ARSENAL SKÆRPER INDSATSEN MOD KRÆNKELSER OG DISKRIMINERING

Arsenal FC skærper indsatsen mod krænkende og diskriminerende adfærd på stadion og i de offentlige medier, og kan nu fortælle, at 31 medlemmer og sæsonkortholdere er blevet udelukket for krænkende og diskriminerende adfærd siden starten af sæsonen 2021/22.

Tilhængerne har hver fået tre års karantæne, hvilket betyder, at de ikke kan deltage i nogen Arsenal-kampe på hverken hjemme- eller udebane i den periode. Den igangværende handling viser, at krænkende og diskriminerende adfærd ikke vil blive tolereret hos Arsenal.

Udelukkelserne er resultatet af adfærd på diverse online medier (18) og på stadion (13) og fordeler sig som følger:

Online:

Trusler/dødstrusler – 10
Diskriminering af handicappede – 3
Homofobi – 2
Antisemitisme – 2
Racisme – 1

Stadion:

Homofobi – 5
Antisemitisme – 3
Truende adfærd – 3
Racisme – 2

Online-sanktionerne sker som konsekvens på klubbens meddelelse fra august 2021 om, at man ville arbejde sammen med IT virksomheden Signify Group og implementere et specialiseret værktøj, Threat Matrix, til at bekæmpe målrettet onlinemisbrug. Threat Matrix anvendes til at overvåge sociale mediekanaler for at identificere og afsløre misbrugende konti. Indtil videre er 11,3 millioner indlæg blevet undersøgt ved hjælp af teknologien.

Arsenals Adm. Direktør, Vinai Venkatesham, udtaler:

“Vi tager alle former for misbrug og diskrimination ekstremt alvorligt – uanset om det er online eller omkring stadion. Selvom vi taler om et lille mindretal af vores supporterskare, skal vi fortsætte med at tage kraftige skridt mod misbrugere og eskalerer politiet, hvor det er relevant.”

“Ny teknologi ændrer den måde, vi er i stand til at støtte vores lokalsamfund og skabe et sikrere rum for hele Arsenal-familien.”

“Vores mål i Arsenal er at skabe et miljø, hvor alle føler sig velkomne, og vi håber, at denne handling fungerer som en afskrækkelse for dem, der bruger krænkende, truende og diskriminerende sprog.”

Uddannelse er en anden vigtig del af klubbens strategi for at tackle misbrug og diskrimination. Personer, der har fået karantæne, tilbydes nu chancen for at reducere længden af deres straf, hvis de deltager i et personligt uddannelsesprogram.

Arsenals inklusionsprogrammer er designet til lokalsamfundet og har til formål at støtte udbredelse af emnerne misbrug og diskrimination, mens de globale, sociale platforme vil fortsætte med at sætte fokus på spørgsmål om lighed, mangfoldighed og inklusion.

Hvis Arsenal fans er vidne til nogen form for krænkende eller diskriminerende adfærd inde på stadion, opfordres de til at rapportere det til en stadion steward med beskrivelse af, hvad der er sket, samt hvor forseelsen fandt sted (blok-, række- og sædenummer). Krænkelser og diskriminering kan også rapporteres ind til Arsenals officielle hjemmeside.

//Thomas Ballegaard

Indkøbskurv