AUBA: “TROFÆER DEFINERER IKKE MIT RY”

Arsenals topscorer Pierre-Emerick Aubameyang har over de seneste mange måneder været sat i forbindelse med et skifte væk fra Arsenal. Den manglende sportslige succes betyder dog ikke noget for hans omdømme som topangriber, mener Arsenals anføreren selv.

Pierre-Emerick Aubameyang har igen i år været uundværlig for Arsenal. 17 mål er det indtil videre blevet til i Premier League, hvilket gør angriberen til delt topscorer i turneringen. Til sommer har Arsenals anfører, der fylder 31 år til juni, kun et år tilbage af sin kontrakt med Arsenal. Derfor har spekulationerne omkring Aubemeyangs fremtid taget til henover de sidste par uger, eftersom det ligeledes ser svært ud for Arsenal i forhold til at kunne kvalificere sig til Champions League i næste sæson.

Hovedpersonen selv mener dog ikke, at hans manglende succes med Arsenal rent trofæmæssigt er med til at afgøre hans omdømme som topangriber. 

“Jeg mener ikke, at man behøver trofæer for at være en stor angriber. Selvfølgelig kan det hjælpe, men man har set mange gode spillere, der ikke vandt trofæer, men som man respekterer for deres kvalitet”, siger Aubameyang til Sky Sports. 

Troen på Champions League intakt

Selvom der i skrivende stund er otte point op til 4.pladsen i Premier League har Arsenals spydspids ikke mistet håbet for at kunne kvalificere sig til Champions League i næste sæson. 

“Jeg tror, at det er muligt. Alt er muligt. Sidste sæson var vi ti point fra top fire, men endte med at være meget tæt på at komme med alligevel, så jeg tror vi stadig kan gøre det”, siger gaboneseren. 

“Når du ser på de kampe, vi har og så de kampe, de andre hold har, så er alt muligt. Vi har brug for at være fokuserede på, hvad vi gør. Jeg synes holdet gør det godt for tiden. Vi har nogen ting at skulle forbedre, men jeg er sikker på at det ekstra pres vi nu har med at vi kun kan kvalificere os til Champions League igennem Premier League vil gøre os godt”, afslutter Aubameyang. 

Arsenal mangler at spille 11 kampe i denne Premier League-sæson. I eftermiddag spiller The Gunners hjemme på Emirates Stadium mod West Ham kl. 16.00. 

Indkøbskurv