GUENDOUZI I UNÅDE HOS ARTETA

Matteo Guendouzi var hverken at finde på banen eller bænken i Arsenals 4-0-sejr over Newcastle. Franskmanden skulle ifølge avisen The Telegraph have kommet i unåde hos sin træner Mikel Arteta efter manglende attitude og indsats under klubbens træningslejr i Dubai.

Af Mads Adam Wegener

Arsenal fik bare sin anden sejr i Premier League under Mikel Arteta, da Newcastle blev sendt hjem til Nordengland med et 4-0-nederlag i bagagen. I kampen fik Dani Ceballos comeback i startopstillingen for Arsenal efter at Arteta i længere tid vurderede, at sin spanske landsmand ikke havde leveret nok på træningsbanen til at gøre sig fortjent til spilleminutter. En spiller, der dog ikke fik lov til at dele midtbanen med Ceballos var unge Matteo Guendouzi, der end ikke havde fundet vej til Artetas kamptrup.

Arteta skulle ifølge avisen The Telegraph have straffet sin franske midtbanespiller for at have udvist en dårlig attitude under Arsenals træningslejr i Dubai i løbet af vinterpausen. Dette havde resulteret i et skænderi med Arsenal-træneren, hvilket skulle have fortsat resten af aftenen med resten af træningsstaben på hotellet.

Arteta indikerede selv efter Newcastle-kampen, at grunden til udeladelsen var fordi, der var andre spillere, som på det seneste havde trænet hårdere og bedre end Guendouzi. Den spanske cheftræner har i sin første tid i trænersædet således ikke været bange for at tage beslutninger, han har fundet nødvendige, som eksempelvis også at sende Alexandre Lacazette på bænken mod Newcastle. Artetas tilgang har dog mest af alt imponeret Arsenal-truppen, som har taget godt imod spanierens meget krævende idéer og træningsmetoder.

Af andre skadesfrie førsteholdsspillere, som ikke havde fundet vej til kamptruppen mod Newcastle var Rob Holding, Pablo Mari, Ainsley Maitland-Niles og Reiss Nelson. Mari og Holding er mandag i aktion for U23-holdet mod Chelsea U23.

Indkøbskurv