FOKUS PÅ EUROPA LEAGUE OG ARSENALS MODSTANDERE I GRUPPESPILLET

I vanlig pompøs stil afholdt UEFA forrige fredags lodtrækning til gruppespillet i Europa League. Op af bowlen til Arsenals pulje kom der tre forholdsvis nemme modstandere i Vitoria Guimaraes fra Portugal, Eintracht Frankfurt fra Tyskland og Standard Liege fra Belgien. Her kan du blive klogere på Arsenals kommende modstandere i gruppespillet.

De tre modstandere

Standard Liege

Standard Liege blev nummer tre i den Belgiske Jupiler Pro League – hele ti point efter vinderne fra Genk. Standard Liege er et hold på vej frem, og fører dags dato også den belgiske række, men de er stadig et stykke fra fordumsstyrke tilbage i 80’erne.

Standard har fået skiftet markant ud i truppen over sommeren, med ikke mindre end 10 nye spillere ind. Det mest opsigtsvækkende var dog afgangen af deres to offensive kræfter Razvan Marin til Ajax og Moussa Djenepo til Southhampton, uden at der er hentet reelle erstatninger. Det må formodes, der er nye unge kræfter til at dække de positioner.

Trods Standard Lieges fremgang og deres position i Jupiler League, må man forvente fuld gevinst i de to kampe.

Vitoria Guimaraes:

Holdet må nok betegnes som det svageste i gruppen. Sidste år blev de nummer fem i den portugisiske Primiera Liga, og sikrede sig en plads i Europa League. De har nydt godt af de nye manager – sæsonen inden sluttede de på en skuffende 9. plads.

Guimaraes trup rummer, som Standard Lieges, ikke mange kendte navne, og de har i sommerens transfervindue heller ikke gjort det store væsen af sig. Mest interessant er den defensive midtbanespiller Mikel Agu, som blev hentet på en fri transfer, og angriberen André Pereira som de har fået på lån, begge fra Porto.

Som gruppens absolutte prügelknabe kan der ikke være tvivl om at alt andet end fuld gevinst mod Portugiserne, vil være en kæmpe skuffelse.

Eintracht Frankfurt:

Sidste års semifinale-deltager, der desværre med endte med at ryge ud imod Chelsea, frem for at møde os i finalen i Baku, er uden tvivl stærkeste modstander i puljen.

Holdet blev nummer syv i sidste års Bundesliga og sikrede sig derved adgang til endnu en runde Europa League. De har også lagt godt fra land med to sejre og kun et enkelt nederlag til Red Bull Leipzig, der også fører Bundesligaen.

I sommerens transfervindue har Frankfurt lejet deres skarpe kroat i front, Ante Rebic,ud til AC Milan. Rebic, der har haft en stor andel i Frankfurts succes de senere år, er dog blevet erstattet da Frankfurt fik den 23-årige angriber André Silva den anden vej.

Frankfurt har været ganske aktive i sommerens transfervindue hvor de, udover den nye angriber, har hentet både Bas Dost, Kevin Trapp, Djibril Sow og Martin Hinteregger.

Til gengæld har de sagt farvel til både Sebastian Haller og kæmpetalentet Luka Jovic.

Den store udskiftning og især at de har mistet både Haller, Rebic og Jovic, gør dem mindre farlige end sidste år. Til gengæld har de noget af en heksekedel af en hjemmebane, og skulle Arsenal smide point i gruppespillet, så ville det være det oplagte sted.

En god og overkommelig lodtrækning

Unai Emery har udtalt, at det skal være de unge drenge, krydret med nogle af de rutinerede kræfter, der ikke er faste startere, som skal bære bl.a. Europa League i år. Den beslutning ser ud til, fortsat at være en realistisk mulighed.

Der kunne have været trukket langt sværere modstandere, og med virkelig lange rejser til fx Kasakhstan, men med tre forholdvis nemme hold, og en meget kort rejsetid, ligner det optimale forhold for at give de unge noget spilletid, og samtidig kvalificere sig til knockout fasen, og endda som gruppens nummer 1.

Indkøbskurv