HVORDAN ER TEMPERATUREN I TRUPPEN EFTER LANDSHOLDSPAUSEN?

Mikkel Artetas tropper har fået en fornem start på sæsonen, hvor kun et nederlag til forhåndsfavoritterne fra Liverpool adskiller os fra maksimumpoint efter de første fire spillerunder. Sæsonen er dog for en stund blevet afbrudt af en landsholdspause. Hvordan gik det for vores landsholdsaktuelle spillere, og hvilke spillere har imponeret mest indtil videre? Vi tager temperaturen på truppen inden den vigtige kamp mod Manchester City.

Status på landsholdsspillerne

Vi havde i alt otte spillere i aktion for deres respektive landshold, heriblandt den nytilkomne ghanesiske stjerne, Thomas Partey; Find ud af hvordan det gik dem herunder:

Thomas Partey fløj i sidste uge direkte fra Madrid til London med privatfly for at sætte sin underskrift på en ny kontrakt med Arsenal. Herefter fløj han videre til landsholdstjeneste med det ghanesiske landshold. Den første kamp tabte de med 3-0 til Mali, og vandt den sidste med hele 5-1 mod Qatar. Her havde vores nye midtbanegeneral en afgørende rolle med to assists og en stærk indsats.

Ainsley Maitland-Niles stod over for sin første startplads på det engelske A-landshold, da de hjemme på Wembley fik besøg af de danske drenge. Det endte dog med at blive en dag, han hurtigt glemmer. Han blev nemlig offer for taktisk udskiftning efter et rødt kort til Harry Maguire og måtte forlade banen allerede efter 35 minutters spil til fordel for Aston Villa-stopperen, Tyrone Mings.

Eddie Nketiah havde lidt mere held i sprøjten, da han brugte sin landsholdspause på at skrive sig ind i historiebøgerne, som den mest scorende spiller nogensinde på det engelske u21-landshold. Mod miniputnationen, Andorra, skulle han blot bruge et kvarters spilletid på at udligne Allan Shearers scoringsrekord på 14 mål med ungdomslandsholdet, og kampen efter mod Tyrkiet overgik han så endelig den ikoniske angriber. Han brændte ellers et straffespark kort før tid, men havde allerede få minutter efter fundet vej til netmaskerne.

Arsenals nye islandske keeper, Alex Runarsson, blev henvist til bænken i deres første kamp mod Danmark til fordel for den tidligere Randers FC-keeper, Hannes Halldorsson. Til næste kamp mod Belgien var han dog at foretrække i buret, men holdet måtte se sig slået med 2-1.

Dani Ceballos måtte også se et nederlag i øjnene med det spanske landshold. Han blev skiftet ind i pausen, da det spanske landshold højest overraskende tabte med 1-0 til Ukraine. 

Den ny udråbte schweiziske landsholdsanfører, Granit Xhaka, fik fuld spilletid i begge kampe for sit landshold. Første tabte de 1-0 til Spanien, for dernæst at hente et flot resultat mod Tyskland i en underholdende kamp, som endte 3-3. Tidligere Arsenal-spiller, Serge Gnabry, scorede blandt andet i den kamp.

Nicolas Pepe er – foruden at være den dyreste afrikanske spiller, der nogensinde er blevet handlet – også ivoriansk landsholdsspiller. Her blev det til nøjagtigt 89 minutters spilletid i første kamp mod Belgien, hvor de hentede et flot resultat på 1-1. Dernæst ventede Japan, og her måtte man desværre erkende et nederlag på 1-0. Også i den kamp fik Pepe næsten fuld spilletid.

Det lignede længe en retur til Bundesligaen for Sead Kolasinac, men sådan blev det ikke. I stedet skal han kæmpe for spilletid i Arsenal, og til dels også for det bosniske landshold. Her fik han nemlig kun 45 minutter, da Bosnien holdt buret rent mod Holland og fik kæmpet sig til 0-0. Det betød, at han i næste kamp mod Polen havde gjort sig fortjent til en startplads. Desværre for Kolasinac og det bosniske landshold tabte de dog 3-0.

Opsamling på starten af sæsonen

I går var hele truppen atter samlet igen efter landsholdstjeneste, og allerede i morgen tager de imod Manchester City. Her kan Arsenals fans se frem til en mulig debut for Thomas Partey. Ser vi på starten af vores sæson, og den netop færdigspillet landsholdspause – Hvem har så egentlig gjort sig fortjent til en startplads?

Her er de tre spillere, der har imponeret mest indtil videre:

Det er svært at komme udenom vores nye brasilianske forsvarsklippe, Gabriel Magalhaes.  Gabriel er netop blevet udråbt til månedens spiller for Arsenal – og med rette. Der var ikke gået mere end ti minutter i hans debut, før han så noget klodset ud og var ved at koste et mål i forbindelse med en misforståelse med Bernd Leno.

Han rystede dog fejlen af sig med det samme, kvitterede med et flot hovedstødsmål senere i selvsamme kamp og har ikke set sig tilbage siden. Det er blevet til flere ”Man of the match” priser, og der var heller ikke nogen tvivl om, at han skulle blive månedens spiller. Han vandt afstemningen med hele 72 % af stemmerne.

I den anden ende af banen render en målfarlig fransk herre rundt ved navn, Alexandre Lacazette. Han scorede sæsonens første mål i Premier League, og det har vist sig at være en god indikator for hans målhumør i år.

I den efterfølgende kamp kvitterede han med endnu en scoring i 2-1 sejren mod West Ham og i 3-1 nederlaget mod Liverpool scorede han vores eneste mål. Med tre mål på tre startpladser har han altså bevist over for alle kritikere, at det ikke kun er Aubameyang, som kan lave mål i Arsenals angreb.

Selvom der næppe er meget konkurrence om pladsen i buret efter Emi Martinez´ afsked med klubben, så har Bernd Leno fortsat, hvor han slap inden sin skade med nogle imponerende præstationer. Foruden nederlaget til Liverpool har Arsenals defensiv med Leno i spidsen kun indkasseret 2 mål på 5 kampe og det kan vi godt takke vores tyske keeper for.

Han er virkelig trådt i karakter og disket op med nogle pointgivende redninger på afgørende tidspunkter. Især i Community Shield mod netop Liverpool leverede han en mirakelredning i kampens døende sekunder og fremtvang en straffesparkskonkurrence, som vi efterfølgende vandt.

Spillere som Willian, Dani Ceballos og Hector Bellerin har også alle bidraget med gode præstationer og en række assists, og kunne også sagtens nævnes 

Du kan finde ud af om cheftræner Mikel Arteta også mener, at disse spillere har gjort sig fortjent til en plads i startopstillingen, når TV3 Max viser kampen mellem Arsenal og Manchester City i morgen klokken 18:30.

Indkøbskurv