BALOGUN: JEG ER SIKKER PÅ EN NY ARSENAL-AFTALE

Arsenal-lejesvenden Folarin Balogun har gjort sig selv til et varmt navn i fodboldverdenen med mål på samlebånd for Reims i den franske Ligue 1. Han er dog sikker på, at Arsenal og ham kan nå frem til en aftale, når han vender tilbage til sommer. 

Et af de mest omtalte og spektakulære fodboldhistorier i europæisk fodbold i denne sæson er Reims med den engelske træner Will Still på sidelinjen. I 20 kampe formåede det franske hold ikke gå tomhændet fra banen, hvilket i høj grad skyldes angriberen Folarin Balogun, der i denne sæson er blevet lejet i Arsenal. 

17 mål i den bedste franske række er det indtil videre blevet til, hvilket gør ham til den næstmestscorende englænder bag ved Harry Kane og til den mest scorende spiller under 21 år i hele Fodboldeuropa. 

Det er Baloguns blot anden sæson med regulær spilletid på førsteholdsniveau, hvilket ikke alene vidner om modenhed, men også stor kvalitet. Derfor har englænderen med amerikanske og nigerianske familieforbindelser også tiltrukket interesse fra flere store bejlere. Balogun underskrev i 2021 en ny kontrakt med Arsenal, der har papir på angriberen til 2025. 

Angriberen er sikker på, at den kontrakt nok skal blive længere, når englænderen vender retur til London til sommer. 

“Der er samtaler, som skal finde sted, og det er en beslutning, som ikke alene er min egen. Arsenal kommer til at have deres syn på sagerne, men jeg er sikker på, at vi kan nå frem til en aftale.”, siger Balogun til Football London.

Blikfang fra Arteta

Baloguns store succes i Frankrig har også fået de britiske journalister til at få Arsenal-træner Mikel Arteta til at forholde sig til lånespillerens fremtid. Spanieren har holdt sine kort tæt ind til sig selv, men udtrykker sin begejstring for englænderens succes.

“Han er en dreng, der har en klar idé omkring sin egen karriere. Meget ambitiøs, meget ærgerrig, og meget modig.”

“Han har noget specielt i sig. Derfor gav vi ham også en langtidskontrakt og stor tiltro til ham for at give ham denne lange periode, han har nu, som er meget anderledes fra det, han oplevede i Middlesbrough (tidligere låneophold, red.).

Selv er Balogun glad for at høre at Arteta følger med i hans udvikling, ligesom han også selv holder øje med Arteta og hans mandskab. 

“Det er fedt, at Arteta ser med. Jeg ser også hvad de har gang i derovre (i London, red.)”

“Jeg taler med nogen af mine venner i Arsenal, og jeg ønsker dem kun det bedste. Hvis de kan hente titlen hjem, er jeg sikker på, at jeg vil blive glad, og jeg er sikker på, at jeg ikke er den eneste.”

Balogun har spillet i Arsenal, siden han var otte år.

Indkøbskurv