DE BEDSTE FRA ‘HALE END’ I EN STARTELLEVER

Arsenals akademi, Hale End, har længe været berømt og anaerkendt for at have første skridt på vejen for en række store fodboldtalenter. Hale End har da også i det seneste årti produceret talenter på samlebånd. Spillere som Bukayo Saka, Emile Smith-Rowe og Folarin Balogun er nogle af de seneste til at komme ud af folden. I denne artikel ses der nærmere på en startellever bestående af de bedste akademispillere fra det sidste årti.

Eftersom Arsenal har produceret så mange store talenter gennem årene har vi sat nogle kriterier for holdet. Først og fremmest skal spillerne have spillet i akademiet mellem 2010-2020, så det sætter desværre en stopklods i for spillere som eks. Jack Wilshere. Grundet manglende kvalitet har vi også valgt at sætte nogle spillere ude af deres “normale” position, men som de dog har spillet engang i deres karriere. Holdet er sat op i en 3-4-3 formation ud fra en mangel på midterforsvarer, som er rykket op i førsteholdstruppen. Samtidigt kan valget af formation også tilskrives de enormt talentfulde offensivspillere, som Arsenal har produceret.

Målmand – Emiliano Martinez (Aston Villa)

Martinez slog i sidste sæson igennem på førsteholdet efter Leno’s skade. Martinez brillerede og havde en hånd med i FA-cup triumfen over Chelsea. Martinez havde dog også ventet lang tid på chancen. Han kom til akademiet tilbage i 2010 og havde været på udlån lige siden. Nu er han kommet til Aston Villa, hvor han har været en af ligaens bedste målmand i sin første sæson for “The Villains”.

Højre midterforsvarer – Hector Bellerin (Arsenal)

Der behøves ikke en stor forklaring i forhold til spanske Hector Bellerin. Har nærmest været fast mand siden han kom ind på holdet i 2014-2015-sæsonen, hvor han tog over i fraværet af en skadet Matieu Debuchy.

 class=
Bellerin og Hayden tilbage i 2012

Central midterforsvarer – Isaac Hayden (Newcastle United)

Nu kommer vi til en af de mere ukendte for nogen. Hayden er mere på holdet grundet manglende midterforsvarer, men selvom hans kvaliteter ikke rakte til meget for Arsenal. I dag er han rykket op på midtbanen, som han for lov til at indtage Newcastle, hvor han i indeværende sæson har spillet 19 kampe ud af 24.

Venstre midterforsvarer – Josh Da Silva (Brentford)

Endnu en måske ikke så velkendt figur i Josh DaSilva. Han fik debut imod Doncaster tilbage i 2017 men så heller ikke meget mere end det. I 2018 fik han så skiftet til Brentford hvor han i denne sæson under Thomas Franks mandskab gør det fantastisk på den defensive midtbane med 5 mål og 4 assist i 27 kampe.

 class=
Da Silva i sin debut for Arsenal med Joe Willock ude på sidelinjen

Højre midtbane – Bukayo Saka (Arsenal)

Der findes snart ikke flere superlativer til at beskrive den fantastiske Bukayo Saka. Fik debut under Unai Emery tilbage i 2018 og har ikke kigget sig tilbage siden da. Han er i denne sæson noget op i et andet gear i forhold til mål og assist. Med seks mål og syv assist ligner han et godt bud på sæsonens spiller for Arsenal i en alder af kun 19 år.

Central midtbane – Ismaël Bennacer (AC Milan)

Bennacer er et yderst kendt navn rundt omkring i Fodboldeuropa. Selvom han lige nu huserer på den centrale midtbane hos A.C Milan og har en markedsværdi på 45 millioner euro, så slog han engang sine folder hos Arsenal. En spiller, som har et godt drev med bolden, som man godt kunne se passe ind på det nuværende Arsenal. En skam man lod ham gå til Empoli tilbage i 2017.

 class=
Bennacer i Arsenal-trøjen i 2016

Central midtbane – Emile Smith Rowe (Arsenal)

En midtbanespiller, som har fået tid og tiltro til at etablere sig i førsteholdstruppen er Emile Smith Rowe. Han har været en revolution på midtbane, siden han kom ind på holdet tilbage i december imod Chelsea. Han har dog også været undervejs længe, selvom talentet altid har været stort. Skader har ødelagt noget af englænderens “tidlige” gennembrud, men den 20-årige englænder ligner lige nu en mand på en mission og klarer det fantastisk på Mikel Artetas hold. 

 class=
Lacazette jubler med tre tidligere akademispillere fra Hale End

Venstre Midtbane – Alex Iwobi (Everton)

Den dribble glade Nigerianer var altid en sjov figur på banen og i omklædningsrummet. Han havde en fantom start på Arsenal karrieren med mål mod både Everton og Watford, men desværre kom der aldrig helt nok slutprodukt til at han kunne blive en profil på holdet. Heldigvis fik Arsenal dog en god sum penge fra Everton da de købte ham i 2019.

Højre wing – Serge Gnabry (Bayern München)

“The one that got away”. Som Arsenal-fans kan vi hver dag sidde og begræde, at vi ikke for alvor fik talentet frem i Serge Gnabry. Han nåede at få debut og score for Arsenal i Premier League, men efter han ikke kunne komme på holdet i West Bromwich under en konservativ manager som Tony Pulis, besluttede Arsenal at sælge ham til Werder Bremen. Resten er nu desværre historie. Vi kan dog glæde os over hans 4 mål i Champions League mod Tottenham i sidste sæson.

 class=
Serge Gnabry i sin første kamp fra start for Arsenal i september 2013 mod Stoke

Venstre wing – Jeff Reine-Adéleïde (OGC Nice)

Endnu en spiller som bare aldrig brød igennem. Med stor fysik og kreativitet florerer “Jeff” nede i Ligue 1 sammen med William Saliba på lån i Nice, hvor han er ved at genfinde sin bedste spilleform. En spændende spiller, som desværre aldrig rigtig fik chancen i Arsenal.

Angriber – Donyell Malen (PSV Eindhoven)

På toppen er Donyell Malen. En hurtig angriber som lige nu bomber i Eredivisie for PSV Eindhoven. Malen var ellers udset en stor fremtid i Arsenal, men en manglende udsigt til regulær førsteholdsfodbold fik den hollandske landsholdsspiller til at skifte hjem til fastlandet, hvor han har gjort sig til en af ligaens største profiler. 

Meget kan man sige om Arsenals evne til at beholde de rigtige talenter. Men finde dem, det kan de. Der er et par spillere her, som nok ville gå direkte ind i startopstillingen på vores nuværende hold, men man skal heller ikke dvæle for meget i det, man ikke har. Gnabry var måske aldrig blevet til den spiller, han er i dag, hvis ikke Arsenal havde ladet ham gå til Werder Bremen og få selvtillid. Og for hver Bukayo Saka, er der også en Fran Merida eller Quincy Owusu-Abeyie, der ikke formår at vise stabilitet på øverste niveau.

Indkøbskurv