DAVID LUIZ: ARTETA GIVER OS LEKTIER FOR

Arsenals forsvarsspiller David Luiz giver indsigt i livet som professionel fodboldspiller i hjemmeisolation og afslører, at træner Mikel Arteta gennemgår videosekvenser med brasilianeren.

Arsenal-fans har ikke siden kampen mod West Ham d.7 marts kunne se sit favorithold spille, mens Arsenal-spillerne selv ikke har haft tilladelse til at træne på Arsenals træningsanlæg London Colney siden tirsdag d. 10 marts. 

Dagen efter blev Arsenals kamp mod Manchester City aflyst og to dage senere blev træner Mikel Arteta konstateret syg med Corona-virussen. Den spanske træner er nu blevet erklæret rask, men nåede at sende chokbølger igennem fodboldverden, også til sine egne spillere som David Luiz.

“ Vi spillere var bange. Den dag han blev testet positiv var vi ked af det, bange og blev hjemme i vores hjem. Det var en stor advarsel for os. ”, siger brasilianeren til ESPN Brazil. 

Siden hen er der nu gået en måned med hjemmeisolation for Luiz og co. og udover det fysiske arbejde brasilianeren gennemgår for at holde sig i form afslører braslianeren, at han også med hjernegymnastik holder sig igang.

“Vi har fået opgaver ligesom i skolen og på universitet. Jeg bruger halvanden time med Arteta over videopkald, hvor vi analyserer vi kampe og træningspas fra sæsonen.”, afslører Luiz og fortæller endvidere:

“Arteta vil bede mig om at fortælle ham om en kamp uden først at have set den igennem. Efterfølgende ser vi den sammen, hvor vi ser på sekvenser, hvor vi har prøvet på noget godt, hvor vi ikke har kunne eksekvere det, og så også situationer, hvor vi har gjort det dårligt. Denne diskussion er god og vil hjælpe os meget i fremtiden.”

David Luiz har siden sit sommerskifte til Arsenal over alle turneringer spillet 32 kampe og scoret to mål. 

Indkøbskurv