DA BERGKAMP DELTE PINTS UD

Arsenals fankoordinator Mark Brindle er vant til at omgås de store fodboldstjerner i og omkring den engelske storklub. Kun en enkelt Arsenal-stjerne har gjort englænderen blød i knæene, nemlig Dennis Bergkamp. Glæden skulle dog vise sig at være gengældt, da hollænderen diskede op med øl til Mark og hans venner i forbindelse med hollænderens fest.

Alle Premier League-klubber er ansvarlige for at have ansat en såkaldt Supporters Liason Officer, eller det vi i Danmark ville kalde for en fankoordinator. En person, der ud over alle de praktiske anliggender også er fansenes stemme, når det kommer til at nytænke alt fra bannere på stadion, fanoplevelser på kampdagen, billetsystemer, pleje og hjælpe til med at starte nye fanklubber op rundt omkring i verden og meget andet. I Arsenal er det Mark Brindle, der indtager denne rolle.

Efter flere års engagement i etablerede fangrupperinger omkring Arsenal ansøgte han i 2014 om hans drømmejob som Arsenals fankoordinator. Jobbet endte også med at blive Marks’, og med ligedele ærefrygt og passion går Mark hver dag på job for at gøre en forskel for millioner af Gooners.

”Det er stadig lidt en speciel følelse, når man til familiefødselsdage fortæller, at man arbejder hos Arsenal og arbejder ved Emirates Stadium. Jeg har vænnet mig til tanken om, at jeg arbejder for den klub, jeg altid har fulgt, og så alligevel på ingen måde.”, fortæller Mark Brindle til Arsenal Denmark.

 class=
Mark til Arsenal Denmarks generalforsamling i 2019 sammen med Thomas Ballegaard (tv.) og Tony Adams (th.). Foto: Peter Høst

Bergkamp-hyldest tog uventet drejning

Selvom Mark nu bliver betalt af klubben for at tage en Arsenal-trøje på, er nogen af hans bedste minder med Arsenal fra før, han blev ansat som fankoordinator. Særligt står mindet om et møde i 2006 med Dennis Bergkamp, som fuldstændig tog fusen på en benovet Mark.

”Det var i Higbhury-dagene i løbet af 2005/2006-sæsonen, som var Dennis Bergkamps sidste sæson. Som en hyldest til Dennis arrangerede os Arsenal-fans derfor en Orange-day (hjemmekampen mod West Bromwich Albion red.), hvor vi fik alle til at bære orange trøjer. Igennem Sue Campbell (daværende SLO red.) fik vi fortalt klubben, at vi gerne ville lave noget for Dennis. Hun sagde, at vi var noget til at cleare den med Dennis selv, da han er en ret privat person. Sue arrangerede derfor et møde mellem fire af os fanrepræsentanter fra RED Action og Dennis.”

”Mødet foregik i den gamle Clock End. Da Dennis trådte ind i lokalet forsvandt de tre andre personer lige pludselig hen i baggrunden i ren og skær forbavselse over at se Dennis. Så jeg var nød til at føre ordet med Dennis, selvom jeg havde det som en teenager. Det skal siges, at jeg daværende tidspunkt var fyldt 35 år, så det var en smule pinligt. Så fortalte jeg ham egentlig bare, hvad vi havde i tankerne.”

Marks kinder skulle dog rødme endnu mere op, da Dennis selv begyndte at tale om at give en gestus.

”At vi ville arrangere en hyldest ham, gjorde Dennis vildt forundret. Har I virkelig tænkt jer at gøre alt det for mig, spurgte han.  Dennis synes, at det var helt i orden med det vi havde i tankerne, og så spurgte han, hvad han kunne gøre for os? Jeg forstod ikke, hvad han talte om. Dennis insisterede på at ville give tilbage til os fans, og spurgte jeg ham, om han havde lyst til at købe os en øl. Det kunne han sagtens, sagde han. Det var heller ikke noget problem for ham, at vi var omkring 100. Han ville glædeligt give en øl til os på hans regning på vores stambar.”

”Du forstår ikke, Bergkamp har givet mig denne øl”

Og som Mark ikke troede, at Bergkamp kunne opnå en større stjerne hos ham selv, trak hollænderen og Arsenal endnu en kanin op af hatten.

”Da vi kampdagen kom for at skulle have vores øl, havde Arsenal arrangeret at producere en DVD, som var sat til at skulle blive afspillet på pubben. Pludselig kom Dennis så op på skærmen. I videoen sagde han så, at han gerne ville købe en øl til alle.”

”Folk endte med at tage deres tomme øl med ud af pubben, selvom de egentlig ikke måtte for barvagterne. Gæsterne forsøgte dog at fortælle barvagterne, at de måtte forstå, at selveste Dennis Bergkamp havde købt en øl til dem.”

Og som var det ikke nok for Bergkamp at dele gaver ud inden kampen, var han også på pletten med et mål, da West Bromwich så sig besejret med 3-1. Målet var samtidig Bergkamps sidste i sin aktive fodboldkarriere.

”Han er sand gentleman. Jeg tror, at jeg ville være ganske nervøs, hvis jeg en dag igen kom hen og mødte ham”, afslutter Brindle.

Indkøbskurv