CAZORLA: DET GJORDE ONDT IKKE AT SIGE FARVEL

Det var ikke nemt for den spanske magiker Santi Cazorla, da han i sommeren 2018 måtte sige farvel til Arsenal og klubbens fans. Tre år efter sin sidste optræden gør han nu status. 

Dani Ceballos er Arsenals nye spanske teknikker inde på midtbanen og med sine lækkerier og vendinger, kan han gøre enhver fodboldfan blød i knæene, ligesom en hvis Santi Cazorla gjorde for the Gunners i årene 2012-2018. Den spanske playmaker led dog en forfærdelig skade i sin akilleshæl i en Champions League-kamp mod Ludogorets i oktober 2016, og fik siden da aldrig mulighed for at repræsentere Arsenal igen. De sidste to år af hans tid i Nordlondon måtte Cazorla desværre bruge på briksen og i træningscenteret.

Flere vanskelige operationer var ved at ødelægge Cazorlas fodboldkarriere, men efter en imponerende sæson i hjemlandet hos Villarreal er den lille spanier tilbage i fuld vigør. Således har Cazorla de sidste par måneder endda fundet sin vej tilbage til det spanske landshold, som han ellers ikke havde været en del af i fire år. Nu små tre år efter Santi Cazorlas sidste optræden i en Arsenal-trøje, har spanieren fundet sig tid og mod til at reflektere over sin sidste tid hos The Gunners.

“Det gør ondt ikke at have været i stand til at sige farvel til et stadion, hvor jeg fandt kærligheden.”, siger Cazorla til det lokale spanske medie Las Provincias

For Cazorla holder stadig meget af Arsenal-fansene og har ikke andet end roser til overs for sit gamle hjemmepublikum.

“Når jeg havde været med til at tabe en kamp forlod jeg normalt ikke mit hjem, ikke engang hvis vi havde tabt 1-0, men der var én kamp, hvor vi tabte 6-0 til Chelsea som simpelthen var så forfærdelig. Min familie var tilstede, og de ville gerne se London. Jeg var dog ikke helt i den rette sindstilstand, for hvor skulle jeg gå hen efter at have tabt 6-0? I sidste ende tog vi mod det centrale London, og alle folk, der stoppede mig på gaden for billeder og autografer havde ikke andet en forståelse og trøstende ord til overs, da de fortalte mig at fodbold er fodbold og ikke andet.”

Cazorla nåede at spille 180 kampe, score 29 mål og lave 45 assists med Arsenal-trøjen over hovedet.

Indkøbskurv