ARTETA: NKETIAH ER DEN HÅRDEST TRÆNENDE

Arsenal-træner Mikel Arteta var fuld af roser til sine spillere efter avancement i ligacuppen mod AFC Wimbledon og hylede blandt andet Eddie Nketiah for at være klubbens mest hårdtarbejdende.

Arsenal cruisede sig sikkert videre i ligacuppen, da det blev til 3-0 over bysbørnene fra AFC Wimbledon. Efter to 1-0-sejre i Premier League var der endelig lidt flere mål at komme efter onsdag aften på Emirates Stadium, hvor Eddie Nketiah blandt andet vendte tilbage fra skade med et delikat mål efter at have dirigeret bolden bag om sit støtteben. Arsenal-træner Mikel Arteta skortede ikke med de rosende ord, når snakken faldt på den unge englænders præstation. Spanieren ser det som en kulmination på en lang og stærk træningsindsats fra Nketiahs side.

”Eddie er en lektie i, hvordan professionelle bør opføre sig i hans job under de nuværende omstændigheder.”

”Der har været meget spekulation omkring ham. Han har virkelig valgt at gøre en indsats og træner hårdere end nogen anden. Han støtter sine holdkammerater uanset omstændighederne.

”Så jeg er så glad for, at han kunne levere den præstation, han leverede på det niveau (mod AFC Wimbledon red.), og hvordan han fysisk håndterede kampen, fordi han er den bedste træner hver dag. Så er jeg glad på hans vegne.”

Eddie vil få sin chance

Som 16-årig skiftede Nketiah til Arsenal efter at være blevet fristillet fra Chelseas akademi. Den hurtige angriber blev i løbet af sine to første år i klubben en profil på både U18 – og U23-holdet og fik derfor allerede som 18-årig chancen på Arsene Wengers førstehold, hvor han blandt andet imponerede med en fantomoptræden mod Norwich i ligacuppen.

Siden da har Arsenals nummer 30 ikke kunne negle sig fast under hverken Emery og Arteta, og i sidste sæson blev det derfor kun til fire startpladser i Premier League. Nketiah har nu mindre end et år tilbage af sin kontrakt og kan fra januar vælge at skrive under med en ny klub forud for sommertransfervinduet, hvor han kan smutte gratis.  

Hans træner Mikel Arteta er ganske udmærket klar over situationen, men forsikrer Nketiah om, at han vil komme til at få chancen i løbet af sæsonen.

”Det gør ondt (ikke at give ham spilletid red.) på grund af den måde, han opfører sig og træner, og fordi han er en spiller fra vores akademi, men han kommer til at få sin chance.

”Han må være tålmodig, og han viser ingen tegn på dårlig attitude. Han er fantastisk at arbejde sammen med og fortjener derfor også minutter på banen, og hvis han ikke får det, så er det kun min skyld.”

22-årige Nketiah har i alt scoret 14 gange i 66 førsteholdsoptrædener for Arsenal.

Indkøbskurv