30. juli 2022

DE 5 BEDSTE ‘KAPTAJN’ ØDEGAARD-MÅL

Martin Ødegaard er officielt ny kaptajn i Arsenal oven på halvandet år med imponerende spil under Mikel Artetas ledelse. Nordmanden har brilleret med den ene stærke præstation efter den anden, med gode mål til følge.

Af Mads Adam Wegener

At kalde Martin Ødegaard for Arsenals kreative omdrejningspunkt er næsten en underdrivelse. Siden nordmanden først kom til Arsenal på et lejeophold i anden halvdel af 2020/2021-sæsonen, og bagefter blev købt permanent ind af klubben har Arsenals 8´er været en hjørnesten i Arsenals offensive udtryk. Nu er den 23-årige midtbanespiller blevet udnævnt til klubben kaptajn efter at have båret armbåndet ved flere lejligheder i sidste sæson. Ødegaard er også kaptajn for det norske landshold og har derfor god erfaring med tjansen som leder, indpisker og forbillede.

Altid en af de mest seværdige på Arsenals hold, ofte med assists og mål til følge. Her følger fem af de bedste mål igennem nordmandens stadig spæde Arsenal-karriere.

5. Everton, december 2021

Martin Ødegaard sad for nogen noget overraskende en del gange på bænken for Arsenal i første halvdel af 2021/2022-sæsonen. Der var tur i den hos især Emile Smith Rowe, mens nordmanden ikke helt selv kunne finde niveau. Fra starten af december 2021 gik nordmanden dog et gear op og begyndte både at levere flere vigtige assist og mål. Hans mål mod Everton gav Arsenal en 1-0-føring i kampen, men endte ikke med at blive afgørende, da hjemmeholdet i de sidste minutter sikrede sig en velfortjent 2-1-sejr. Det skal dog ikke tage noget fra Ødegaards mål, som var en flot og velplaceret førstegangsflugter fra en position lige uden for det lille felt. Teknisk svær detalje.

Foto: Stuart Macfarlane

Du kan se målet her.

4. Tottenham, marts 2021

Ødegaard stemplede for alvor ind som Arsenal-spiller, da han fik scoret mod ærkerivalerne Tottenham i en 2-1-sejr til The Gunners. Med sans for sine med – og modspillere fandt Ødegaard en lomme bag Tottenhams midtbane i modstanderens felt, hvorfra han med et skruet spark kunne placere bolden inde bag målmand Hugo Lloris. Et stort moment for nordmanden i den røde trøje.

Foto: Stuart Macfarlane

Du kan se målet her.

3. Burnley, september 2021

Der kan ikke være nogen tvivl om, at Ødegaard er en af Arsenal-holdets bedste teknikkere. Korte afleveringer, lange afleveringer, hjørnespark, hæl, tå. Han kan det meste. Også frispark er en del af nordmandens repertoire, hvilket han fik bevist mod Burnley i september 2021.

2. Watford, marts 2022

Noget af det smukkeste fodbold, Arsenal præsterede at spille i 2021/2022-sæsonen foregik mod Watford. Ødegaard var sammen med Bukayo Saka her, der og alle vegne for Arsenal, og de to offensive es kreerede flot ved Arsenals første mål med hurtige et-to-kombinationer. Arsenal-bold, når det er bedst.

1.Olympiakos, marts 2021

Ødegaards hidtil eneste mål i Europa for Arsenal, er muligvis også hans flotteste mål med Arsenal-logoet på brystet. Nordmanden er ikke bange for at trykke af fra distancen og scorede oven på en stor afretning et flot langdistancemål mod Brighton i sidste sæson. Dette missil af et mål krævede dog ingen afretning og blev med al kraft sendt forbi en flagrende Olympiakos-målmand.

NYHEDER FRA FANKLUBBEN

Gå til nyhedsarkiv
{"cart_token":"","hash":"","cart_data":""}