BERGKAMP BOR I DANMARK

Mig og mit idol: Selvom kanonen på brystet er af største betydning for Arsenal-fans, har navnet og nummeret bag på spillertrøjen også en særlig betydning for mange. I denne artikel fortæller pædagog Kim Bergkamp Hansen om, hvordan han officielt kom til at hedde det samme som sit idol Dennis Bergkamp og hvordan efternavnet har sikret ham flere gratis pints blandt Arsenal-fans.

Man skulle tro, at det var en spøg.

Det er næsten også for godt til at være sandt, fortæller Kim Bergkamp Hansen. Ja, Kim Bergkamp, ligesom efternavnet hos den mangerige Arsenal-spiller og legende, Dennis Bergkamp.

Kim er en af hovekræfterne bag den lokale fangruppe af Arsenal-fans i Aarhus-området. Her er han med til at arrangere fanmøder og altid være garant for at starte en samtale om The Gunners i Facebook-gruppen ”Arsenal Aarhus”. Og så hedder han nu også officielt ‘Bergkamp’ til efternavn siden maj 2021.

For i Kims hoved er der ikke nogen anden spiller, der har båret Arsenal-trøjen med så meget elegance og boldkunnen end Bergkamp. Et naturtalent uden sidestykke. Og selvom det ikke gik særligt godt til at begynde med, for hverken Bergkamp eller Arsenal, da han hollænderen tog bilturen over den engelske kanal i 1995, blev Kim betaget af Bergkamp lynhurtigt.

”Hans professionelle tilgang til tingene var dengang uden sidestykke. Han har en kæmpe stjerne hos mig.”

Gudsbenået dato

Selvom det kan være svært for Kim at beskrive, hvad der gør Dennis Bergkamp så speciel for ham, så har han nu i flere årtier talt dag ud og dag ind om sin yndlingsspiller til venner og familie. Derfor begyndte tanken om et navneskifte også, hvilket der blev joket meget med blandt hans venner. Under en skidt periode for Arsenal i sidste sæson kom Kim hjem fra arbejde og tog en rask beslutning. Nu skulle det være.  

”Så sender man ansøgning afsted til kirkeministeriet, og så koster det 513 kr. Dem trækker de med det samme og så skriver de, at sagsbehandlingen kan tage op til et år. Så gik der jo noget tid, men så efter omkring syv måneder efter, at jeg havde ansøgt så blev det d.10 maj, hvilket er Dennis Bergkamps fødselsdag, mærkelig nok. Så kommer jeg hjem fra arbejde den dag og tjekker min mail, hvor jeg kan se, at jeg har fået en mail fra kirkeministeriet. I mailen kan jeg læse, at jeg fra dags dato hedder Kim Kastro Bergkamp Hansen. Altså på samme dag som Dennis Bergkamps fødselsdag. Det var en smule ’meant to be’, kan man sige.”

 class=
Mail fra Kirkeministeriet, der bekræfter hans navneskifte. Foto: Privat

Det manglende møde

Sort på hvidt var Kim pludselig blevet til en Bergkamp. Den eneste af sin slags inden for de danske grænser, ifølge ham selv. ”Der er en del i Holland, men ikke i Danmark af hvad jeg ved.”

Han forestiller sig ikke at kunne overgå sig selv nu i endnu en aktion, der ville kunne markere hans kærlighed til hollænderen. Næh, nu mangler han egentlig bare at møde ’The Iceman’.

”Jeg har aldrig mødt Dennis Bergkamp, så det er helt sikkert en opfordring til Arsenal Denmark at få ham her til Danmark. Det tager vel en seks-syv timer at komme her op fra Amsterdam. Det ville da være oplagt til en generalforsamling, når nu ikke han vil flyve. Det ville være det ultimative.”

Selvom Arsenal Denmark stadig mangler at få lokket den tidligere 10ér nordpå, har fanklubben dog alligevel tidligere hjulpet til med at få drømme til at gå i opfyldelse.

”Jeg har jo mødt massere af andre, for eksempel til generalforsamlingen.  Den største jeg har mødt indtil videre er Tony Adams. Helt fantastisk dag i Brøndby. Det er nok også den generalforsamling, hvor der har været flest med til. Det er jo også fedt at møde nogen fra den gamle garde. Sammy Nelson, Pat Jennings, Pat Rice, Anders Limpar. Et møde med Dennis vil dog ikke være dårligt.”

Morskab med briterne

Selvom der nu er blevet gjort alvor over noget, der engang vandrede rundt som en joke blandt venner, så fortsætter morskaben stadig for Kim og hans venner. “Vi har jo kun det sjov, vi selv laver.”

Og Kim har det sjovt hver gang, han langer sit sygesikringskort over disken på barer i hjemme i Danmark og ovre i London.

“Det kan man godt vinde en del pints på. Det er der ikke så mange britere, der tror på. Så snakker man jo. “Når I er danskere” Nu har jeg jo været der så mange gange, så folk ved, at “når, nu er danskerne tilbage”

“Så snakker man jo, og så vil de gerne vide, hvad man hedder. Så siger jeg, at jeg hedder Kim, hvilket nogen af dem synes er lidt sjovt, fordi det er et pigenavn. Nå man dog så siger, at man hedder Bergkamp, så vinder man lidt respekt igen.”

Indkøbskurv