HUSKER DU: ARSENAL – LEICESTER 2016

Hvis man ’googler’ den bedste stemning på Emirates Stadium, så kan man meget vel blive ledt over i en video, der viser et overtidsmål af Danny Welbeck. En mål og en kamp, der kunne have været startskuddet, til en længe ventet ligatitel.

Den 14. februar 2016 stiller Arsenal sig klar til kamp. Modstanderen er den overraskende indehaver af Premier Leagues førsteplads, Leicester. Starten på 2015/2016 sæsonen havde for Arsenals vedkommende udfoldet sig rigtig godt. Efter en kneben 1-0 sejr over Newcastle den 2. januar, sad Arsenal på førstepladsen. Herefter startede 2016 i første omgang dårligt for Arsenal. Det blev til tre point i fire kampe, og både Leicester og ærkerivalerne fra Tottenham havde overhalet Arsenal. Det var en sæson, der var præget af en del uro i starten, da Arsene Wenger ikke valgte at købe én eneste markspiller i sommerens transfervindue, men derimod ”kun” en målmand i form af Petr Cech. 

Kampens første halvleg slutter drastisk, da Nacho Monreal lidt uheldigt får snittet en let faldende Jamie Vardy i straffesparksfeltet. Englænderen eksekverede sikkert, og Leicester bragte sig foran 0-1.

Som kampen forløb sig i anden halvleg, kom Arsenal mere og mere ind i kampen. Godt hjulpet af et rødt kort til Leicesters, Danny Simpson, fik Arsenal spillet sig til flere chancer. Efter en times spil smider Arsene Wenger, Theo Walcott, på banen. Den første af to udskiftninger, der skulle vise sig at give pote for Arsenal.

Kort efter Theo Walcott kom på banen, udlignede han til 1-1. Med 10 minutter igen kunne Arsenal være på vej mod en sejr, og det er her Danny Welbeck bliver skiftet ind. Efter mange måneder på sidelinjen efter en slem knæskade, bliver han tiljublet i sin indmarch af de 60.000 tilskuere på Emirates Stadium. I den dybe overtid får Arsenal et frispark lidt ude for feltet, der er tilnærmelsesvis så langt ude, at et direkte friskpark mere eller mindre er udelukket. Mesut Özil bliver sat til at lave en præcist indlæg. Det er især noget som tyskeren mestrede i denne sæson. Længe lignede det, at han ville slå Thierry Henrys rekord for flest assists i en Premier League sæson, men et sløjt forår i forhold til målgivende afleveringer gjorde, at det stadig er Thierry Henry der sidder på den rekord i dag. Tilbage til det sjette overtidsminut; Mesut Özil sender bolden mod bagerste stolpe hvor Danny Welbeck snitter den tilpas så den ændrer retning og passerer Kasper Schmeichel i målet. Emirates Stadium går amok og spiller valfarter mod det ene hjørneflag for at fejre sejren.

Hvorfor er denne kamp så vigtig?  

2-1 sejren betød, at Arsenal kun var to point bag Leicester på førstepladsen. Det man ville huske denne kamp for, er troen på mesterskabet. Det er ikke nogen overraskelse, at siden ”Emirates” æraen startede, har det ikke væltet ind med trofæer, og især ikke det der jagtes hvert år, Premier League. Sejren mod Leicester gav Arsenal den tro på, at mesterskabet var muligt. Det var tilpas længe inde i sæsonen til at det kunne tippe til Arsenals fordel, hvis resten af kampene gik op i en højere enhed. Fællesskabet, stemningen og troen på at man kunne slukke 12 års tørke var tæt på en realitet. De to efterfølgende kampe vender det hele. Et nederlag på udebane til Manchester United efterfulgt af et hjemmebanenederlag til Swansea gør, at Arsenal mister momentum til mesterskabskampen. Leicester vinder overraskende mesterskabet i 2015/16 sæsonen og Arsenal slutter på en andenplads 10 point efter.

I sidste ende, hvad skabte Leicester kampen så for Arsenal? Et minde hvor troen på noget stort var at spore hos alle Arsenal fans på stadion og alle hjemme i stuerne og på barerne. Ligesom kampen mod Barcelona i Champions League i 2011, står Leicester kampen og ikke mindst det overtidsmål af Danny Welbeck, som et isoleret tilfælde af et fantastisk minde i den moderne tid i Arsenal.

Indkøbskurv