‘EMERY ER ANSAT FOR TRE ÅR’

Journalist – og Arsenal-kender David Ornstein fortæller i en interessant Q&A-session, at Arsenal-træner Unai Emery er ansat på en treårig kontrakt, og at Antoine Griezmann har været snublende tæt på at være Arsenal-spiller. Her er de fulde pointer.

Med undtagelse af klubben selv er den mest troværdige kilde, når det kommer til Arsenal journalisten David Ornstein. Den nu tidligere BBC Sport-journalist er for nyligt rykket over som skribent for det amerikanske medie The Athletic, og mandag eftermiddag tog Ornstein initiativ til en Q&A-session, hvor der kom en lang række interessante pointer på bordet.

  • Unai Emerys kontrakt hos Arsenal er på tre år uden nogen klausul om at kunne afbryde den før udløb. Længe har rygterne gået på, at Emery har haft en kontrakt på to år med mulighed for forlængelse på et år, og derfor har mange Arsenal-fans set denne sæson som afgørende for den spanske træner. Ornstein bekræfter også, at denne sæson er utrolig afgørende for Emery og hans fremtid, eftersom der forventes Champions League-fodbold til næste sæson.
  • Arsenal forventes at have et stille transfervindue i januar. I sommers var klubben interesseret i at hente RB Leipzig-forsvarspilleren Dayot Upamecano, men valgte i sidste ende ikke at mødes omkring de 100 millioner pund, som den tyske klub efterspurgte.
  • Da David Luiz skrev under med Arsenal mente folk omkring klubben, at det foretrukkene stopperpar skulle bestå af Rob Holding og Sokratis. Forhåbningen er, at William Saliba og Holding i det lange løb kommer til at danne stopperpar. Arsenal har været imponeret af Salibas fysiske attributter, men er bekymret for hans lyske, som han allerede har haft problemer med i denne sæson for hans nuværende klub St. Etienne. Klubben anser ham stadig for at være ung, uerfaren og ikke fuldstændig klar.
  • Folk omkring Arsenal er imponerede over Edu’s første tid som teknisk direktør i klubben. Som personlighed er brasilianeren fyldt med karisma og passion, mens han også besidder gode kontakter og den rette hårdhed og karakter til jobbet.
  • Freddie Ljungberg er endnu én af de nye i Arsenals stab, som høster roser fra både spillere og kollegaer. Selv har Ljungberg ambitioner om at bliver cheftræner en dag og har ikke tænkt sig at blive for lang tid i Arsenal, hvis ikke han føler, at muligheden om et cheftrænerjob kan opstå.
  • Arsenal ville have købt Antoine Griezmann i sommeren 2017, havde The Gunners kvalificeret sig til Champions League. Arsenal var også tæt på at købe Virgil Van Dijk, da hollænderen skiftede fra Celtic til Southampton i 2015.
Indkøbskurv