ARSENALS BEDSTE OG VÆRSTE ANFØRERE

Den 27. oktober skulle vise sig at være en bemærkelsesværdig dato for Granit Xhaka. En udskiftning skulle blive kulminationen på et længere forløb med protester og had rettet mod schweizeren og meget tyder på, at Xhaka er den næste af mange Arsenal-anførere, der får en trist afsked med klubben. Her er en rangering af Arsenals anførere i den moderne Premier League-æra.

Den seneste tids kontroverser omkring Granit Xhaka er endnu et kedeligt kapitel for Arsenal, der længe har døjet med præstationerne i 2019/2020-sæsone. Ligeledes er det endnu en anførersituation, der udspiller sig, efter at Laurent Koscielny efter et stort spektakel forlod sin tjans som anfører og fremtvang et skifte hjem til fransk fodbold.

Her er min personlige rangering af alle Arsenals anførere i Premier League-æraen.

11. William Gallas

Den kamp i Birmingham i 2008. Arsenal var med i titelracet og med et straffe i overtiden til Birmingham satte William Gallas sig ned midt på banen, efter han havde fået et raserianfald og sparket til et reklameskilt, efter at straffesparket blev givet. Kampen endte 2-2 og var samtidig der hvor Eduardo brækkede benet. Gallas fik i den efterfølgende sæson taget anførerbindet fra sig til fordel for Cesc Fabregas, efter et kontroversielt interview, hvor franskmanden langede ud efter sine yngre holdkammerater. Sidsteplads til Gallas.

10. Granit Xhaka

En måned som anfører blev det til i Arsenal. Historien står for sig selv ovenover. Ikke en tid, der stjæler de positive overskrifter i Arsenals historiebøger.

9. Laurent Koscielny

Efter otte år i klubben og en fantastisk karriere i Arsenal sluttede Laurent Koscielny’s historie i klubben på en ærgerlig og sørgelig måde med et boykot af Arsenals træningstur til USA. Jeg havde ham rangeret højere oppe, hvis ikke det var for den afslutning han fik i klubben.

8. Thomas Vermaelen

En dygtig anfører, men som så mange Arsenal-spillere i deres tid i London-klubben var han ramt af mange skader. Vermaelen oplevede et formdyk i midten af 2012/2013-sæsonen og var sidenhen tredjevalg i forsvaret, selvom han var anfører. I sommeren 2014 blev belgieren sendt videre til F.C. Barcelona.

7. Robin van Persie

Den her skiller nok vandene lidt. Ligesom Laurent Koscielny, fik Robin van Persie en meget dårlig afslutning i Arsenal, da han efter sin bedste sæson i klubben skiftede til Manchester United. Jeg synes dog han skal rangeres lidt højere, da Robin van Persie flere gange har reflekteret over sin afsked med Arsenal i medierne.

6. Mikel Arteta

Midtbanespilleren var den fødte general. Han havde styr på omklædningsrummet og i sin tid som anfører løftede han to FA Cup-titler. Spanieren var professionel helt ind til benet, og er nu en potentiel bejler til at kunne blive Arsenal-træner i fremtiden.

5. Per Mertesacker

Kærligheden til Arsenal er mere end tydelig, når man ser på den store ranglede tysker. Han gik altid forrest, og så kan det godt være, at han ikke var den bedste spiller, Arsenal havde på banen. En stor  leder var han dog. Kulturen og historien fra Arsenal er støbt i hamm og nu hvor han er chef for Arsenals akademi er det endnu tydeligere, hvor vigtigt han er og har været for Arsenal.

4. Thierry Henry

Man kan selvfølgelig have kongen højere på den her liste, men jeg ser det i forhold til tiden som anfører. Thierry Henry tog anførerbindet efter Patrick Vieira skiftede til Juventus og ledte The Gunners frem til deres første Champions League-finale i 2006. Derudover blev han Arsenals all-time topscorer med bindet på armen. Legende.

3. Cesc Fabregas

Den evigt unge spanier blev med sine bare 21 år den næstyngste Arsenal-anfører tilbage i 2008. Cesc Fabregas blev ved med at dominere Premier League lige indtil hans skifte til F.C. Barcelona i 2011.  Lidt ridser i lakken, da Cesc valgte at spille for Chelsea senere hen i karrieren.

2. Patrick Vieira

Patrick Vieira fik anførerbindet fra Tony Adams, hvilket var nogen store sko at fylde ud. Den store franskmand gjorde det dog til perfektion og blev pejlemærket på, hvordan en moderne anfører skulle spille. Han førte Arsenal til mesterskabet i 2004, hvor de gik ubesejret gennem sæsonen, og det sidste spark han havde i sin ni år lange Arsenal-karriere afgjorde FA Cuppen i 2005.

Den bedste anfører: Tony Adams

Ingen ord er nødvendige her: Mr. Arsenal!

Indkøbskurv