EN KORT INTRODUKTION TIL ARSENAL W.F.C

Mens det har haltet for Arsenals herrer i de seneste par sæsoner, har det kun gået én vej for Arsenals kvindehold, nemlig opad! Her kommer en kort introduktion til Arsenals kvindehold.

Mens Arsenals herrer kunne fejre 125 års jubilæum i december 2011, har Arsenal kun haft et kvindehold siden 1987, altså små 32 år. På de få har Arsenal W.F.C. dog gjort sig stærkt bemærket ved at skabe rekorder og ubsejrlige hold, der fortjener anerkendelse lige så meget som deres kolleger på herresiden.

Det hele startede, da Arsenals daværende ’head of community” Vic Akers etaberede Arsenals første kvindehold i 1987. Jobbet var Islington-drengens første som træner og i 1992 vandt han sit første trofæ med klubben, da Premier League-titlen for kvinder blev sikret. I sine i alt 22 år som træner endte Akers med at vinde 22 trofæer indtil han i 2009 stoppede. Det var dog kun i løbet af hans sidste syv år som træner, at han kunne have titlen som træner for et professionelt fodboldhold, da den manglende interesse for kvindefodbold gjorde, at Arsenals kvindehold først blev gjort professionelt i 2002.

Triumfer

Arsenal W.F.C. er et af de allermest succesfulde kvindehold i Storbritannien, for ikke at tale om verdenen. Således besidder kvinderne ligesom herrerne rekorden for flest FA Cup-triumfer (14), men har derudover også rekorden for flest førstedivisionstrofæer (15) og Community Shield-triumfer. Også en enkelt gang har kvinderne formået at vinde Champions League, nemlig i 2006-2007-sæsonen. Arsenal W.F.C er det eneste engelske kvindehold, som indtil i dag har formået at vinde Champions League.

Nylige bedrifter

Arsenal W.F.C. vandt så sent som i sidste sæson deres liga med syv point ned til forfølgerne fra Manchester City. I sæsonen formåede holdet både at hente den største hjemme – og udebanesejr i sæsonen, da de blev til henholdsvis 6-0 hjemme mod Reading og 7-0 ude mod de senere nedrykkere fra Yeovil Town. Ligaens topscorer var ligeledes fra Arsenal, nemlig Vivianne Miedema, som scorede 22 mål i bare 20 kampe. Arsenal W.F.C var dog ikke kun skarpe foran mål, men også bag i, hvor de med ligaens stærkeste defensiv kun lukkede 13 mål ind i 20 kampe.

Arsenal kvalifcerede sig samtidig til kvindernes Champions League-turnering efter fem års pause.

Træner: Joe Montemurro

Australske Joe Montemurro har været træner for Arsenal W.F.C. siden 2017 og har siden da gået fra den ene triumf til den anden. Montemurro er en af de mest velansette trænere i kvindefodbold, og VM-vinderne fra USA har tidligere været ude med snøren for at få fat i australieren. Montemurro praktiserer en spændende og attraktiv form for fodbold, hvilket for ham er en selvfølge som træner for et Arsenal-hold. Hans hold er dog også defensivt disciplinæret og  taktisk fleksibelt, hvilket har givet Arsenal W.F.C. den helt rette balance over de seneste par sæsoner.

Hjemmebane: Meadow Park

Arsenal W.F.C. spiller deres fleste hjemmekampe på Meadow Park, som er hjemmebanen for Arsenals søsterklub Borehamwood. Stadionet ligger kun få kilometer fra Arsenals træningsanlæg i Hertfordshire. Af og til spiller kvinderne også på Emirates Stadium.

Holdets profil: Vivianne Miedema

Hvis du synes Pierre-Emerick Aubameyang har næse for mål burde du også tage hatten af for Arsenals hollandske bomber for kvindeholdet, Vivianne Miedema. Den bare 23-årige angriber har siden sin ankomst til Arsenal W.F.C i 2017 ikke gjort andet end bombet mål ind på samlebånd. For tre uger siden scorede hun ikke mindre end fire mål i samme kamp mod Slavia Prag i en Champions League-ottendelsfinale, og har i alt scoret fire hat-tricks for Arsenal. I bare 50 startpladser har hun scoret 50 mål, og i alt tog det hende kun 57 kampe for at score hendes første 50 mål. Allerede nu er hun også Hollands alletiders mest scorende spiller, da hun under VM-slutrunden i sommers scorede sit mål nr. 60 for De Oranje.

Danske spillere: Katrine Veje

På Arsenals kvindehold er der også en enkelt dansk spiller at finde, nemlig Katrine Veje, som skiftede til The Gunners i begyndelsen af 2019. Den hurtige back spiller med nummer 2 på ryggen og har indtil videre i sin Arsenal-karriere desværre været plaget af en drilsk fodskade, der har holdt hende en del ude af holdet, specielt i denne sæson. Veje var dog tilbage, da Arsenal i midtugen bankede Slavia Prag med hele 8-0 i Champions League.

Indtil for nylig spillede Janni Arnth også for Arsenals kvindehold, men den 33-årige forsvarsspillere skiftede efter kun et halvt år i Arsenal-trøjen til italienske Fiorentina.

Indkøbskurv