ARSENAL RYKKER PÅ TRANSFERMARKEDET

Selvom transfervinduet endnu ikke officielt er åbnet har Arsenal allerede så godt som kørt to transfers i hus. Klubben er således i færd med at færdiggøre en handel for det 19-årige brasilianske talent Marquinhos, mens man også er ved at skippe forsvarspilleren Dinos Mavropanos ud på en permanent transfer.

Arsenal er i færd med slutspurten, hvor der resterer. Klubben er dog allerede godt i gang med forberedelserne til næste sæson, hvor der både er kommet træningskampe i kalenderen henover juli, ligesom klubben også så småt er begyndt at røre på sig på transfermarkedet.

Selvom transfervinduet først officielt åbner d.1. juli er Arsenal på rygteplan i dialog med flere agenter om store navne som Manchester City-spillerne Gabriel Jesus og Ilkay Gündogan, ligesom Leicester-midtbanespilleren Youri Tielemans kædes sammen med et skifte til Nordlondon. Meget afhænger dog stadig af Arsenals ligaplacering. Flere medier beretter, herunder The Telegraph, beretter dog om, at Mikel Arteta vil blive støttet i sommerens transfervindue, uagtet om man ender i top 4 eller ikke.

Arsenal hentede allerede i januar to nye spillere i form af målmanden Matt Turner og forsvarsspilleren Auston Trusty, Turner er amerikansk landsholdsmand og forventes at skulle agere kompetent backup og støtte til Aaron Ramsdale. Trusty derimod forventes ifølge Arsenal selv at skulle blive lejet ud til en europæisk klub i løbet af næste sæson for at sætte yderligere skub i amerikanerens spillermæssige udvikling.

Arsenal er ligeledes meget tæt på at hente det brasilianske talent Marquinhos, der lige nu snører sine støvler for brasilianske Sao Paulo. Den 19-årige brasilianer er en hurtig og driblestærk kantspiller, der også kan operere som angriber. Siden sin debut for Sao Paulos førstehold har han spillet 39 kampe med fire mål og tre måloplæg til følge. 30 af disse kampe har dog været som indskifter.

Ligeledes kunne sportsmediet The Athletic fortælle, at forsvarsspiller Dinos Mavropanos ville skifte permanent til tyske VfB Stuttgart fra næste sæson. Den græske midtstopper spillede i alt ni kampe for The Gunners, dog ingen under Arteta. Efter at have sikret sin status som Bundesliga-hold i weekenden forpligtede Stuttgart sig samtidig til at købe Mavropanos, der dog kan være på vej tilbage til Premier League. Således er West Ham angiveligt interesseret i grækeren, der I Tyskland har imponeret med sit hovedspil, fysik og glimrende evne til at spille bolden frem fra bagerste geled.

Den nye Premier League-sæson starter d. 6. august, mens det engelske transfervindue først lukker d.1 september.

 class=
Mavropanos er fortid i Arsenal. Foto: Stuart Macfarlane
Indkøbskurv