ARSENE WENGER OPTAGET I PL-HALL OF FAME

Som en blandt de to eneste trænere er Arsene Wenger blevet optaget i Premier Leagues Hall Of Fame, der hylder de skikkelser, der har gjort særligt bemærket i engelsk fodboldhistorie.

Fans verden over kender Arsenal for deres attraktive og offensive spillestil, som i dag er videreført og udviklet af Arsenals nuværende træner Mikel Arteta. Spanieren faldt dog selv kun for Arsenal på grund af én særlig person, nemlig Arsene Wenger.

Wenger betydning for engelsk fodbold er enestående, og franskmanden bliver nu hyldet for dette ved at træde ind i Premier Leagues Hall of Fame. Sammen med trænerlegenden Sir Alex Ferguson bliver Wenger nu som de eneste trænere optaget i den prestigefyldte forsamling, der også tæller andre Arsenal-legender som Thierry Henry, Dennis Bergkamp, Patrick Vieira og Ian Wright.

I forbindelse med optagelsen udtaler Wenger, at han er stolt over at kunne give noget tilbage til fansene igennem sin tid som Arsenal-træner.

”Jeg håber at blive husket som én, der elskede Arsenal, som respekterede klubbens værdier, og som forlod klubben i en position, hvor den stadig kunne vokse og blive endnu større.”

Arteta: Wengers indflydelse gjorde mig til træner

Arsene Wenger var i sine 22-år ansvarlig for at hente alle de førhennævnte Hall of Fame-spillere til klubben, som med Wengers indflydelse blev kendt for at nå til toppen af engelsk fodbold ved hjælp af suveræn scouting. Arsene Wenger var også tilbage i 2011 ansvarlig for at hente Arteta til klubben på transfer deadline day. I Arteta så Wenger en lederskikkelse, der efter tjansen soom klubkaptajn senere hen skulle gå hen og overtage Wengers plads på trænerbænken.

”Jeg havde en fænomenal tid under ham, og jeg lærte meget”, siger Arteta oven på nyheden om Wengers Hall Of Fame-optagelse.

”Spillestilen var med til at forme min karriere helt til det sidste og gav mig samtidig lysten til at blive træner, så han har haft en stor indflydelse på mig. Vi havde jævnligt samtaler, hvor jeg spurgte ham, hvad han ville gøre i min position, fordi jeg var i tvivl om jeg skulle fortsætte min spillerkarriere eller starte som træner.”

Wenger stoppede som træner for Arsenal i 2018 og har sidenhen været ansat som chef for fodboldudvikling i det internationale fodboldforbund FIFA.

Indkøbskurv