HVEM ER RICCARDO CALAFIORI?

Af Pelle Kirchner

I disse dage meldes Arsenal ”on the verge of signing Riccardo Calafiori” af flere større medier og transferjournalister, men hvem er denne 22-årige italiener egentlig?

Riccardo Calafioris kæreste var hurtig til at sikre sit territorium, da Bologna-stopperen efter en hæsblæsende kamp i næstsidste spillerunde mod Juventus blev interviewet af en kvindelig journalist. Ikke nok med at Calafiori og co. lige havde sikret sig adgang til Champions League efter en imponerende sæson, og han havde scoret to ud af holdets tre mål i kampen som midterforsvar vel at mærke, så stod det også ned i stænger, hvilket ikke gjorde noget dårligt for hans lange italienske lokker. 

Det blev altså for meget for den stakkels kvinde, der ikke havde noget andet valg end at afbryde den tenderende til flirtende småsnak mellem Calafiori og den kvindelige journalist for at give ham jordens største smækkys i den silende regn, hvorefter hun – med god grund – holdte den dobbelte målscorer ekstra tæt.

En situation, der i virkeligheden afspejler meget godt, hvem denne 22-årige Riccardo Calafiori er. For ikke nok med at han har charmen og udseendet med sig, så vidner to mål mod en modstander som Juventus også om en moderne forsvarsspiller, der kan meget mere end bare at forsvare. Bedst eksemplificeret ved hans andet mål, hvor han alene igennem med den tidligere Arsenal-keeper, Wojciech Szczęsny, på nærmest arrogant vis vælger at chippe bolden hen over hovedet på ham til 3-0.

Netop arrogant er måske også det rigtige ord at bruge om Riccardo Calafiori, men ment på den bedste måde. Han er nemlig selvsikker, rolig og overlegen på bolden. I den netop omtalte kamp mod Juventus havde han en afleveringsnøjagtighed på intet mindre end 100 %, hvilket kendetegner ham meget godt. Calafiori er gode venner med bolden, og han ved det godt. Lad os bare sige det sådan.

Af selvsamme grund kan Riccardo Calafiori også sagtens fungere som venstre back, hvor han også er blevet brugt fra tid til anden, hvilket også gør ham til en fleksibel forsvarsspiller, der kan dække flere forskellige positioner, selvom hans foretrukne position helt klart er som midtstopper.

De mange fordelagtige færdigheder gjorde ham da også fortjent til en plads i den italienske landsholdstrup til den stadig igangværende EM-slutrunde i Tyskland. Her var han ikke tænkt en startplads, men endte alligevel med at spille fuldtid i Italiens tre første kampe, men havde desværre karantæne mod Schweiz i ottendedelsfinalen, der også blev endestationen for Calafiori og co.

Jeg vil nødigt lægge unødigt stort pres på den 22-årige Riccardo Calafiori allerede inden skiftet er en realitet, men at dømme ud fra både hans pas, position og udseende, så er det svært ikke at få tankerne hen på Paulo Maldini og Alessandro Nesta. Hvis bare ham her bliver halvt så god, så kan det ikke gå hurtigt nok med at få skrevet under.

Men ikke alt er lutter lagkage, og selv Calafiori, som jeg indtil nu har rost til skyerne, har meget at lære endnu. Den til tider nærmest provokerende spillestil og omgang med bolden kan nemlig godt blive for meget, hvilket ved enkelte tilfælde er resulteret i dumme boldtab i farlige situationer. 

Hvis han derfor kan blive lidt bedre til at vurdere, hvornår han kan tillade sig at drible, og hvornår han skal slippe kuglen, så har vi at gøre med en potentiel kæmpe gevinst for Arsenal. Uanset om det bliver som midtstopper eller som venstre back. 

Vi ved jo, at Mikel Arteta godt kan lide en venstre back, der er god med bolden, hvorfor det slet ikke er utænkeligt at tænke i de baner.

HVAD ER STATUS?

Men hvorfor bruge så meget spalteplads på en spiller, der ikke engang er blevet præsenteret i Arsenal? Nej, Riccardo Calafiori spiller ikke i Arsenal endnu, og det kan være, at han aldrig kommer til det, men hvis man skal tro de seneste meldinger fra nogle af de største medier og transferjournalister, så kommer et skifte til Emirates Stadium tættere og tættere på.

Der er blevet sagt og skrevet så meget om denne handel de sidste par dage, at vi bare spoler frem til, hvor vi står lige nu.

Arsenal og Bologna skulle efter sigende have et rigtig godt forhold, da de to parter tidligere har samarbejdet om en transfer, der sendte Takehiro Tomiyasu fra Serie A til Premier League tilbage i 2021.

Nu håber Mikel Arteta og co. altså på, at man igen kan handle i Bologna, hvilket der er ganske gode forudsætninger for. Riccardo Calafiori selv er nemlig meget åben over for et skifte til Arsenal, der ønsker at give den 22-årige stopper en langtidskontrakt, hvilket de ifølge transferjournalist Fabrizio Romano også har præsenteret for Bologna.

Tidligere var der også meldt om interesse fra både Chelsea og Juventus, men spilleren selv foretrækker angiveligt et skifte til Arsenal, og Bologna vil gerne undgå at sælge til en konkurrerende Serie A-klub.

Ifølge en anden italiensk transferjournalist i form af Gianluca Di Marzio skulle Arsenal have fået afvist et bud på 40 millioner Euro, svarende til knap 300 millioner kroner på Calafiori, da Bologna angiveligt kræver 50 millioner Euro.

Det efterlader os i den situation, at Arsenal og Bologna nu er i gang med at nå til enighed om den endelige pris på Calafiori, der selv har forhandlet de personlige detaljer på plads med “The Gunners”. Nu er det kun op til klubberne at nå til enighed. 

Opdateret: Seneste nyt fra italien er fra Gazzetta dello Sport. De skriver, at Bologna og Arsenal er blevet enige om en pris på 53 millioner Euro, svarende til knap 400 millioner kroner. Riccardo Calafiori kan se frem til en årsløn på 4 millioner Euro i Arsenal, hvis handlen går igennem, som det lige nu ser ud til. 

Indkøbskurv