FRA LILLE KRISE TIL STOR EKSTASE

Arsenal har leveret nogle svingende indsatser de seneste tre uger. Det er i Premier League blevet til to nederlag og én sejr. Hvad der lignede med  en kommende krise i Manchester blev vendt til ekstase i selvsamme by. Der vil i denne artikel blive set nærmere på Arsenals tre seneste kampe i Premier League.

Manchester City 1-0 Arsenal

Resultatet mod Manchester City må siges at have været forventet. Og dog! I de sidste mange år har Arsenal haft det svært mod alle top-6 hold, og kampene mod City har ført til store nederlag. På trods af, at det denne gang heller ikke blev til en sejr, er der alligevel noget positivt at se ud fra resultatet. Arsenal er på vej frem. Hvis man ser bort fra resultatet et nederlag på udebane mod City på 1-0, og analyserer indsatsen og spillet mod City, vil man ikke ligefrem være utilfreds. Arsenal havde store chancer for at vinde kampen, og hvis ikke det havde været for Citys målmand Ederson, ville det måske være gået i opfyldelse. Normalt har Arsenal også haft store problemer i forsvaret mod et hold som City, og har siden 2017 lukket næsten tre mål ind i snit mod City. Der er derfor positive ting at se defensivt, hvor den største svaghed har været de sidste mange sæsoner. En spiller som skinnede i denne kamp var Bukayo Saka, som skabte store problemer ude på fløjen, hvorfor flere spillere fra City, var nødt til at lave frispark på ham.

 class=
Et lyspunkt fra City-kampen: Sakas præstation. Foto: Stuart Macfarlane

Arsenal 0-1 Leicester

Resultatet i denne kamp var til stor frustration for alle i Arsenal. På trods af at Arsenal i store dele af kampen styrede spillet fuldstændig, blev resultatet alligevel til et nederlag til et tilsyneladende umotiveret Leicester hold. Indskiftningen af Jamie Vardy gav dog liv til Leicester, og det var det uundgåeligt at Vardy ikke ville få i hvert fald én stor chance i løbet af kampen, og han har sjældent brug for mere. En kamp som denne skulle vindes, men problemet bestod i for meget boldbesiddelse uden slutprodukt. Når Granit Xhaka trækker ned på venstre back for at lade Kieran Tierney gå med frem, er det vigtigt at bolden bliver spillet frem, og at der ikke holdes for længe på den i bagkæden. Det gør holdet sårbart, og ødelægger pointen med at lade backerne gå med frem. Dette problem kunne løses ved at spille bolden op på Thomas Partey, som kan fordele bolden fra midtbanen, men mod Leicester blev han ikke søgt nok i opspillet. En tilbagevendt Shkodran Mustafi og Granit Xhaka så ikke alt for heldige ud ved Leicesters afgørende mål.

Manchester United 0-1 Arsenal

Inden denne kamp havde Arsenal ikke vundet på Old Trafford siden 2006, men forbandelsen blev endelig hævet, da Pierre-Emerick Aubameyang fik garnet til slutresultatet  1-0. Arsenal gik ind til denne kamp med stor selvtillid fra første minut, noget som ikke sker så tit mod Manchester United. Problemet, som Arsenal havde mod Leicester, hvor bolden ikke blev fordelt på midtbanen, blev afhjulpet ved at lade Partey modtage bolden langt mere. Samtidig var Gabriel Magalhães endnu engang solid i defensiven, og Mohamed Elneny var en maskine på midtbanen, som aldrig blev træt af at løbe. Det var for meget for Manchester United og Paul Pogba, som begik det straffespark på Hector Bellerin, som skaffede os sejren. Pierre-Emerick Aubameyang fik som sagt samtidig gang i målscoringen igen og fik scoret for første gang i Premier League siden første spillerunde mod Fulham.

Det er tydeligt, at Arsenal er blevet enormt stærke i bagkæden efter købet af Gabriel, og er nu det hold i Premier League, som har lukket færrest mål ind. På trods af dette er Arsenal også det top-6 hold som har scoret suverænt færrest mål. Hvor der nu er styr på den defensive del af spillet, er det tid til at bygge på offensivt. Mikel Arteta har udtalt, at for at Arsenal skal kunne kæmpe med om titlen, kræver det at der bliver scoret 90-100 mål på en sæson. Det kræver et snit på cirka 2,5 mål per kamp over en hel sæson, så der er lang vej igen. 

De sidste tre uger har været enormt svingende, og noget som lignede en kommende krise blev i sidste ende vendt til ekstase på Old Trafford. Det er aldrig nemt at holde med Arsenal, men spillet er blevet bedre, og det ser ud til, at der er kommet en større selvtillid på holdet, når Arsenal møder de andre top-6 klubber. Det har været nogle svære kampe, som er blevet spillet, og kampprogrammet det næste stykke tid ser lettere ud, så med sejren over Manchester United, kan Arsenal gå ind til de kommende kampe med stor selvtillid.

 class=
Midtbaneduoen Elneny/Partey fungerede eksemplarisk mod Manchester United. Foto: Stuart Macfarlane
Indkøbskurv