HVEM HENTER ARSENAL I TRANSFERVINDUET?

Arsenals offensive problemer er ikke gået ubemærket hen i denne sæson. Holdet har scoret rekord få mål, og for første gang i lang tid leder man efter offensive forstærkninger. Traditionen tro er The Gunners naturligvis kædet sammen med et hav af spillere, men hvilke rygter er mest sandsynlige, og hvilke spillere har vi egentlig brug for? I denne artikel præsenteres tre spillere, som Arsenal burde hente, plus det løse.

Frem mod et transfervindue plejer The Gunners at lede med lys og lygte efter en midtstopper, men i år er historien en helt anden. Kun tre hold har indkasseret færre mål end Arsenal i denne sæson. Nyindkøbte Gabriel Magalhaes har ikke skulle bruge den store tilvænningsperiode til at spille i Premier League, og samarbejdet mellem Pablo Mari og Rob Holding har set lovende ud i brasilianerens fravær de seneste par kampe.
Desværre har det fungeret knapt så godt længere fremme på banen. Holdet har haft alvorlige problemer med at skabe chancer, hvilket selvsagt har resulteret i alt for få scoringer. Der har helt åbenlyst manglet et bindeled mellem midtbane og angreb. En bevægelig og kreativ, offensiv midtbanespiller til at binde det hele sammen. Det må være førsteprioritet i det allerede igangværende transfervindue.


Mesut Özil er udeladt af Premier League-truppen og er en saga for sig. Han har muligvis spillet sin sidste kamp i en Arsenal-trøje. Den unge Emile Smith-Rowe har vist sig som et glimrende alternativ til den omdiskuterede tyske verdensmester, men kan man hænge sin hat på en 19-årig og relativ uprøvet, ung knægt fra eget akademi? Nok ikke. Det er simpelthen et alt for stort ansvar at lægge på skuldrene af en så ung og uerfaren spiller. Derfor er vi klar med tre realistiske bud på spillere, der kan løse holdet offensive problemer.

 class=
Emi Buendia i aktion for Norwich.

Emiliano Buendia (Norwich City)

Emiliano Buendia har været kraftigt kædet sammen med et skifte til det nordlige London, hvor manager Mikel Arteta vil strække sig langt, for at Emirates Stadium bliver hans nye hjemmebane. Så langt, at Arsenal har kontaktet spillerens agent om et potentielt skifte allerede i januar, forlyder det fra den normalt så troværdige transferekspert, Fabrizio Romano. Det kan dog blive en udfordring at lokke ham fra Norwich, da de fører ligaen og dermed står i en favorabel position til at rykke op i Premier League. Buendia er en af holdets største profiler, og Norwich vil formentlig kræve det helt rigtige tilbud, hvis de skal slippe ham allerede til januar, hvorfor de foretrækker et sommerskifte.


Om Arsenal kan vente, er dog mere tvivlsomt. Derfor er det ikke utænkeligt, at Mikel Arteta vil gøre et helhjertet forsøg på at lokke ham fra Norwich med det rigtige tilbud – allerede i januar.

Emi Buendia er kun lige fyldt 24 år. Det ville derfor være en god, langsigtet løsning til fremtiden. Han spiller hovedsageligt højre kant, men kan ligeledes dække den offensive midtbane. Han står i denne sæson noteret for syv mål og syv assists på 19 kampe i Championship, så han er direkte involveret i næsten et mål pr. kamp. Buendia befinder sig bedst i oplæggerens rolle, hvilket også var tilfældet fra sidst, han var i Premier League med Norwich. Her blev det til syv assists og blot en enkelt scoring. Det lyder måske ikke af meget, men man bør have in mente, at Norwich rykkede ned med et brag og kun scorede 26 mål, hvilket var færrest af alle i Premier League i sidste sæson. Den argentinske 10ér havde dermed næstsidste fod på 27% af Norwich´ scoriner. Buendia vil derfor med al sandsynlighed forøge disse tal for et markant bedre hold med bedre spillere. Den potentielt kommende Arsenal-spiller kunne efter alt at dømme tilføre Mikel Artetas mandskab noget offensiv kreativitet, og måske er han manden, der kan hjælpe Pierre-Emerick Aubameyang tilbage i målform?  

Christian Eriksen (Inter Milan)

Der behøves vel næppe nogen nærmere beskrivelse af danskeren, som vi alle kender fra tiden i Tottenham og på det danske landshold. Christian Eriksens nuværende arbejdsgiver, Inter Milan, meldte klart og tydeligt ud, at de vil sælge danskeren allerede i januar. Antonio Conte havde opgivet ham. Det var selvfølgelig guf for Mikel Arteta, som stod og manglede akkurat sådan en type spiller på sit hold. På den måde ville Eriksen og Arsenal være et fremragende match, men sagen har siden da taget en ny drejning. I weekendens pressemøde forklarede Conte, at ingen spillere ville blive solgt i dette transfervindue. Han fik endda chancen fra start, da de mødte Fiorentina onsdag d.13 januar. På den måde ser et skifte i januar noget tvivlsomt ud, men der kan nå at ske mange ting, inden transfervinduet lukker 1. februar.


Et skifte til Arsenal ville da også være kontroversielt qua danskerens fortid hos ærkerivalerne fra Tottenham, men alligevel er der nogle ting, der gør det forbudte skifte muligt. Eriksen fik nemlig en skæv afsked med Tottenham. Han kom i unåde hos mange fans og udtalte sig lettere kritisk om klubben. Eriksen udtrykte blandt andet, at han blev udstillet som det sorte får i klubben, og at han misvisende fik skylden, når tingene ikke gik Tottenhams vej. På den måde fik han ikke den mest romantiske afsked, hvilket blot forøger Arsenals chancer for at hente ham, såfremt Inter ønsker at skille sig af med ham. Når det er sagt, så er der selvfølgelig mange om buddet. En af de interesserede klubber er PSG. Den franske mesterklub har selvsagt lidt flere penge at tilbyde, pariserne vinder flere trofæer og gør sig – modsat Arsenal – gældende i Champions League. Derfor er de desværre favoritter til at løbe afsted med danskerens underskrift, men Arsenal er ifølge bookmakerne lige i hælene på de franske giganter. Prisen for danskeren burde være til at handle med. Eriksen har nemlig mistet meget af sin værdi i det forgangne år. Helt præcist 406 millioner kroner, hvilket er det næststørste værditab af samtlige spillere i Europa ifølge Transfermarkt. Kun overgået af Eden Hazard, der har mistet 443 millioner kroner af sin værdi. Det er derfor alligevel ikke helt urealistisk, at der snart render en dansker rundt på Emirates Stadium. Hvis ikke i januar, så måske til sommer.

 class=
Christian Eriksens ophold i Inter har ikke været nogen dans på roser.

Marcel Sabitzer (Red Bull Leipzig)

Det nyeste skud på rygtebørsen hedder Marcel Sabitzer. Arteta har for ganske nyligt set sig varm på den østrigske offensivspiller, der til dagligt er anfører for Red Bull Leipzig. Den tyske energidriksklub ligger i skrivende stund side om side i toppen af Bundesligaen med forhåndsfavoritterne fra Bayern München. Det vil derfor – ligesom med Buendia – være svært at lokke ham fra Leipzig. Selvom Sabitzer er anfører og en stor profil i klubben, har RB Leipzig mange andre dygtige offensivspillere, og hvis Arsenal byder den rigtige pris, er handlen bestemt en mulighed. Marcel Sabitzer har en frikøbsklausul på 55 millioner euro, hvilket svarer til cirka 410 millioner kroner. Hvis økonomien tillader det, vil det derfor være op til Arsenal at møde denne frikøbsklausul.

Marcel Sabitzer er 26 år gammel og står i denne sæson noteret for tre mål og tre assists på 18 kampe i Bundesligaen. Sidste sæson lød det på 16 mål og 11 assist på 44 kampe. Disse tal skal ses i lyset af østrigerens spillestil. Sabitzer er nemlig en dynamisk ”8’er”, hvorimod Buendia og Eriksen er ”10’ere”. I praksis betyder det, at Sabitzer fungerer som en dynamisk box-to-box midtbanespiller, som man kender det fra eksempelvis Aaron Ramsey. Marcel Sabitzers kontrakt med Red Bull Leipzig udløber næste år.

 class=
Marcel Sabitzer kan bidrage med både mål og assists fra sin midtbaneposition.

Andre transfer-emner?

Foruden de ovenstående potentielle tilgange, florerer der ligeledes rygter om en række yderligere spillere, der kan have en fremtid hos Arsenal. En af dem er den tidligere spanske verdensmester og nuværende Real Madrid-spiller, Isco. Han får ikke meget spilletid i den spanske kongeklub og har ifølge transferekspert, Fabrizio Romano, brug for et nyt kapitel i sin karriere. Han vil gerne være et sted, hvor han kan være en afgørende profil for sit hold.  Begge kriterier må siges at være opfyldt i Arsenal, som dog endnu ikke har vist nogen konkret interesse for Isco. Det har Sevilla derimod. Isco skulle efter sigende have et godt forhold til Sevilla-træner, Julen Lopetegui, og det er derfor mest sandsynligt, at han bliver i La Liga. Isco er 28 år gammel, og hans kontrakt med Real Madrid udløber til næste år.
En anden spiller der har været kædet meget sammen med Arsenal, er franske Houssem Aouar. Allerede i sommer forsøgte Mikel Arteta at lokke Lyons superstjerne til Emirates Stadium. Lyon afviste hårdnakket alle henvendelser fra Arsenal, og han endte derfor med at blive i Lyon. I øjeblikket fører klubben Ligue 1, og det franske førerhold har allerede afvist alle spekulationer om et muligt januar-skifte. Det er dog langt fra utænkeligt, at Arsenal vil forsøge sig igen til sommer, såfremt det ikke lykkes at hente en optimal spiller på dén position. Houssem Aouar er blot 23 år og har en kontrakt med Lyon, der løber frem til sommeren 2023.
En tredje og sidste spiller, som har fundet vej til Arsenals søgelys, er Brighton-spilleren Yves Bissouma. Modsat alle andre, så er Bissouma defensiv midtbane og har sine kompetencer i det defensive. Han løser derfor ikke Arsenals offensive problemer, men kunne være tiltænkt en rolle ved siden af eksempelvis Thomas Partey. Både Arsenal og spilleren selv virker til at være opsatte på at få et skifte gennemført. Det forlyder, at Bissouma skulle være meget glad for Arsenal og vil vælge dem fremfor ethvert andet hold i Premier League. Desuden har han en fælles fortid i LOSC Lille med blandt andre Nicolas Pepe og Gabriel Magalhaes, som kunne have indflydelse på et potentielt skifte til The Gunners. Arsenal har sågar haft kontakt med spillerens agent, men et skifte til sommer virker dog til at være mere realistisk.

 class=
Yves Bissouma i nærkamp med Granit Xhaka d. 29 december 2020.
Indkøbskurv