HVEM SKAL VÆRE ARSENALS NYE KAPTAJN?

Intet er med sikkerhed på plads endnu, men meget tyder på, at Laurent Koscielny ikke er Arsenal-kaptajn, når den nye sæson fløjtes i gang i august. Hvem skal derfor overtage det engang så prestigefyldte hverv, som frontfigur for The Gunners? Her præsenteres tre kandidater.

Tony Adams, Patrick Viera, Cesc Fabregas, David O’Leary, Pat Rice. Mange store spillere har igennem tiden båret kaptajnarmbåndet for Arsenal og blevet store spillere og lederskikkelser i samme ombæring.

I de seneste par år har rollen som Arsenal-kaptajn dog mistet noget af sin særstatus, eftersom klubben har oplevet stor rotation på posten. Robin Van Persie, Thomas Vermaelen, Mikel Arteta‚ Per Mertesacker og Laurent Koscielny  har alle siden 2011 været klubkaptajner for The Gunners. Sidstnævnte virker nu også til at skulle skrive sig ind i historiebøgerne som forhenværende kaptajn for The Gunners, efter at franskmanden nægtede at være en del af Arsenals pre season-tour til USA i et forsøg på fremtvinge et skifte hjem til Frankrig.

Hvem skal derfor overtage rollen som kaptajn for Arsenal? Her præsenteres tre kandidater:

Den oplagte: Granit Xhaka

Det oplagte bud på en ny Arsenal-kaptajn må være Granit Xhaka. Midtbanespilleren var allerede i sidste en del af Unai Emerys såkaldte ’fem kaptajner’ og er en naturlig lederskikkelse for Arsenal på den centrale midtbane. Samtidig har Xhaka både været klubkaptajn for sin tidligere klub Borussia Mönchengladbach samt det schweiziske landshold.

Schweizeren er af mange Arsenal-fans stadig en meget omdiskuteret spiller, som ifølge nogen stadig er for svingende i sine præstationer, på trods af at . Xhaka har dog nydt stor tillid hos Emery, der ser midtbaneankeret som en central del af sit Arsenal-mandskab. Samtidig er Xhaka bundet til en langtidskontrakt, som blev underskrevet tilbage i maj 2018, og derfor tyder det ikke på, at schweizeren skulle flytte væk fra Nordlondon i den nære fremtid.

Akademispilleren: Hector Bellerin

Arsenal har tidligere haft unge kaptajner i form af Tony Adams og Cesc Fabregas, og måske kunne Hector Bellerin med sine 24 år blive den næste i rækken. Ligesom Adams og Fabregas har Bellerin tilmed spillet ungdomsfodbold for Arsenal, og kender derfor til klubbens DNA.

Efter en svingende 2017/2018-sæson var spanieren tilbage til fordums styrke i sidste sæson, inden han blev skadet, og er derfor også en stor fanfavorit på Emirates Stadium. Ligesom Xhaka har Bellerin stadig en del år tilbage af sin langtidskontrakt, som spanieren underskrev tilbage i oktober 2016, og derfor burde Bellerins fremtid ligge i Nordlondon. Selvom man som Arsenal-fan ved, at FC Barcelona altid spøger i baggrunden.  

Englænderen: Rob Holding

Et vovet bud på en ny Arsenal-kaptajn er britisk helt ind til hjertet og forsvarsspiller med stort ’F’. Rob Holding beviste inden sin skade i sidste sæson, hvorfor englænderen er fremtidens mand i Arsenals centrale forsvar. Holding opnåede en stor status hos træner Unai Emery, og spanieren har for nyligt udtalt i et interview med football.londonl, at han gerne ser, at én af hans ’fem kaptajner’ for næste sæson gerne må være en englænder. Med ganske få engelske spillere i Arsenal-truppen med førsteholdserfaring er Holding en oplagt kandidat til at blive en af de fem udvalgte. Med hensyn til englænderens kontraktsituation så kan Arsenal-fansene også ånde lettede op. Forsvarskrumtappen er nemlig bundet til The Gunners ind til 2023.

Indkøbskurv