EN NY BENDTNER I SVØB HOS ARSENAL

Arsenal har ikke haft en dansker i truppen siden Nicklas Bendtner forlod hovedstadsklubben tilbage i 2014. Otte år senere er en ny dansk angriber ved navn Mika Biereth landet på Arsenals akademi, hvor han er på rette kurs mod Emirates Stadiums tiljublen.  

Det er ikke mange, der er klar over det, men der render ikke desto mindre en ung dansk angriber rundt på Arsenal træningsfaciliteter. Den kun 19-årige Mika Biereth kom til klubben i sommerens transfervindue fra Fulhams U18-hold, hvor han med 25 mål på 37 kampe var ligatopscorer, da de vandt U18 Premier League. Det fik Arsenals scouts til at se sig varm på den danske angriber, og man hentede ham derfor til klubben på en fri transfer, da hans kontrakt med Fulham var udløbet. Her blev han prompte rykket op på U23-holdet, og har fortsat den flotte målform med ni mål i 22 kampe. 

På landsholdsniveau er det blevet til fem kampe for det danske U19-landshold med to mål til følge, så også her kan han være sit målsnit bekendt. Der er dog en verden til forskel på ungdomsfodbold og seniorfodbold, så det skal blive enormt interessant at følge Biereth, når han får sin første seniorkamp for Arsenal.

Hvem er Mika Biereth?

Mika Biereth er en engelskfødt dansker på 19 år gammel, der er udstationeret med et dansk statsborgerskab via sin danske far. Opvæksten er fundet sted i Londons gader og stræder, og her bor han altså stadig. Han har aldrig boet i Danmark, men taler alligevel lidt dansk. Mikas far er ubetinget stolt af sin søn, og lige siden Mika var helt lille, har faren lavet sine egne Excel-ark med statistikker over Mikas mål og kampe. Faren kunne hurtigt se på sine Excel-ark, at sønnen havde et ualmindeligt stort talent for at score mål, og få dage før sin 15-års fødselsdag skrev han kontrakt med Fulham. Her fortsatte han med at bombe mål ind for deres U18-mandskab. Det blev helt præcist til 23 mål og 15 assists på 33 kampe i U18 Premier League for Fulham i 2020/2021-sæsonen.

Det er sjovt, at min far går så meget op i tal, når jeg ikke selv gør det. Siden min første ungdomskamp har han noteret mine statistikker ned. Men det er ikke bare almindelige statistikker, han har. Han har sågar tal på, hvor høj en procentdel af målene, jeg er involveret i.”, har Biereth junior udtalt til arsenal.com

Om det var farens detaljerede Excel-ark, der i sommers overbeviste Arsenal om at købe ham fri af Fulham, vides ikke, men Mika Biereth har ikke glemt, hvordan man laver mål.

 class=
Biereth deltager ofte i førsteholdets træninger. Foto: David Price

I Arsenal blev han allerede fra første dag en fast mand på U23-mandskabet, hvor målene fortsat vælter ind fra Mika Biereths støvler. Helt præcist er det i denne sæson blevet til 9 mål og 5 assists på 22 kampe. Det har da også gjort ham berettiget til Mikel Artetas kamptrup i flere kampe, og selvom førsteholdsdebuten lader vente på sig, så er danskerens næse for mål ikke til at tage fejl af, så mon ikke Arsenal kommer til at nyde godt af ham i de næste mange år?

Mika Biereth har alle de rigtige færdigheder, som en vaskeægte målsluger, skal have. Han er en klassisk 9’er med en veltrænet målnæse. U-19 landstræner for Danmark Lars Knudsen ser også en stor fremtid for angriberen i rødt og hvidt:

Mika er en rigtig 9’er”, udtaler Knudsen sig til campo.dk. “Han har nogle spændende karakteristika som 9’er, hvor han er dygtig i feltet, men kan også spille som kantangriber. Han er god til at positionere sig og skabe plads til at lave mål. Han er en dygtig afslutter med fin fart og fysik, og han kan også true i bagrummet, og virkelig beskæftige forsvaret.

En ny Nicklas Bendtner?

Med beskrivelsen ovenfor, er det svært ikke at lede tankerne hen på en anden dansk angriber med fortid i Arsenal. Nemlig Nicklas Bendtner. Ligesom Bendtner, så besidder Biereth en god fysik samt en god størrelse. Kun 6 cm adskiller de to angribere fra hinanden. De er begge gode i luften, bedst som klassisk 9’er, men kan også trække ud på kanterne. De ved begge hvor målet står, og afslutter rigtig godt. På mange måder minder beskrivelsen fra ungdomslandsholdtræneren egentlig om en ung Nicklas Bendtner, men det er det ikke. Det er måske den nye Nicklas Bendtner, nemlig Mika Biereth.

Meget skal dog gå godt, hvis Biereth skal få en lige så flot karriere som Bendtner med over 100 kampe for Arsenals førstehold, og næsten lige så mange A-landsholdskampe. Men en ting er sikkert og vist. Det skal blive enormt spændende at følge danskerens udvikling under Mikel Arteta, der ikke er bleg for at kaste de helt unge spillere for løverne. Så mon ikke at vi snart kan se frem til endnu en danskerdebut på Emirates Stadium for første gang siden netop Bendtner fik debut i 2005.

 class=
Foto: David Price
Indkøbskurv