DE FEM BEDSTE ARSENAL 8´ERE GENNEM TIDEN

Efter at have skrevet under med norske Martin Ødegaard, og at han herefter har fået tildelt trøjenummeret otte, er det værd at kigge tilbage i tiden og se, hvilke fodspor han skal gå i.

Af Simon Vinther

5 – Mikel Arteta

På femtepladsen finder vi vores nuværende manager, Mikel Arteta. Midtbanegeneralen kom fra Everton, da Arsenal havde allermest brug for det. Han kom efter det forfærdelige 8-2 nederlag mod Manchester United. Den tidligere kaptajn og nuværende manager kommer ind på en stærk 5. plads. Tiden med Arteta på midten var måske tung, men spanieren spillede sjældent en dårlig kamp.

Og hvem glemmer nogensinde frisparksmålet mod Manchester City?

4 – Samir Nasri

Halvdelen af otte er fire. Uha, her skal vi kigge på den udskældte franskmand, Samir Nasri. Med 27 mål og 16 assist i 126 kampe for Arsenal, gør det ham ikke til nogen dårlig 8’er, eller? Hans skifte til Manchester City blev ikke modtaget med kyshånd, og senere har det gjort det bittert at snakke om ham i Arsenal-sammenhæng.

Men hans talent kan man ikke tage fra ham, og hans løb med bolden var verdensklasse.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane, Arsenal.com

3 – Aaron Ramsey

Nummer tre på listen er Aaron Ramsey. Han var bestemt et medlem af listen over uforløste darlings. Efter den gruesomme tackling af Ryan Shawcross, så det sort ud. Dog kom han stærkt tilbage og har scoret mange vigtige mål for klubben. Bl.a. i to FA Cup finaler mod Hull og Chelsea.

Sæson 13/14 for Aaron Ramsey var fantastisk, selvom en skade kom i vejen.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane, Arsenal.com

2 – Freddie Ljungberg

”We love you Freddie, cos you’ve got red hair!” på andenpladsen har vi hele Arsenals Freddie Ljungberg. Han var en del af invincibles sæsonen, hvor han tørnede ud med bl. a. Henry, Vieira og Pires.

Senere gik han trænervejen, og inden Mikel Arteta var han i kort stund også midlertidig manager for Arsenal.

 class=
Foto: Stuart Macfarlane, Arsenal.com

1 – Ian Wright

Nummer 1 kan selvfølgelig kun være én mand, Ian Wright. Manden ingen Arsenal fans kan hade. Man kan på mange måder sige, at ham og Arséne Wenger har formet det Arsenal, vi kender i dag. Med utallige mål og unægteligt talent, er han den mest succesfulde 8’er, vi har haft til dato.

Kan Martin Ødegaard overgå nogle af disse fem spillere? Det vil tiden vise. Vi håber i hvert fald på det bedste og ser frem til mange gode sæsoner iført nummeret.

 class=
Foto: Arsenal.com
Indkøbskurv