HUSKER DU SANTI CAZORLA?

Med brystkassen fremme løb, driblede og charmerede Santi Cazorla sig ind i alle Arsenalfans hjerter. Den 1.67 meter høje, dybtliggende playmaker spillede sjældent en dårlig fodboldkamp, og han havde altid et smil på læben. Selv siger han ”I like to smile. I try to bring happiness on and off the pitch. I don´t understand how you can play football without joy”. Men en skade, hvor han fik at vide, hvis han kunne gå en tur i haven med sin søn igen, skulle han være glad, satte en stopper for hans ellers fine Arsenalkarriere. I den kommende artikel kigger vi tilbage på den spanske midtbanespillers tid for klubben.

Af Simon Vinther

Efter 11/12 sæsonen, hvor det blev til en 3. plads for Arsenal, skulle midtbanen forstærkes. Med Robin van Persie og Alex Song på vej ud, havde Arsène Wenger både brug for mål og kreativitet. Det fik han.

I kølevandet på et økonomisk presset Málaga, kunne Arsenal og Arsène Wenger hente en ny lille magiker hjem for et beløb man i dag ville grine af, nemlig 19 millioner euro. Santi Cazorla ankom i 2012 med tyske Lukas Podolski og franske Olivier Giroud. De tre spillere viste sig at være en stor del af et middelmådigt, men stabilt Arsenal.

I sin første sæson i London scorede Santi Cazorla 12 mål, hvilket kun var to mål fra topscoreren Theo Waltcott, som den sæson scorede 14 mål. De to spillere delte samtidig førstepladsen med flest assist, hvor begge lavede 12. Snakker man om effektivitet, er 24 målinvolveringer slet ikke skidt i sin blot første sæson i Premier League.

 class=

I Santi Cazorla’s første tid i klubben, spillede han som tier med landsmanden Mikel Arteta bag sig, plus enten Abou Diaby, Jack Wilshere eller Aaron Ramsey, som alle skiftedes om at være skadet. Mange gode kampe blev spillet for Cazorla som tier, men det var ikke lang tid han fik på den frie, kreative position.

Der skulle ske noget, og efter et par sæsoner på fjerdepladsen, havde Arsenal brug for et friskt pust, en superstjerne, som kunne give den ekstra x-factor som alle tophold har brug for. Mesut Özil.

Efter den kreative tyskers ankomst, skulle Santi Cazorla og Arsène Wenger sammen finde en ny position, til Arsenals nummer 19. I det første stykke tid, blev spanieren brugt på begge kanter, og fordi han var lige god på begge ben, var det rimeligt effektivt, når han kunne trække ind i banen, enten for at afslutte eller aflevere. Men det var ikke som kantspiller, Santi Cazorla skulle vise sig at være stærkest.

 class=

Den dybtliggende playmaker, Santi Cazorla. Det var ikke den position han var blevet købt for at skulle fylde ud, men det er den position, han spillede det meste af sin tid for Arsenal. Godt nok var han kun 1.67 meter høj, og vejede 66 kilo, men det var sjældent synligt.

Santi Cazorla kunne tackle, muskle med modstanderne og så var han helt kølig på bolden. Endelig var han hjemme, både på holdet, men han tog også Premier League med storm. Hvem kan glemme kampen mod Manchester City, i 2015. Det er var hans kamp. I kampen scorer han selv på straffe, lægger op til mål for Olivier Giroud og resten af kampen, er han overalt.

Her kan du se highlights fra kampen, med fokus på Santi Cazorla:

Afskeden

Seks år i Arsenal, 29 mål og 45 assist, var det hans akilleshæl, som stoppede hans tid i England. En langtidsskade, der gjorde at holdet udviklede sig meget, i den tid han var væk. Det gjorde, at han til sidst blev nødt til at skifte klub.

Han vendte hjem til hans gamle klub Villarreal, hvor han spillede før han kom til både Malaga og Arsenal. Han er nu 37 år gammel, og spiller i Qatar for klubben Al-Sadd SC, hvor han i nuværende sæson har scoret to mål, og lavet en enkelt assist, i fem kampe.

Santi Cazorla vil blive husket som en ’fan-favorite’, en darling og en vaskeægte Arsène Wenger spiller. Ingen kunne hade den lille spanske guldklump, ikke engang modstandernes fans. Måske får vi ham at se igen? Hvis han en dag beslutter sig for at sætte støvlerne på hylden. Du er altid velkommen, Santi.

 class=
Indkøbskurv