GUENDOUZI I EN KATTEPINE

Det kunne have været svært for to år siden at forestille sig, at Matteo Guendouzi på nuværende tidspunkt skulle være ude i kulden i Arsenal. Hvad er lige nu op og ned i forhold til den kontroversielle, men talentfulde franskmand?

Matteo Guendouzi har ikke spillet siden Arsenals nederlag til Brighton i juni, hvor rygterne gik på han havde et skænderi med Mikel Arteta. Ligeledes gik rygterne også på, at der skulle have været skænderier med yderligere personer fra staben under træningslejren i Dubai i midten af forrige sæson. Efter at have været fraværende i de resterende kampe i 2019-2020-sæsonen kunne det sagtens ligne, at franskmanden snart ville være fortid i Arsenal. Der har desuden ikke været meget aktivitet at spore på sociale medier fra Matteo Guendouzis side. Udover et feriebillede efter den afsluttede sæson har indholdet på sociale aktiviteter bestået af billeder fra landsholdspausen, hvor den unge franskmand var med U-21 holdet og fik spilletid i begge kampe. Mikel Arteta har dog været ude og udtale, at alle spillere starter på en frisk til den nye sæson, og at alle skal bevise sig for at få en startplads. Især har medierne været ude efter Mesut Özil og Matteo Guendouzi i forbindelse med deres respektive attituder og viljen til at opretholde deres plads i truppen.

Med den nuværende sæson skudt godt i gang har det været to Premier League kampe uden Matteo Guendouzi i truppen. Naturligvis bliver der stillet spørgsmålstegn til, hvorvidt der er sket nogle ændringer fra sidste sæson, eller om der bare er andre midtbanespillere foran ham i rækken. Det formodes, at Mikel Arteta står ved sine ord og kræver et højt grundlag for hvilken attitude og indstilling han kræver af sine spillere. Med en kommende kamp mod Leicester i Carabao Cuppen kan vi muligvis få Matteo Guendouzi at se.

Det er vel at mærke en turnering der normalt tilgodeser unge spillere og ikke mindst en turnering, hvor der kan eksperimenteres med spillere. Med den tese, skulle det gerne give Mikel Arteta et godt udgangspunkt for at sætte Guendouzi i stilling til noget spilletid i den røde trøje og forhåbentlig give franskmanden noget blod på tanden.

Et salg lurer rundt om hjørnet

Hvis ikke han er at finde i truppen til onsdagens kamp mod Leicester, kan det have noget at gøre med at et eventuelt salg af ham er oppe at vende. De kunne ses sidst, da Emiliano Martinez ikke var i truppen til den første kamp mod Fulham, da et skifte Aston Villa var på trapperne for argentineren. Der har selvfølgelig været meget snak i medierne om et eventuelt skifte væk for Arsenal for Matteo Guendouzi, og med bejlere som Paris Saint-Germain og Atletico Madrid er det bestemt klubber, der kan betale pengene for ham. Der skulle åbenbart ifølge rygterne være sat et prisskilt på omkring 40 millioner pund for Guendouzi, som stadig er en spiller med efterhånden en del Premier League erfaring i en ung alder. Unge Guendouzi har dog stadig meget at bevise. Det der kan holde de købende klubber væk kan formodes at være den fremtrædende attitude, som mange Arsenal fans kender fra ham.

Guendouzi må også forventes at kende til netop de problemstillinger, Arsenal har fremlagt foran ham, og Guendouzi må også skulle forventes at bringe sig selv i udvikling i forhold til sin karriere og eventuelle fremtidig tranfers til andre klubber. Det startede alt sammen godt for den krølhårede franskmand, men desværre er han nu endt i en mindre kattepine. Dette efterår bliver altafgørende for fremtiden i Arsenal, og det kræver en langsom integration tilbage i varmen hos Arteta for at kunne spille regulært førsteholdsfodbold igen, hvis ikke Guendouzi bliver solgt inden da. Med endnu en lejeaftale af Ceballos og en velspillende Xhaka, og forstærkende rygter om en tilføjelse af endnu en midtbanespiller kommer der ikke til at mangle konkurrence for Guendouzi. Fremtidig ser dog stadig lys ud for den unge midtbanespiller. Vi kender alle kender til hans potentiale og talent. Derfor er det ikke alene Arteta, der står med franskmandens skæbne i hånden, men i høj grad også ham selv. Serven er din, Matteo Guendouzi.

Indkøbskurv