ARTETAS LUKSUSPROBLEM

De fleste Arsenal-fans, mig selv inklusiv, sad nok med meget korte negle, da Bernd Leno blev skadet mod Brighton efter en unødvendig og usportslig aktion fra Neil Maupay. Hvem skulle nu lave alle de store redninger på de afgørende tidspunkter? Svaret var argentinsk og hed Emiliano Martinez.

Tålmodighed er en dyd

Et gammelt ordsprog lyder, at tålmodighed er en dyd, og det må i sandhed siges at være tilfældet, når man snakker om Emiliano Martinez´ karriere i det nordlige London. Allerede som 17-årig forlod han familien og de fattige kår hjemme i Argentina for at forfølge sin drøm samt forsørge familien. Dernæst ventede 10 år som reservekeeper, kun afbrudt af en lang række lejeophold i mindre klubber. Umiddelbart efter corona-pausen pådrog en ellers enormt formstærk Bernd Leno sig en alvorlig skade. Det banede vejen for et gennembrud til den tålmodige argentiner. Han greb chancen med åbne arme, udviste sikre hænder, leverede store redninger og indkasserede ikke et eneste mål i de efterfølgende tre Premier League kampe. Siden har man som hårdtprøvet Arsenal-fan ventet på usikkerhedstegn, drops eller lignende, men de er totalt udeblevet. Martinez har gjort alt rigtigt, og mere til. Følelserne fik for alvor frit spil, da han efter endnu en fremragende præstation var med til vinde FA Cuppen. Her ringede en rørt og stortudende Martinez direkte hjem til familien i Argentina på FaceTime, mens resten af holdet fejrede triumfen. Emi Martinez, du har tryllebundet vore hjerter.

Statistisk bedst i Premier League

Ja, Emiliano Martinez har taget Premier League med storm, og de imponerende præstationer har også kastet nogle flotte tal af sig. Vores argentinske mur står nemlig noteret for den næstbedste redningsprocent i ligaen kun overgået af Hugo Lloris. Af disse redninger har mange været svære og fra nært hold. For når det kommer til redninger fra skud i feltet, så er han – med en redningsprocent på 71 % – bedst i hele Premier League.

Forlanger fast spilletid

Jeg vil gerne blive i Arsenal, men det kræver flere minutters spilletid. I min alder skal man være sikker på så meget spilletid som overhovedet muligt. Der er 10 klubber, som alle er interesserede i mig, men jeg kan ikke sige hvilke, for det er intet konkret. Jeg vil træffe den bedste beslutning for mig og min karriere, når jeg ved, om jeg er førstevalget”. Sådan udtalte Emi Martinez til den spanske avis, Marca. Og med disse ord stiller han cheftræner, Mikel Arteta, over for en umulig og utaknemmelig afgørelse. Hvem skal være førstemålmand? Både Martinez og Leno har gjort sig fortjent til det, og ingen kan leve med rollen som reserve.

Indkøbskurv