HAR ARSENAL EN PLAN B I ANGREBET?

Med Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette er Arsenal i besiddelse af nogen af verdens fineste angribere anno 2019. Uden Danny Welbeck som back up-angriber kan Arsenal i næste sæson dog rende ind i problemer, hvis de to målmaskiner går i stykker eller har brug for en pause.

På trods af mange gode takter og flotte resultater i løbet af sidste sæson, vil mange Arsenal-fans stemple Unai Emerys første sæson som Arsenal-træner som en skuffelse.

To spillere, man dog næppe kan klandre er klubbens to superangribere Pierre-Emerick Aubameyang og Alexandre Lacazette. Til sammen scorede den giftige duo ikke mindre end 35 af Arsenals 69 mål i Premier League i 2018/2019-sæsonen, hvilket er over halvdelen af The Gunners’ mål.

Arsenal er uhyre afhængige af Aubameyang og Lacazette, der begge havde held med at holde sig nærmest fuldstændig fri for skader og sygdom i sidste sæson.

Men hvad nu hvis bare én af de to goalgettere går i stykker, eller har brug for et velfortjent hvil?

Med afgangen af Danny Welbeck skal Emery til at finde nye alternativer til Aubameyang og Lacazette, hvilket kan vise sig at være sværere end som så med Arsenal begrænsede midler til at købe nye spillere.

Er en ny kantspiller svaret?

En mulig løsning på problemet kunne være at bringe en målfarlig kantspiller ind i folden hos Arsenal. Alex Iwobi har endnu ikke udviklet sig til at blive en kynisk afslutter inde og omkring modstanderens felt, og Henrikh Mkhitaryan viste heller ikke i sidste sæson nogen speciel god målform.

Arsenal manglede i mange henseender flere trusler fra andre positioner end de to forreste. Ofte viste Arsenal sig alt for idéløse og uskarpe, specielt på udebane, hvor Arsenal tilmed har større rum til at kunne spille på kontra og udnytte Lacazette og specielt Aubameyangs hurtighed. For at skabe bredde og trusler ude på kanterne var Arsenals backer samtidig nød til lidt for ofte at være angrebs – og risikolystne, hvilket omvendt gav store problemer til spillere som Skhodran Mustafi og Sokratis i den anden ende af banen. Arsenal mangler derfor kort sagt mere fart, flere udfordringer og mål fra midtbanen.

Mange af Arsenals bedste momenter i sidste sæson kom netop med en dynamisk og målfarlig midtbanespiller som Aaron Ramsey på banen, der gang på gang viste sig som en trussel fra andet geled. Dette var tydeligt i eksempelvis begge kampe mod Tottenham og første kamp mod Napoli hjemme på Emirates Stadium.

Real Madrid-spilleren Dani Ceballos ser ud til at blive Ramseys afløser, mens Arsenal stadig er på udkig efter en decideret kantspiller. Crystal Palace-profilen Wilfried Zaha er et varm navn på rygtebørsen, der i sidste sæson på Emirates Stadium beviste, hvad vi som klub mangler og hungrer efter. Zaha er selv lun på idéen om et skifte fra Syd til Nordlondon, men Palace har vist sig svære at forhandle hen over sommeren.

Ligeledes har spillere som Brasilien-profilen Everton Soares, Ryan Fraser og Yannick Carrasco på rygteplan alle været oppe at vende til kantpositionen hos Arsenal. Man skal heller ej forglemme, at Arsenal er i besiddelse af strålende unge kantspillere som Bukayo Saka og Reiss Nelson, der begge to har i sinde at bryde igennem på Arsenals førstehold.

Hvad med Nketiah?

Med én eller flere kantspillere mangler Arsenal dog stadig klare rene angrebsalternativer til Lacazette og Aubameyang.

Det er småt med gode angribere til en fair pris på dagens transfermarked, og derfor kunne det være klogt at kigge indad i klubben, hvor alle pile peger mod unge Eddie Nketiah.

Den 20-årige ungdomsspiller fik i sidste sæson i sidste spillerunde mod Burnley scoret sit første Premier League-mål, der forhåbentlig kommer til at blive det første af mange for den unge englænder i en Arsenal-trøje.

Målet virker til at have givet Nketiah fornyet selvtillid, eftersom han indtil videre i opstartsfasen frem mod den nye sæson har vist som et stort aktiv oppe i front for The Gunners – uanset om modstanderen har heddet Columbus Rapids eller Bayern München.

Det bliver spændende at se hvilken rolle og hvor meget spilletid Emery har tænkt sig at give Nketiah i den nye sæson, og om den unge angriber har det, der skal til for at være en fornuftig aflastning til Lacazette og Aubameyang. På sigt kan den dygtige afslutter endda måske blive deres afløser på Emirates Stadium.  

Indkøbskurv