HUSKER DU: BENDTNERS EUROPÆISKE ENTRÈ

Arsenal har gode minder fra dengang, de sidst tørnede ind i Slavia Prag i 2007, hvor Nicklas Bendtner blandt andet havde en mindeværdig aften i en 7-0-afklapsning af tjekkerne.

På torsdag byder Arsenal Alexander Bah og Slavia Prag velkommen til Emirates Stadium, når den første af de to holds Europa League-kvartfinaler løber af stablen. Sidst Arsenal stødte ind i tjekkisk modstand var det også Slavia Prag, der meget vel ønsker at glemme, hvad der ramte dem en oktober aften i 2007.

For på trods af at Arsenal forud for 2007/2008-sæsonen måtte vinke farvel til deres absolutte stjerne Thierry Henry, var det ikke fordi Arsene Wengers mandskab var tappet for dygtige spillere. Tværtimod.

Et kuld af unge spillere tog nemlig i denne sæson deres spil til det næste niveau og gjorde sig bemærkede med flydende kombinationsfodbold, der bragte minderne tilbage til da Bergkamp, Pires, Viera og Henry hentede Premier League – og FA Cup-trofæer hjem til Nordlondon. Det nye årgang af Young Guns havde 19-årige Cesc Fabregas som sit store omdrejningspunkt, ligesom Emmanuel Adebayor (23 år), Robin van Persie (24 år), Mathieu Flamini (23) år og Alexandr Hleb (27 år) udgjorde vigtige brikker i Arsenals spil. Alle pånær van Persie startede da også inde, da Slavia Prag skulle forsøge at stække en kæp i hjulet på Arsenals fremfærd i Champions League-gruppespillet.

Det blev dog hurtigt ikke et spørgsmål om at stække en kæp i hjulet for tjekkernes vedkommende, men mere at holde tempo med de spillystne Arsenal-spillerne. Særligt Fabregas og den 18-årige Theo Walcott var i hopla, da begge spillere hver især leverede mål både i første og anden halvleg, ligesom Hleb og et selvmål var med til at sætte Arsenal på kurs mod en rekordsejr i Champions League.

 class=

6-0 til Arsenal, og stadionuret havde ikke engang rundet en time. Uden det store på spil for kunne Arsene Wenger tillade sig at sætte uprøvede kræfter på banen, hvilket gjorde at Bendtner efter 64 minutter kunne få lov til at komme ind til sin Champions League-debut.

Efter en flot sæson i Championship var 2007/2008-sæsonen Bendtners første fulde sæson i Arsenals førsteholdstrup. Der var dog langt imelllem chancerne for at kunne vise sig frem for danskeren, og kun et enkelt mål i ligacuppen mod Newcastle var det blevet til for Bendtner op til kampen mod tjekkerne.  

Da danskeren derfor endelig kunne markere sig i Champions League-sammenhæng var derfor  ikke til Taarnby-knægtens gavn, at Walcott i jagten på sit hattrick brændte flere store muligheder foran tjekkernes mål i den sidste halve time.

I sidste ende fik danskeren dog alligevel lov til at markere sig  at sætte punktum for en spektakulær aften for The Gunners. Efter fikse kombinationer uden for Slavia Prags målfelt fik Emanue Eboue elegant spillet danskeren fri med en hælaflevering. Danskeren prikkede på fornemste vis bolden forbi en fremadstormende Slavia-målmand og fik til sidst næsten løbet bolden helt i mål for til sidst at kunne se bolden krydse målstregen. Således sikrede Bendtner sig sit første Champions League-mål og gav samtidig 7-0 til Arsenal og første mål for den danske angriber i Champions League. Hermed nåede Bendtner samtidig at score et Champions League-mål før Arsenals store angrebsstjerne Emmanuel Adebayor, der først fik scoret sit første Champions League på San Siro et halvt år senere.

7-0-sejren var dengang en tangering af den største sejr i Champions League-sammenhæng. Rekorden blev dog hurtigt overgået af Liverpool, der i december 2007 satte Besiktas til vægs med hele 8-0. Dette gjorde dog hverken Arsenal eller Bendtners aften på Emirates Stadium mindre mindeværdig. Bendtner nåede i alt at score to mål i 2007/2008-udgaven af Champions League og otte mål i total i den fineste europæiske turnering for The Gunners.

https://www.youtube.com/watch?v=WhGq8lWqK-g
Indkøbskurv