang begivenhed på stadionet. Vi kørte det som et tv-show, og måtte udskyde træningen med en halv time, da det strømmede ind med fans på stadionet. Da vi kom i gang kørte vi et live show med et publikum på 25.000 ellevilde fans. Vi spillede et spil, der hed ’Koala eller kænguru’ med spillerne og alle sammen skreg deres svar ud i luften til os.”

På træningsturen i Sydney fik Nigel da også senere lov til at opleve, hvordan det nogengange kan være lidt specielt at være et kendt ansigt, når man har noget med Arsenal at gøre:

”Et par dage senere skulle jeg så op meget tidligt for først at se solen gå op over Sydneys operahus, før vi omkring kl. 6 om morgenen skulle afsted for at flyve mod Kina. Mens jeg bare forsøgte at samle mig selv op for at komme afsted var der en fyr, som ovre fra den anden side af gaden råbte, ” Nige… er det en koala eller kænguru?”. Begivenheden havde afgjort gjort indtryk på, og det er noget jeg aldrig vil glemme.”

Nigel Mitchell, Thierry Henry
Foto: David Price

En helt speciel peanutbutter/nutella-mad


Når alt kommer til alt startede Nigels kærlighed til Arsenal dog ikke i det store glamourøse udland og flysæder på første parket med Arsenal-spillerne. Arsenal fandt vej ind til Nigels hjerte af helt andre grunde:

Jeg har stadig en badge med en kanon fra mit første besøg på Highbury. Min gudfar Robin gav mig den, da han tog mig og sin datter Chloe ind for at se Arsenal vs Crystal Palace i maj 1992. Vi sad på vesttribunen omkring midten af banen, hvor jeg kunne se over til den famøse North Bank-tribune. Arsenal vandt 3-0, og det er en dag, jeg ikke kommer til at glemme. Ikke alene på grund af fodbolden, men også fordi Chloe introducerede mig til den sensationelle kombination af peanutbutter og nutella i en sandwich, hvilket vi nød i halvlegen. Hver gang jeg ser på den badge, husker jeg tilbage på de to signifikante momenter i mit liv.

Tak for historierne Nigel! Hvis du kunne tænke dig at følge med i Nigels gang omkring Arsenal, kan du finde ham på Twitter, @MrNigelMitchell.

Indkøbskurv