Arsenal – PSV

Arsenal spillede sig torsdag aften videre til playoff-runderne i Europa League, da de hjemme på et fyldt Emirates Stadium hentede en 1-0 sejr mod et ellers formstærkt hollandsk mandskab i form af PSV Eindhoven. Det er svært ikke at være begejstret for Mikel Artetas mandskab i øjeblikket. Og torsdag aften blev det til endnu en sejr til samlingen, da Bukayo Saka, Gabriel Jesus og målscorer Granit Xhaka imponerede mest. Efter knap 80 minutter havde jeg kun noteret mig offensive spillere hos Arsenal, hvilket sagde alt om kampen. Der var nemlig kun ét hold på banen, og kampen foregik hovedsageligt på hollændernes halvdel.

Af Pelle Kirchner

KARAKTERER:

Matt Turner: 7

Som netop nævnt, så var det svært at indvende noget imod Matt Turners præstation i dag. Min bedstemor kunne have stået i buret i dag, og Arsenal ville have vundet kampen med 1-0. Én redning blev det til for vores amerikanske reservemålmand. Et nemt clean sheet.

Takehiro Tomiyasu: 7 (med pil op)

Der var ikke meget at se til defensivt for den japanske højre back, og offensivt kunne han sagtens være sin indsats bekendt. Han leverede blandt andet en flot assist til Granit Xhaka.

Rob Holding: 4

Var han overhovedet på banen? Det var en stille og nem dag på kontoret Rob Holding. Han havde et par enkelte opspilsfejl, men så prøver man også at finde hår i suppen. Godkendt indsats, Rob!

Gabriel Magalhães: 7 (med pil op)

Gabriel havde, ligesom resten af forsvarskæden, ikke meget at se til i dag. De få gange PSV nærmede sig Arsenals halvdel, var den brølstærke brasilianer klippefast og afviste hurtigt faren.

Kieran Tierney: 7

Tierney spillede i dag sin kamp nummer 100, men ikke den mest sindsrivende af slagsen for den skotske venstre back. Offensivt viste han – som altid – stort gåpåmod, men uden at være afgørende. Defensivt var der intet at se til

Albert Sambi Lokonga: 02

Banens dårligste spiller for Arsenal. Det ligner en ungdomsspiller, der spiller voksenfodbold, og har taget munden lidt for fuld. Lige børn leger bedst, men Lokonga er ikke helt på samme hylde som de andre. Mange uprovokerede fejlafleveringer, men han er stadig ung, og han har fremtiden foran sig

Granit Xhaka: 10 (med pil op)

Månedens spiller i september, og i dag fortsatte han de gode takter. Sikker på bolden, tager de rigtige beslutninger, meget mere disciplineret i sit spil end tidligere. Og så er han begyndt at få smag for mål, så selvfølgelig skulle han krydre en god kamp med at blive matchvinder

Fabio Vieira: 7 (med pil ned)

Han gør meget rigtigt, og det er nemt at se, at der er krummer i den knægt. God boldkontrol og et flot overblik. Det viste han også prøver på i dag, men der mangler bare lige det sidste. Jeg vil kalde ham en light version af Martin Ødegaard – men han er så også rigtig god!

Bukayo Saka: 10

Hvor er han god. Igen i dag var han udfordrende, og en konstant kattepine for hollændernes defensiv. Han lykkedes med nærmest alle sine udfordringer, og var involveret i alt offensivt for Arsenal. Han kunne sagtens have scoret et eller flere mål i dag, og det er også kun dét, der forhindrer ham i et stort, flot 12-tal.

Eddie Nketiah: 7 (med pil ned)

Nketiah fik en god start på kampen, og det var tydeligt at han havde noget at bevise. Han fik sig bare aldrig rigtig bevist. Mange gode intentioner, og involveret i meget offensivt, men der mangler altså bare et stykke vej op til de resterende offensive kræfter på Artetas mandskab.

Gabriel Jesus: 10

Lidt samme sang som med Saka. Jesus er bare gode venner med bolden. Hver gang man tror, at nu må han da miste bolden, så finder han en måde at drible forbi yderligere et par spillere. Hans boldkontrol og fart er for vild, og det viste han igen i dag. Hans slutprodukt var der bare ikke i dag. Både ham og Saka kunne sagtens have scoret i dag, så også ”kun” et 10-tal til Jesus.

Indkøbskurv