HVAD VI LÆRTE AF PRE SEASON

Den sidste træningskamp er nu spillet færdig for Arsenals vedkommende, og om under en uge er Premier League endnu engang på tapetet for The Gunners. Her er, hvad vi kan tage med fra de seneste par ugers forberedelse til den nye sæson.

Efter kampe i både Frankrig, USA og Spanien kan Arsenal-træner Unai Emery se tilbage på en sæsonforberedelse med mange indtryk. Uroen har ulmet i forbindelse i forbindelse med kaptajn Laurent Koscielny og fanprotesterne mod Arsenal-ejer Stan Kroenke, men samtidig har der været flere lyspunkter og gode erfaringer fra de seneste par uger. Her er et udpluk af dem:

De unge overhaler de gamle

Sæsonopstarten har først og fremmest stået i de unges spilleres tegn. Med flere spirende talenter i Arsenals U18 og U23-trup var det naturligt af en håndfuld af disse skulle få lov til at vise sig frem sammen med førsteholdstruppen, og uden tøven har mange af The Young Guns vist sig frem med máner. Reiss Nelson er kommet tilbage fra Tyskland  som modnet fodboldspiller, der virker til at være klar til at byde ind med sine kvaliteter, som i den grad er i kurs på Arsenal-mandskabet. Formen har været opadgående for hver uge, der er gået i løbet af opstarten, og med en aldrende Henrikh Mkhitaryan, som ikke har bevist det store i løbet af opstarten, kan det være, at Nelson har en reel chance for at bevise sit værd i denne sæson. Af andre nævneværdige ungdomsspillere kan Bukayo Saka, Eddie Nketiah og Tyreece John-Jules nævnes, der alle har vist kvalitet til at kunne gøre sig gældende for førsteholdet i en eller anden form i løbet af sæsonen.

Den største åbenbaring må dog være Joe Willock, der endelig ser ud til at formå det hans brødre Matt eller Chris ikke kunne opnå, nemlig et gennembrud på Arsenals førstehold. Joe Willock viste i få glimt sit store potentiale i anden halvdel af sidste sæson, men har specielt her i opstartsfasen frem mod den kommende sæson vist, hvilke alsidige kvaliteter, han besidder. Ærgerrig, stærk i nærkampene, et godt drev med bolden, god i kombinationerne og et godt øje for sine medspillere er alle kvaliteter den bare 19-årige englænder besidder. Willock banker nu for alvor på at skulle starte inde i sæsonåbneren mod Newcastle, og med mere kamperfaring på øverste niveau kan den nyslåede førsteholdsspiller blive et stort aktiv for The Gunners.

En arbejdsom Özil

Den altid omdiskuterede Mesut Özil er for syvende sæson at finde hos The Gunners, efter en sæson i fjor med flere skuffelser end opture under Emery. Den spanske træner havde af flere omgange opgør i løbet af sæsonen med den tyske midtbanekreatør, men efter en god lang sommerferie uden landsholdsfodbold virker Arsenals nummer 10 til at have fundet melodien med træneren. Ud fra træningskampene i opstartsfasen har Özil i hvert fald imponeret med sin spillelyst og små geniale afleveringer, men ikke mindst også med sin arbejdsomhed. Specielt i kampen mod Real Madrid og til dels også mod FC Barcelona viste tyskeren stort hjerte og disciplin, hvilket ikke altid har været tilfældet. Forhåbentlig kan tyskeren blive ved med dette, når Premier League-sæsonen skydes i gang på søndag mod Newcastle.

Forsvaret er stadig vakkelvornt

Det er ikke så meget at være i tvivl om. Arsenals forsvarsmæssige bedrifter var på ingen måde prangende i sidste sæson. Således var enkelte spillere og holdet som kollektiv medvirkende til, at Arsenal indkasserede hele 51 mål i Premier League-regi. Og noget tyder på, at Arsenal ikke har fået rystet sine defensive mangler af sig frem mod den kommende sæson. Simple bolde over toppen i retning af midterforsvaret volder derfor stadig problemer for The Gunners, mens personlige fejl og ujævne backlinjer, der ikke formår at trække offside i tide også er aktuelt. Specielt har Ainsley Maitland-Niles, Nacho Monreal og Shkodran Mustafi ikke vist særligt gode takter i det bagerste geled.

Emery har i træningsopstarten indstillet sin backkæde til at være mere kompakt, hvor navnligt backerne ikke har været nær så fremskudte som i sidste sæson. Det bliver spændende at se, hvorvidt det kan hjælpe på nogen af de defensive problemer og om en spiller som Sead Kolasinac har det, der skal til for at spille i en mere traditionel backkæde med fire bag i.

Indkøbskurv