En eksklusiv klub – Fire assists i én enkelt kamp

Kun syv spillere kan indtil videre kalde sig medlemmer af den fornemme klub af spillere, som har lavet fire assists i én enkelt kamp i Premier League.

Arsenal må siges at være overrepræsenteret i endnu et fint selskab, da fire ud af syv spillere i denne klub er fra Arsenal. Indtil for nylig var dette samtidig udelukkende bestående af spillere fra Nordlondon, men Paul Pogba lukkede Manchester United ind i klubben, da han tilbage i august opnåede den samme bedrift. 

Dennis Bergkamp

Den første spiller til at opnå fire assists på én enkelt kamp var Dennis Bergkamp. Dette lykkedes i 1999 mod Leicester City F.C., hvor Arsenal vandt kampen med hele 5-0. Bergkamp lagde op til både Nicolas Anelka og Ray Parlour. Marc Overmars lavede desuden en assist til Nicolas Anelka, som tog matchbolden med hjem på baggrund af hans hattrick. 

Jose Antonio Reyes

Der skulle gå hele syv år før den næste spiller tilsluttede sig klubben. Dette blev endnu en Arsenal-spiller i Jose Antonio Reyes. Arsenal vandt denne kamp med hele 7-0 over Middlesbrough F.C. Her løb Thierry Henry med opmærksomheden ovenpå sit hattrick, hvor han samtidig nåede op på 150 mål for klubben. Reyes nåede dog også de fire assists; to til Henry, en til Phillipe Senderos og en til Alexander Hleb. 

Cesc Fabregas

Den næste, som tilsluttede sig klubben var selvfølgelig ingen andre end Arsenals Cesc Fabregas. Dette gjorde han i 2009 mod Blackburn Rovers F.C, hvor Arsenal vandt kampen med 6-2. Dermed blev han den første til at gøre dette efter Arsenal skiftede Highbury ud med Emirates. Udover de fire assists som han lavede til Thomas Vermaelen, Robin van Persie, Andrey Arshavin og Theo Walcott, scorede han også selv et helt fantastisk mål. 

Santi Cazorla

Den seneste Arsenal-spiller til at tilslutte sig klubben er Santi Cazorla. Dette gjorde han i Arsenals 4-1 sejr over Wigan Athletic F.C i 2013, hvor han altså lagde op til alle målene som blev scoret af Arsenal. Første assist lavede han til Lukas Podolski på et hjørnespark, anden til Walcott, tredje igen til Lukas Podolski og den sidste blev til Aaron Ramsey. 

Som fortalt blev Paul Pogba den første udenfor Nordlondon til at tilslutte sig denne klub. Også Emmanuel Adebayor og Harry Kane har opnået denne bedrift, men af gode grunde får de ikke meget plads i denne artikel. Klubben er fortsat domineret af Arsenal, og det bliver spændende at se, hvem der bliver den næste til at tilslutte sig det fornemme selskab.

Indkøbskurv