ARSENAL WOMEN – JAGTEN PÅ AT GENVINDE WOMEN´S SUPER LEAGUE

Arsenals dygtige damer forsøger i denne sæson at genvinde ligaen og nå finalen i Champions League. Det har ikke været en lige så suveræn sæson i år, hvor Arsenal har fået skarp konkurrence fra Chelsea og Mancehster City. Takket være stjerneangriber Vivianne Miedema er holdet dog stadig med i kampen om titlen i England.

I skrivende stund er der landskampspause i den bedste kvindefodboldrække i England. Træner Joe Montemurro kan, imens spillerne er på international tjeneste, kigge på ligatabellen og konstatere, at titlen stadig er en mulighed. Faktisk er der kun tre point op til det ubesejrede Chelsea og fire point op til Manchester City, som har spillet en kamp mere. Det lover godt for en utrolig spændende afslutning på denne sæsons Women’s Super League.

Efter pausen venter der et North London Derby i Womens FA Cup, når Tottenham gæster Meadow Park den 15. marts, og Arsenal møder faktisk Tottenham to gange i slutprogrammet. Derudover møder man både Manchester United og Reading, som udgør de sidste hold i ligaens top 6. Programmet krydres med nogle uhyre spændende kampe i Champions League, hvor Paris Saint-Germain venter i kvartfinalen. Går holdet videre fra den match up, venter Lyon eller Bayern München i semifinalen.

På trods af en stor udvikling i kvindefodbolden over det seneste års tid, er Women’s Super League stadigvæk domineret af tre hold. Faktisk er ligaens top 3 i denne sæson den nøjagtig samme som den foregående. Det fortæller en historie om, at de hold, der har satset tidligt på kvindefodbolden, naturligvis er længere fremme i udviklingen og har fået fingrene i de bedste spillere. Men det skal blive spændende at se ligatabellen om nogle sæsoner, nu hvor flere hold trapper op økonomisk.

 class=
Ligatabellen pr. 10 marts 2020

Store europæiske ambitioner

Udover at Joe Montemurro naturligvis gerne vil genvinde Women’s Super League, er der også store forhåbninger i Champions League. Arsenal er det eneste engelske kvindehold, der har vundet Champions League. Det var tilbage i 2007, hvor turneringen hed UEFA Women’s Cup. Siden da har turneringen været domineret af tyske og franske hold. Specielt kvinderene fra Lyon dominerer turneringen og har vundet den de sidste fire år, og hele seks gange i forrige årti.

Arsenal er det sidste engelske hold tilbage i årets udgave af turneringen, efter at Manchester City røg ud i forrige runde til Atletico Madrid. I kvartfinalen venter som sagt PSG, og Montemurro arbejder stenhårdt på at sikre avancement. Eftersom den hjemlige turnering stadig er tæt, og australieren er kendt for at foretrække en smal trup, er det ikke mærkeligt, at de to nationale cupturneringer er blevet nedprioriteret.

Senest spillede Arsenal finale i Conti Cup, hvor de tabte 1-2 til Chelsea. Dog var det første gang, at Montemurro bragte det helt tunge skyts i spil i den turnering. Det havde været breddespillere for det meste, som havde båret holdet frem til den finale. Ambitionerne og fokus er tydeligvis på Champions League og ligaen.

Truppens stjerner

Der er ingen måde at komme udenom det, Vivianne Miedema er den ukronede dronning af Arsenal. Hendes mål og assists har størstedelen af ansvaret for, at holdet stadig er med i mesterskabskampen. 16 mål og otte assists gør hende til ligaens topscorer og hun topper også listen for flest assists. Miedema er en fantastisk historie i sig selv, en historie denne skribent har skrevet og som du kan læse her: https://arsenal.dk/vidunderlige-vivianne-maal-maal-og-flere-maal/

Der er naturligvis også andre stjerner i truppen. Miedemas hollandske kollega Danielle van de Donk har også gang i en glimrende sæson for Arsenal. Fra sin position som kantspiller/central midtbane, har hun haft foden med i ni mål i sæsonen. Arsenals kaptajn og vicekaptajn, Kim Little og Jordan Nobbs, har begge bidraget med fem mål hver. Den engelske stjerne Beth Mead har været lidt tavs i denne sæson, men det skyldes blandt andet også, at hun for nyligt fik en alvorlig skade der har afsluttet hendes sæson.

Udover det offensive output, har Arsenals kvinder også fået en utrolig solid sæson ud af 22-årige midterforsvar/defensiv midtbane Leah Williamson. Den unge englænder har spillet flest minutter af alle kvinderne i denne sæson og har været hjertet i Arsenals forsvar. Selvom hun er ung, er hun en fantastisk lederskikkelse. Særligt i fraværet af Kim Little og Jordan Nobbs tidligt på sæsonen, tog Williamson anførerbindet og ledte an. Den unge defensivspiller besidder et fantastisk potentiale, og så er hun Arsenal-fan ind til benet.

Den danske vinkel

Alle journalistiske sportsmedier i Danmark har en dansk vinkel på enhver historie. Arsenal Women har også en, og hun hedder Katrine Veje. Desværre er der ikke meget at berette om danskeren, da hun har været skadet i størstedelen af denne sæson. Veje kom skadet hjem fra en landsholdssamling i september sidste år, og siden da har hun ikke set fodboldbanen i kamp. Træner Montemurro forklarede på et pressemøde sidste måned, at man ikke skyndte sig med at få spillere tilbage fra langtidsskader. Der kan derfor gå endnu længere tid, før Katrine Veje kommer i kamp for Arsenal igen. I værste tilfælde kommer hun ikke i kamp i denne sæson.

Indkøbskurv