9. september 2020

GUENDOUZI TILBAGE I FØRSTEHOLDSTRÆNING

Efter ikke at have været en del af førsteholdstræningen siden Brighton-kampen trænede Matteo Guendouzi onsdag igen med resten af førsteholdet. Til gengæld var David Luiz ikke en del af træningspasset, og brasilianeren meldes meget tvivlsom frem mod Fulham-kampen lørdag.

Af Mads Adam Wegener

Siden Mikel Artetas ankomst har spanieren været dygtig til at få ro på sin trup og skabe klarhed omkring sine værdier og idéer. På hans første pressemøde talte Arteta om såkaldte “non negotiables” for at understrege en række grundlæggende principper, som han forventer af alle sine spillere.

En spiller, der i løbet af foråret har haft svært ved at leve op til disse principper er den unge franskmand Matteo Guendouzi, der første gang gjorde sig uheldig bemærket i en batalje med Sokratis på træningslejren i Dubai i februar. Sidenhen kom franskmanden igen i uføre, da han efter slutfløjtet i 2-1-nederlaget mod Brighton tog kvælertag på sin landsmand Neal Maupay. Guendouzi ville angiveligt efterfølgende ikke undskylde for sin opførsel, og træner Mikel Arteta valgte derefter at fryse Guendouzi ud af sine planer for resten af 2019-20-sæsonen. Guendouzi har derfor ikke spillet for Arsenal siden den 20. juni, og har heller ikke trænet med resten af førsteholdet.

Arsenal har i løbet af sommeren aktivt prøvet at skille sig af med Guendouzi ved at tilbyde ham til en lang række klubber. Ledelsen har blandt andet været i kontakt med Lyon om at sende Guendouzi og en pose penge afsted til Sydfrankrig, for så at få Houssem Aouar i retur. Lyons sportsdirektør Juninho var dog tirsdag officielt ude at afvise denne mulighed. Aouar skulle efter sigende være på toppen af Mikel Artetas transferliste sammen med Thomas Partey.

Efter at have spillet to gode kampe som kaptajn for Frankrigs U-21-landshold, er Guendouzi dog nu tilbage i Arsenals førsteholdstræning frem mod Premier League-sæsonåbneren mod Fulham. Forud for Community Shield-opgøret mod Liverpool åbnede Mikel Arteta op for, at han nu ville lade alle spillere i sin trup starte fra bunden. Noget tyder på, at Arteta må have holdt sit ord, og at Guendouzi også er kommet til sin spanske træner med en række indrømmelser.

David Luiz tvivlsom – Holding bliver foreløbigt

Mens Guendouzi igen kunne få lov til at træne med førsteholdet, har David Luiz ikke været i stand til at træne med i løbet af denne uge. Brasilianeren døjer med en skade i nakken, og mediet The Athletic melder Luiz yderst tvivlsom frem mod Fulham-kampen lørdag.

En forsvarsspiller, der dog ser ud til at skulle starte inde lørdag er Rob Holding, der ellers var på vej til at skifte til Newcastle på en låneaftale. Arteta har dog valgt at skubbe sin beslutning om, hvorvidt han ønsker at skille sig af med den engelske forsvarsspiller i dette transfervindue, og med to uprøvede midterforsvarsspillere i form af Gabriel og William Saliba, ser det ud til at Holding får lov til at starte inde på Craven Cottage. Holding startede inde i både FA Cup-finalen og Community Shield-kampen og havde generelt en god afslutning på sæsonen med spilletid i ni ud af de sidste 13 kampe efter genopstarten på sidste sæson.

Mikel Arteta vil gerne foreløbigt beholde Rob Holding. Foto: Stuart Macfarlane

NYHEDER FRA FANKLUBBEN

Gå til nyhedsarkiv
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}